Декантер за вино TOSCANA 1,5л, Spiegelau

Code: SP7430059
Brand: Spiegelau
148 лв
На склад (11 бр.)

Дизайнът на декантера Toscana от баварските стъкларски заводи Spiegelau с почти 500-годишна традиция се основава на традиционни, класически форми, доказани през годините. Това е доказателство, че някои елементи на дизайна са непреходни и вечни.

Detailed information

Product detailed description

Дизайнът на декантера Toscana от баварските стъкларски заводи Spiegelau с почти 500-годишна традиция се основава на традиционни, класически форми, доказани през годините. Това е доказателство, че някои елементи на дизайна са непреходни и вечни.

Широкото, сплескано тяло има две основни предимства. Първата е, че чашата е много стабилна и на практика не може да се преобърне. Можете да сервирате вино на яхта, например. Второто предимство е, че тя осигурява достатъчно пространство за аериране на виното и освобождаване на всички негови аромати и букети. Той влиза в контакт с кислорода на голяма площ. Благодарение на тънкото гърло всички аромати се концентрират вътре, за да ви доставят най-доброто удоволствие от виното. Разширеният ръб на гърлото осигурява лесно наливане и преливане на виното без разливане. Дъното на декантера е декоративно леко вдлъбнато навътре.

  • Декантер за вино/карафана 1500 ml
  • Класически, елегантен вид, който подхожда на почти всеки стил
  • Много стабилно, широко, сплескано тяло с леко изпъкнало дъно
  • Насладете се на виното си, например на борда на кораба
  • Разширяващо се гърло за лесно и безопасно наливане и изсипване
  • Може да се използва и като каничка за вода
  • Искрящо, прозрачно кристално стъкло
  • Повишена устойчивост на счупване
  • 100% безопасни за миене в съдомиялна машина
  • Щадящи за околната среда

Забележка: Декантерът е подходящ за класически бутилки за вино с обем 0,75 л. За да постигнете най-добър резултат при декантирането, не наливайте повече вино в съда!

Процесът на декантиране включва преливане на вино от един съд, т.е. оригиналната бутилка, в друг съд, т.е. декантер или кана. Декантирането може да се извършва не само за червени вина , но и за бели вина . Въпреки мнението, че декантирането е подходящо само за зрели червени вина, които обикновено се характеризират с утайка на дъното на бутилката, то е важно и за млади вина - за така нареченото вдишване.

Декантирането осигурява по-голям контакт на виното с кислорода, което разкрива отделните му вкусови слоеве и аромати и прави виното по-деликатно. В декантера виното ще подчертае красиво своите визуални характеристики и ще включите всичките си сетива в насладата от него. Декантирайте виното около 15 минути преди сервиране.

Spiegelau Glassworks предлага голямо разнообразие от карафи, кани и декантери. Любителите на трезвия и изчистен дизайн, експериментаторите, които търсят смели и нови елементи, и традиционалистите, които ценят класиката, отпечатъка на ръчната изработка и майсторството, ще намерят нещо по вкуса си.

Германската марка Spiegelau , с почти 500-годишна традиция в производството на кристал, предлага широка гама от чаши за вино, за дегустация, специални чаши за определени видове спиртни напитки или такива за безалкохолни напитки за ежедневна употреба. Марката обаче е особено известна с уникалните си чаши за бира. Асортиментът включва също така набор от декантери и кани

Първокласното качество на чашите Spiegelau се гарантира от комбинация от производствени процеси и техническо ноу-хау. Стъклата са изключително издръжливи: независима лаборатория гарантира, че дори след 1500 цикъла в съдомиялна машина, те остават без драскотини и повреди и не губят блясъка си.

Зад дългия живот и устойчивостта на счупване на стъклата до голяма степен се крие така нареченият процес Platinum Glass. По време на производствения процес разтопеното стъкло преминава през покрити тръби, за да се отстранят всички примеси и неравности. Резултатът от тази сравнително скъпа технология е стъкло, което забележително съчетава елегантност, функционалност и издръжливост.

Всички чаши Spiegelau са изработени от висококачествен кристал със специален състав, който гарантира дълга издръжливост, устойчивост на миене в съдомиялна машина и счупване, както и по-голям блясък в сравнение с чашите, изработени от по-евтини варианти на стъкло.

Additional parameters

Category: Декантери за вино
Weight: 1.31 kg
Вид / Тип: Декантера
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: E

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: