Чаши за шотове

14 items total
Чаша за текила BAR TEQUILA 190 мл, Riedel
54 лв –24 %
41 лв
RD640818
Комплект за саке GUNMETAL, 5 бр., MIJ
128 лв
MIJC5187
Чаша за уиски DRINK SPECIFIC GLASSWARE ROCKS 280 мл, Riedel RD641702
Чаша за коктейл NICK & NORA 140 мл, Riedel
82 лв –32 %
55 лв
RD641705
Комплект за саке DRAGONFLY, 5 бр., син, MIJ
128 лв
MIJC3829
Чаша за алкохолни напитки O-RIEDEL, Riedel
52 лв
RD041460

Чаши за шотове - малки, но мощни

Какво представляват чашите за шотове/чашите за водка?

Чашите за шотове, наричани още чаши за водка, са малки, често цилиндрични чаши, използвани за сервиране на спиртни напитки. Повечето чаши за шотове са с вместимост 25-50 ml и обикновено се използват за сервиране на текила, водка или ликьори.

Чашите за шотове и чашите за водка се използват често в барове и заведения за хранене, както и в домовете, където хората посрещат гости или понякога се наслаждават на малко алкохол.

За какъв алкохол можете да използвате чаши за шотове?

Като цяло чашите за шотове са подходящи за сервиране на силни алкохолни напитки, които обикновено се консумират в малки количества и наведнъж или се отпиват. Чашите за шотове могат да се използват за сервиране на различни алкохолни напитки, включително:

  • Текила: Чашите за шотове обикновено се използват за сервиране на текила, особено когато тя се поднася със сол и резен лайм (т.нар. "шотове с текила").
  • Водка: Чашите за шотове също се използват редовно за сервиране на водка, когато е чиста
  • Ром: Чашите за шотове могат да се използват и за сервиране на ром, включително светли и тъмни марки, чист или смесен в напитки като дайкири или мохито.
  • Джин: Чашите за шотове могат да се използват и за сервиране на джин, независимо дали той се сервира чист или се смесва с други напитки, за да се получи коктейл като "Том Колинс" или "Джин с тоник".
  • Уиски: Чашите за шотове често се използват за сервиране на уиски, независимо дали то се сервира чисто или смесено с други компоненти, за да се получи коктейл, като например уиски соурс или старомоден коктейл.

Каква е разликата между чаша за шотове и джигер?

Въпреки че и чашите за шотове, и джигерите се използват за измерване на количествата алкохолни напитки, чаша за шотове служи предимно като съд за пиене, докато джигерът се използва като инструмент за измерване. Често джигерът е двустранен, което дава възможност на бармана да използва два размера за приготвяне на смесени коктейли, така че всяка напитка да има еднаква мярка.

Нашите чаши за шотове са внимателно подбрани от реномирани производители като Riedel и Spiegelau. Предлагаме и разнообразие от допълнителни чаши, изработени специално за различни видове напитки, включително чаши за коктейли, чаши за вино, чаши за шампанско и чаши за дълги напитки.