Божествено вкусно брауни

Brownies on Revol Pekoe

 

Брауни е шоколадов рай. Греховно, съблазнително, неустоимо. Ето защо е толкова подходящо за съчетание с горски плодове, които му придават онази позната пикантност. Искате ли, да поглезите някого? Браунито е перфектно за това.

Брауни със сoс от малини


Нужните продукти:

6 бр. по-големи яйца
270 гр. бяло брашно
510 гр. малки шоколадови парченца

170 гр. холандско какао
590 гр. захар
340 гр. масло
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
1 и 1/2 ч.л. сол
1 и 1/2 ч.л. нескафе (пожелание)
20 гр. екстракт от ванилия

За сосът:

400 гр. замразени малини
120 мл. вода
1 с.л. пудра захар
1 и 1/2 ч.л. царевично нишесте

Начин на приготвяне:

Рецептата е за стандартно голяма тава (с външни размери около 40x30 см).
Описаният начин е за приготвяне с помощта на кухненски робот, като използвате приставката за бъркане, рецептата можете да приготвите и ръчно. Фурната трябва да бъде предварително загряна на 175 градуса, а тавичката да е намазана добре с олио.
В купата разбиваме яйцата, какаото, солта, бакпулвера, кафето и екстрактът от ванилия. На ниски обороти разбиваме, докато какаото на прах не се обедини със сместа. След това увеличете на средна скорост и оставете робота да разбърква, докато сместа не стане гладка.
В касерола разтопете маслото прибавете и захарта и загрейте докато не се разпусне маслото (внимание - не трябва да завира). Сместа е готова, когато започне да блести. Добавяме я в купата при останалите продукти и бъркаме на ниски обороти.
След това добавяме брашното и шоколада и оставяме още минутка да се разбърка сместа. Получената смес ще бъде по-скоро пастообразна не течна.
Изсипете сместа в тавата, загладете я да е равномерно навсякъде и печете 30-35 минути. След това оставете браунито да изстине! Режете го когато е студено, топло браунито ще се разпадне, но когато е студено, ще бъде красиво меко и влажно.
А сега да приготвим и соса: В касерола поставяме малините, половината от водата и цялата захар. След като започне да ври сместа, махаме я от котлона и я минаваме през фино сито (премахваме така семките и кашата), след това връщаме сместа в касеролата добавяме останалата вода и нишестето. Минута варим. Сосът няма да се сгъсти, но ще придобие приятна вискозност.
Поднасяме със соса и украсяваме със пресни плодове.

 

tmp

Сервирано на: Revol Pekoe

Revol Pekoe е серия създадена в чест на изкуството на приготвянето на чай. Тя е израз на възхищение на техниката и прецизността при използването на материалите, като съчетава красотата и функционалността, гурме естетиката и чистите линии на азиатската традиция. Колекцията увеличава удоволствието от пиенето на чай със своята оригиналност както на поглед, така и на докосване. Външната повърхност е специално полирана, за да придаде меко и чувствено усещане, когато се държи в ръка.