Дни на кафето

Дни на кафето

☕ Насладете се максимално на всяка глътка от любимата си напитка.

Коя кафемашина е най-подходяща за вас?

Капкова кафемашина

Познаваме капковата кафемашина от всеки американски филм. Каната без дъно е съществена част от една истинска закусвалня и ще разреши всичко - от убийство до разбито сърце.

Защо да имате такава? За приготвяне на кафе в голямо количество!

За офиса, когато не искате да се редите на опашка, преди всички да "изберат" желаната напитка. Вкъщи, ако се нуждаете от непрекъснат допинг в хоум офиса или просто сте семейство, което пие кафе. И за фин, но плътен вкус на естествено наситено филтърно кафе.

Американската икона е KitchenAid, настоящата технологична звезда е серията Filka на немската марка Severin.

Капкови кафемашини

Кафемашина с лост

Обичате ли да откривате кафето и неговите разнообразни вкусове и да експериментирате? Само натискането на един бутон е скучно за вас? Кафемашината с лост ви дава възможност за самореализация.

Защо да имате такава? За кафе като от кафене!

Приготвянето на кафе в лостова кафемашина е ритуал. То включва смилане, разпенване, избор на температурата на водата. Поемате аромата на прясно смлени зърна и удовлетворението на домашния бариста. Благодарение на подготовката под налягане и краткото време за екстракция резултатът е силно, истинско еспресо. Качествените кафемашини могат да поддържат стабилно налягане по време на целия процес на екстракция и да предотвратяват спадането на температурата на водата. Най-добрите марки включват кафемашини от KitchenAid.

Кафемашини с лост

Severin Filka

Напълно автоматична капкова кафемашина с вградена мелничка.

Технологична иновация със страхотен дизайн

Кафемашини Filka

Вградена мелничка

Прясно смляно кафе, без да е необходимо да присъствате. 15 минути след смилането до 60% от аромата на кафето ще е изчезнал. За капкообразуватели без вградена кафемелачка кафето трябва да се мели отделно. За по-голяма свежест се препоръчва да се смила непосредствено преди приготвянето му. При определяне на времето машината взема предварително смляното кафе от бункера.

Искате ли да се събудите с мирис на наистина прясно кафе? Вградената мелничка за кафе на Filka сама смила кафето преди приготвянето му и само от вас зависи дали ще се събудите. Освен това смилането е изключително тихо.

За чаша и чайник

Каната за кафе Filka може да побере 10 чаши за еспресо, като можете да избирате от 2 вида - стъклени, които можете да държите в кафемашината в режим на поддържане на температурата, или термокана, която можете да вземете на бюрото си.

Въпреки това можете лесно да приготвите дори само 1 малка чаша в кафемашината или кафе за вкъщи в термочаша. Кафемашината е гъвкава за всякакъв размер контейнер.

Филтър за многократна употреба

Кафемашината е оборудвана с екологичен филтър в златист цвят за многократна употреба, който може да се мие в съдомиялна машина. Можете да използвате и обикновени хартиени филтри.

 

Стъкло или порцелан

Еспресо само в порцелан

Какво казват експертите? Класическото еспресо или лунго си заслужава само в порцелан. При капучиното е въпрос на избор дали да му се наслаждавате повече от чаша или от стъкло. И не е нужно да се ограничавате до традиционното бяло. Чашите Revol са създадени, за да бъдат отговор на евтиното кафе от пластмасови чаши. Хумористичната рецесия се е превърнала в основен продукт и популярен подарък.

Чаши за кафе

Latte в стъкло

Flat white или лате е най-добре да се пие от стъкло. Видимо разделените слоеве кафе и мляко са майсторство на бариста и принадлежат към удоволствието от кафетo. Серия Barista на немската стъкларска компания Nachtmann е комбинация от първокласна изработка на стъкло и модерните тенденции на майсторите на кафе.

Чаши за кафе

 

Moka konvička
Moka konvička

Стилни кафемашини за мока

Кафеварката мока работи подобно на тенджера под налягане. Тя бързо и яростно приготвя чаша, която не е толкова силна, колкото еспресото, но е по-силна от капковото кафе. Екстракцията се извършва бързо и с вряла вода, като недостатъкът е вкусът на "изгоряло", който се среща в повечето по-евтини машини. Но при чайниците на Alessi производителите са помислили не само за дизайна, но и за функцията. Мока чайниците автоматично спират филтрирането на кафето в точния момент, което помага да се премахне горчивият послевкус и да се запази пълният, заоблен вкус.

Кафеварки за Moka

kávovar
kávovar

French press - кафе за здраве

Най-простата кафемашина е и най-щадящата за кафето. Това е така, ако спазвате трите основни правила - грубо смилане, заливане с гореща, но не вряща вода и изсипване на цялото кафе наведнъж, за да се спре екстракцията. Тогава можете да се насладите на богатия вкус на кафето, в което не са унищожени ценните масла и антиоксиданти.

French press

Moka konvička
Moka konvička

За истинските пуристи

Наистина ли сериозно се интересувате от чистотата на кафето? За всички хипстъри и любители на "hygge" радостта от живота има пуристични капещи кафемашини. Просто изсипвате кафето през филтъра и го оставяте да престои 5 минути. За перфектна, най-нежна чаша кафе.

Капкови кафеваки

kávovar
kávovar

Кафемелачки

Знаете ли, че кафеното зърно съдържа до 800 различни летливи аромата и вкуса? И че 15 минути след смилането до 60% от ароматите изчезват? Ако наистина искате да се наслаждавате на кафето си, е важно да го приготвяте от прясно смлени зърна. Да, в духа на съзнателното съществуване и насладата от всеки миг, трябва да включим ръчното задвижване и да смелим кафето в традиционна ръчна мелница. Или да се порадваме на стилна красавица, която с удоволствие ще го направи вместо нас.

Кафемелачки

252 items total
Съд за варене на мляко 18 см, 1,5л, WMF
249 лв –8 %
227 лв
WM0792816040
Кутия за мляно кафе KULT, WMF
115 лв
WM0630976030
Карамелен сироп 250 мл, Nicolas Vahé
20 лв
NV104981101
Лешников сироп 250 мл, Nicolas Vahé
20 лв
NV104981099
Пенообразувател за мляко SPUMA 700, Severin
Sticker
259 лв
SEVESM3586
Кафеварка KULT, WMF
Кафеварка KULT, WMF
На склад (2 бр.)
292 лв
WM0631016030
Чаша за кафе NERO 200 мл, двустенна, Blomus
55 лв
BM63653
Up
More products