Кофи за лед

4 items total
Кофа за лед ALIR House Doctor, месинг
124 лв
HD211290801
Ледарка ICE BOX 16 см, с щипки за лед, Eva Solo ES567716

Кофички за лед - за освежаващи напитки

Какво представляват кофите за лед и за какво се използват?

ледарка е съд, предназначен за съхранение на лед. Тя може да бъде намерена в различни форми и модели и обикновено е изработена от неръждаема стомана. Ледът се използва за поддържане на напитките охладени и освежаващи.

Кофичките за лед често се използват по време на събития, събирания и партита, на които се предлагат напитки, но могат да се използват и в домашни условия. Основната функция на ледаркае да съхранява леда на хладно, тъй като двойните стени удвояват времето, през което тя може да съхранява леда. Ледът ще се запази замразен в продължение на много часове, а технологията с двойни стени гарантира, че няма да се изпоти.

На Kulina, ние разполагаме с кофи за лед от висок калибър и ефективност от надеждни производители като Eva Sola, House Doctor, и Stelton. Тези кофи често се предлагат заедно с (или могат да се използват с) щипки за лед за събиране на лед от кофата. Може да ви трябват и формички за кубчета лед, които ще намерите на Kulina.

Кои напитки е най-добре да се сервират с лед?

В зависимост от сезона, времето и рецептата просто трябва да сервирате напитките с лед. По-долу ще намерите някои напитки, за които със сигурност ще е полезно да се сервират върху лед:

  • Вода: В горещ ден добавянето на лед във водата може да я направи по-хидратираща и приятна.
  • Сода: Идеално е да сервирате газираните напитки като сода или газирана вода студени и с лед, тъй като комбинацията може да подсили вкуса и пенливостта им.
  • Бира: В някои страни, особено в тези с високи температури, леките бири като лагер или пилзнер често се предлагат с лед.
  • Вино: Бялото вино и розето често се сервират студени, а добавянето на лед може да помогне за поддържане на подходящата температура на сервиране.
  • Коктейли: Много от коктейлите, включително маргарита, мохито и дайкири, обикновено се сервират с лед. Ледът може да балансира вкуса, като намали силата на алкохола.

Като цяло напитките, които обикновено се пият студени и се възползват от охлаждащия ефект на леда, са идеални за сервиране с лед.

Трябва да разгледате и нашите охладители за бутилки, шейкъри и коркоприемници за безпроблемно изживяване в бара. За идеи какво да подарите на приятел или колега, който обича да пие вино, разгледайте нашите идеи за подаръци за любители на виното.