Дни на кафето

 

kávovar
kávovar
Ръчна кафемашина La Pavoni златиста

☕ Традиционно приготвяне на кафе

Защо да приготвяме кафе по традиционния начин, като можем само да поставим капсулата или да изсипем зърната и да натиснем бутона? И за грамофонните плочи и книгите се говореше, че са преживелица. А какво се получи? CD-та замени стрийма, но плочите, книгите и традиционните кафемашини все още съществуват. Защо? Защото създават приятна атмосфера и времето поне за миг спира с тях. Така че, независимо дали сте старомоден, хипстър или практикувате източни техники за релаксация, ще намерите време за чаша кафе.

kávovar
kávovar
Ръчна кафемашина La Pavoni сребриста

La Pavoni - истинско еспресо с емблемата на орела

Кой изобретява първата машина за еспресо? Италианците, разбира се! През 1905г. излиза на бял свят ръчната кафемашина La Pavoni. Днес са бижу в дома на своя собственик. Но не някакви “ефтинии”. Изработени са предимно от месинг, така че са едновременно красиви и издръжливи. И уреди от 50-те години на миналия век са функционални, достатъчна е само лека поддръжка. Страхотна инвестиция в приложното изкуство.

kávovar

kávovar

KitchenAid капкова кафемашина

KitchenAid - американска класика

Познаваме капковата кафеварка от почти всеки американски филм. Тази кафеварка е неразделна част от всяка истинска закусвалня и в нейно присъствие се решават всички проблеми - от убийство до разбито сърце. Защо да я купим? За приготвяне на кафе в големи количества - за цяло семейство или любители на кафето. И заради деликатния вкус на натурално приготвено кафе през филтър.

Moka konvička
Moka konvička
Alessi кубинска кафеварка

Alessi - стилни кубински кафеварки

Кубинската кафеварка работи като тенджера под налягане. Бързо и яростно приготвя кафе, което не е толкова силно като еспресо, но е с по-изразителен вкус от капковото кафе. Екстракцията става бързо и с вряща вода, недостатък е обаче вкусът на изгоряло у повечето уреди, но не и у кафеварките Alessi. Създателите йм мислят не само за дизайна, но и за функционалността. Тези кафеварки автоматично спират филтрирането на кафе в точния момент и така се премахва горчивия вкус и се запазва аромата.

kávovar
kávovar
Френска преса Leopold Vienna златна

Френска преса - кафе за здраве

Най-простият уред за приготвяне на кафе е и най-щадящ, ако следвате 3 основни правила - едро смилане, заливане с гореща, но не вряща вода и преливане на цялото количество наведнъж, за да спре екстракцията. Тогава можете да се насладите на богатия вкус на кафе, в което ценните масла и антиоксиданти не са унищожени.

Moka konvička
Moka konvička
Eva Solo Pour over кафемашина

За истински пуристи

Мислите сериозно за чистотата на Вашето кафе? За всички хипстъри и любителите на “хюге” хармонията, датската марка Eva Solo разработва оригинална “джаджа”. Преливате кафето през филтър от неръждаема стомана, оставяте го да престои 5 минути и след това го затваряте с тапа. За перфектна, максимално нежна чаша кафе. 

kávovar
kávovar
Електрическа кафемелачка Smeg

Кафемелачки

Знаете ли, че кафеените зърна съдържат до 800 различни летливи аромати и вкусове? И че 15 минути след смилане до 60% от ароматите се изпаряват? Ако наистина искате да се насладите на кафето, важно е винаги да го приготвяте с прясно смлени зърна. Да, в духа на съзнателното живеене и наслаждаване на всеки момент, трябва да използваме и собствената си сила и да смелим кафето си в традиционна ръчна мелничка. Или можем с наслаждение да наблюдаваме стилния красавец, който с удоволствие ще го направи вместо нас.

 

35 items total
Комплект чаши за лате макиато + WMF лъжици 12 бр WM996269999
Лост coffee машина EXPO 2015 La Pavoni сребро
2 305 лв
LPVLPLEXP01EU
Pulcina кафемашина Alessi 70 мл черен
133 лв –13 %
116 лв
ALMDL021BB
Буркан за кафе Kult WMF
Буркан за кафе Kult WMF
На склад (>5 бр.)
119 лв
WM0630976030
Кафемашина Kult large  WMF
Кафемашина Kult large WMF
На склад (>5 бр.)
236 лв
WM0631016030
Лост coffee машина RAME GOLD La Pavoni злато
1 974,80 лв
LPVLPLPRG01EU
Тава за 25 кафе капсули Eva Solo
78 лв –9 %
71 лв
ES501101
Moka кафемашина Moka Alessi 150 мл
78,80 лв
ALDC063
Pulcina кафемашина Alessi 150 мл червена дръжка ALMDL023R
Капкова кафе машина KitchenAid 5KCM1209 Черна
317,20 лв
KA5KCM1209EOB
Кафе машина с кафемелачка КА 4811 Severin
248,40 лв
SEVEKA4811
Кафеварка Nordic kitchen, 1 л, Eva Solo
199 лв –11 %
177 лв
ES502754
Кафемашина 1,0 л стъклена Eva Solo
159 лв –18 %
130 лв
ES502710
Up
More products