Захарници

23 items total
Купа за захар KINEO, черна, WMF
41 лв –9 %
37 лв
WM651569440
Дозатор за захар 350 мл, Eva Solo
62 лв –12 %
54 лв
ES567688
Комплект за сметана и захар MACCHIATO, Blomus BM63510
Купа за захар CHA 210 мл, Alessi
159 лв
ALNF03
Дозатор за захар 350 мл, месинг, Eva Solo ES567689
Купа за захар SABLO, светло сива, Blomus
38 лв
BM64117
Купа за захар THEO 100 мл, черна, Stelton
73 лв
SNX637
Комплект за сметана и захар, стъкло, Eva Solo ES567545
Капак за купа за захар MAGIC GARDEN BLOSSOM, Rosenthal
45 лв –48 %
RS1445742631314332
Купа за захар PEKOE 100 мл, REVOL
82 лв
RV653639
Купа за захар BASIC, Blomus
60 лв –8 %
Купа за захар BASIC, Blomus
На склад (4 бр.)
55 лв
BM63621
Купа за захар 250 мл, червена, керамика, Staub ST405118000

Захарниците - задължителна част от чая за пет часа

Какво представляват захарните купички?

Захарните купички са малки купички, които се използват за съхранение и сервиране на захар. Често те се предлагат в различни форми и стилове, за да се съчетаят с различни дизайни на прибори за хранене, и са изработени от фаянс, порцелан, стъкло или месинг.

Купичките за захар обикновено имат капак, който предпазва захарта от влага, прах и други замърсявания. Капакът може да има малък отвор, който да позволява поставянето на чаена лъжичка или щипци за захар в купа за захар.

Освен за поднасяне на захар към чая и кафето, захарните купички могат да се използват и за сервиране на други подсладители като мед, сироп от агаве или кленов сироп. Те могат да послужат като приятен завършек на кът за закуска или кухненски плот или като красив комплимент към официална трапезна маса.

Историята на купа за захар

Историята на купа за захар датира от XVIII век, когато захарта става по-широко достъпна в Европа. Първоначално захарта е била луксозна стока и се е съхранявала в малки съдове, които са били грижливо пазени и излагани като символ на богатство.

Когато захарта става по-разпространена, тя става по-достъпна и хората започват да държат по-големи количества от нея в домовете си. купа за захар е създадена като практичен и удобен начин за съхранение и сервиране на захар.

Ранните захарни купички често са били изработени от керамика или порцелан и са били украсени със сложни шарки и мотиви. Това са малки, кръгли или овални съдове с капак, дръжка и чучур за наливане. Капаците често са украсени с дръжка или копче, а дръжките обикновено са изработени от метал, например сребро или месинг.

С нарастването на популярността на купа за захар тя започва да се произвежда в широк спектър от стилове и материали, включително стъкло, сребро и други метали.

Днес захарните купички продължават да са популярни в много домове и могат да се намерят в различни стилове и дизайни. Те често са изработени от керамика, порцелан или стъкло и могат да бъдат обикновени или силно декоративни в зависимост от личните предпочитания и повода, за който се използват. Често се предлагат в комплект, включващ каничка и чайник.

Какви други аксесоари са ми необходими, за да сервирам чаша чай?

За сервирането на чаша чай са необходими няколко компонента, като например:

  • Чайник: Използват се за сваряване на вода, като се предлагат варианти с котлони и електрически котлони, изработени от различни материали като стомана, пластмаса или стъкло
  • Чайник: Съществен елемент от ритуала за приготвяне на чай, незаменим, ако обичате чай от насипни листа и искате да приготвите и сервирате нещо повече от чаша чай.
  • Чаши за чай или чаши: Обикновено те са изработени от стъкло, порцелан или керамика и се използват за сервиране на чай или кафе.
  • Освен това кана за мляко за съхраняване и наливане на мляко и комплект чаени лъжички, които могат да се използват за сервиране на чай. Ако разполагате с тези консумативи, можете бързо да приготвите и сервирате чаша чай на себе си или на гостите си.

Ако искате да научите повече за аксесоарите и ритуалите за приготвяне на чай, прочетете нашето ръководство за пазаруване за приготвяне на чай.