Аксесоари за скари на дърва и дървени въглища

7 items total

Принадлежности за скари на дърва или въглища

Защо да изберете скара на дървени въглища?

Използването на скара на дървени въглища (вместо на външна електрически скара например) предлага уникално изживяване при готвене и придава специфичен вкус на храната. Ето някои аспекти, които правят гриловете на дървени въглища специални:

  • Аромат: Гриловете на дървени въглища придават на храната специфичен опушен вкус. Горящите дървени въглища генерират дим, който придава на храната богат и автентичен вкус, който е трудно да се възпроизведе с други методи на готвене.

  • Многофункционалност: Гриловете на дървени въглища позволяват както директно печене (приготвяне на храна директно върху въглените), така и индиректно печене (приготвяне на храна далеч от въглените със затворен капак), което осигурява гъвкавост при приготвянето на широк спектър от ястия.

  • Висока температура: Гриловете на дървени въглища могат да достигнат по-високи температури в сравнение с някои газови грилове. Тази висока температура е идеална за запържване на месото и постигане на заветната овъглена коричка отвън, като вътрешността остава сочна и крехка.

  • Контрол: С малко практика можете да се научите да контролирате топлината на скара на дървени въглища , като регулирате количеството на дървените въглища и въздушния поток през вентилационните отвори. Това ви дава възможност да настройвате процеса на готвене за различни видове храни.

  • Автентично преживяване: Много хора се наслаждават на процеса на запалване на дървените въглища, изчакването им да изпепелят и грижата за скарата. В сравнение с газовите грилове те предлагат по-практично и по-вълнуващо изживяване при готвене.

  • Традиционна привлекателност: Печенето на скара на дървени въглища носи усещане за традиция и носталгия, тъй като това е популярен метод за готвене от поколения насам. Тя може да създаде класическа и привлекателна атмосфера по време на събирания на открито.

  • Преносимост: Гриловете за дървени въглища се предлагат в различни размери, включително преносими модели. Това ги прави подходящи за пикници, къмпинги, партита и други дейности на открито.

  • Достъпност: Гриловете на дървени въглища често са по-достъпни от някои газови грилове от висок клас или други видове оборудване за готвене на открито.

  • Общностен и социален аспект: Печенето на скара на дървени въглища може да бъде социална дейност. Приятелите и семейството често се събират около скарата, за да разговарят, докато чакат храната да се приготви.

  • Експериментиране: Гриловете на дървени въглища насърчават експериментирането с различни видове дървени въглища, дървени стърготини и техники за опушване, за да се създадат уникални и ароматни ястия.

Струва си да се отбележи, че използването на скара на дървени въглища изисква допълнителна подготовка и търпение в сравнение с газовите грилове. Трябва да запалите въглищата, да изчакате да се нагреят и да се изпепелят и да регулирате температурата ръчно. Въпреки това много ентусиасти намират този процес за полезен и се наслаждават на резултатите, които могат да постигнат с този традиционен метод за готвене на открито.

Какви са специалните аксесоари, предназначени за скари на дърва/въглища?

Специалните аксесоари, предназначени за печене на скара като цяло или за печене на скара на дървени въглища, подобряват преживяването при печене на скара и улесняват и обезопасяват работата с нея.

В Kulina предлагаме не само скари на дървени въглища от най-добрите производители като Outdoorchef или Höfats но и специални аксесоари, които можете да използвате, за да направите преживяването още по-приятно. Те включват решетки за грил, плочи за грил и шишове, предназначени за предлаганите от нас грилове, които ви позволяват да приготвяте повече видове храна. Тук ще откриете и странични масички за грилове, които ви осигуряват повече пространство, за да държите храната си под ръка, докато печете на грил.

Не забравяйте да разгледате и универсалните аксесоари за грил, които предлагаме, включително инструменти за грил, оборудване за почистване, съдове за грил и др.