Чаши за уиски

69 items total
Чаша за уиски SCULPTURE 340 мл, Nachtmann
55 лв –5 %
52 лв
NM101968
Чаша за уиски TRAUBE 250 мл, аквамарин, Nachtmann NM35891
Комплект за уиски BOSSA NOVA, 3 бр., Nachtmann
204 лв
NM101095
Чаша за уиски TRAUBE 250 мл, Nachtmann
299 лв –29 %
212 лв
NM35889
Чаша за уиски PUNK 330 мл, рубинена, Nachtmann NM100056
Up
More products

Чаши за уиски - за елегантна глътка уиски

Какво е чаша за уиски и защо трябва да имате комплект чаши за уиски?

Чашата за уиски е специален вид стъклен съд, който се използва за сервиране на уиски, бърбън или други подобни спиртни напитки. Чашите за уиски се предлагат в различни размери, форми и дизайн, като всяка от тях има специални предимства и характеристики. Те често се използват за сервиране на коктейли като "Old Fashioned" или "Manhattan", така че ако сте почитател на уискито или ако приятелите ви обичат да пият уиски на скала, уверете се, че имате хубав комплект чаши за уиски в домашния си бар.

Какъв вид чаша е най-подходяща за уиски?

Идеалната чаша за уиски зависи от вида на сервираното уиски, както и от личните предпочитания. Идеалната чаша за уиски е тази, която ви позволява да се насладите на цвета, аромата и вкуса на уискито.

С богатата колекция на нашия уебсайт можете да намерите чаша, която да отговаря точно на вашия вкус. Нашите чаши за уиски са изработени от реномирани компании като Liiton - марка, която е специализирана в чаши, които не само правят пиенето на уиски удоволствие, но и дават възможност да охладите уискито си без лед за секунди. Нашите комплекти чаши за уиски са чудесен подарък и за него - съпруг, брат, баща или приятел.

Има ли разлика между чашите за шотландско и уиски? Какви са видовете чаши за уиски?

Най-общо казано, шотландското уиски е вид уиски, произвеждано в Шотландия, докато уискито е по-общ термин за дестилирани спиртни напитки, който обхваща широк спектър от стилове и разновидности.

Що се отнася до чашите, има много и различни видове чаши, специално предназначени за уиски и скоч, като всеки вид чаша има своя уникална форма и стил. Типичните видове чаши за уиски и скоч са:

Чаша за чай: Това е къса, широка чаша, която има достатъчно място за лед и често се използва за сервиране на уиски и други алкохолни напитки с лед.

Старомодно стъкло: Тази чаша с ниска топка често се използва за сервиране на уиски и други алкохолни напитки без лед или с малко лед.

Чаша Glencairn: Това е вид чаша за уиски, предназначена предимно за шотландско уиски, с чаша във формата на лале, която позволява да се концентрират и засилят ароматите на шотландското уиски.

Copita Glass: Това е вид чаша с форма на лале, която наподобява чаша Glencairn, но е по-малка и по-тънка.

Снайпер чаша: Този вид чаша има широка чаша, която позволява завихряне и аериране на спиртната напитка, за да се подобрят нейните аромати и вкусове. Често се използва за сервиране на бренди, но може да се използва и за уиски и скоч.

Някои чаши могат да подчертаят вкусовете и ароматите на алкохола, докато други са подходящи за сервиране с лед или напитки. Проверете нашите форми за кубчета, кофички за лед и бармански инструменти, за да сте подготвени за всички поръчки на гостите си.