Декоративни възглавнички

20 items total
Възглавничка HYBRID OTTAVIA 50 x 35 cм, Seletti
245 лв
SLT09101
Възглавничка HYBRID ARGIA 50 x 35 cм, Seletti
245 лв
SLT09100
Възглавничка HYBRID PIRRA 50 x 35 cм, Seletti
245 лв
SLT09102
Възглавничка POPPY 60 x 60 cм, жълта, Hübsch
119 лв
HU21208

Възглавници - добавете цвят и комфорт с нашите стилни възглавници

Възглавниците са важен елемент от интериорния дизайн, който спада към категорията на декоративния текстил. Те могат да подобрят естетиката и комфорта на всяка стая, като придадат топлина и уют на интериора.

Нашите възглавници в Kulina се предлагат в различни размери, форми и дизайни, включително райета, флорални или геометрични мотиви, за да отговарят на всяка естетика, независимо дали желаете да освежите дневната, спалнята или външната си тераса. Те са внимателно подбрани от най-добрите производители, като например Hübschили Seletti.

Какви са ползите от използването на възглавници в дома?

Използването на възглавници има много предимства за комфорта и здравето:

 • Удобство: Възглавниците правят всяка повърхност за сядане или спане по-удобна. Възглавниците могат да помогнат за облекчаване на напрежението в тялото и намаляване на болката при продължително седене или лежане, като придават слой мекота и опора.
 • Поддръжка на стойката: Някои възглавници са проектирани така, че да осигуряват по-голяма опора на бедрата, гърба или други части на тялото. Например възглавниците за седалки могат да помогнат за подобряване на стойката, като пренастройват гръбначния стълб и намаляват натиска върху опашната кост.
 • Персонализиране: Възглавниците се предлагат в различни материали, размери и форми, така че е лесно да проектирате местата за сядане или спане според собствените си предпочитания.
 • Естетическа стойност: Възглавниците могат да придадат цвят, текстура или шарка на всяко пространство и да повишат цялостната естетическа стойност на вашия дизайн.
 • Многофункционалност: Възглавниците могат да се поставят навсякъде - от всекидневната до терасата навън - и са лесни за преместване или пренареждане, за да отговарят на вашите изисквания.

Как да подредим възглавниците в интериора?

Оформянето на възглавници е ефективен начин да добавите цвят, текстура и шарка в интериора. Ето няколко съвета как да подредите възглавниците във вашето пространство:

 • Изберете правилния размер: Размерът на възглавниците трябва да зависи от размера на мебелите ви. Например по-големите възглавници са подходящи за диван, а по-малките - за столове или легла.

 • Смесвайте и съчетавайте: Смесването и съчетаването на възглавници с различни размери, форми, цветове и шарки може да придаде дълбочина и интерес на пространството. Не забравяйте обаче да спазвате последователна цветова схема или тема, за да избегнете хаотичен вид.

 • Обърнете внимание на текстурата: Смесването на различни текстури, като кадифе, лен и кожа, може да създаде по-интересно и приятно на допир пространство. Само внимавайте да не прекалите, тъй като твърде многото текстури могат да претоварят помещението.

 • Играйте с модели: Използвайте възглавници с шарки като райета, геометрични форми или цветя, за да добавите визуален интерес към пространството. Смесете и съчетайте различни десени за смела визия или се придържайте към един или два десена за по-цялостен стил.

 • Използвайте нечетни числа: Когато подреждате възглавници, използването на нечетни числа, като например три или пет, може да създаде по-приятна визуална визия.

 • Променяйте подредбата: Експериментирайте с различни подредби на възглавниците. Например можете да опитате да подредите пирамида или решетка, за да създадете различен вид.

Не забравяйте, че стилизирането на възглавниците е въпрос на лични предпочитания, така че се забавлявайте и си играйте с различни комбинации, докато откриете това, което работи най-добре за вас и вашето пространство.

Възглавниците са прост, но ефективен елемент, който може да промени изцяло дома ви. Така че продължете напред и открийте идеалните възглавници за вашия дом, като разгледате нашите различни форми, цветове и материали. Можете да разгледате и други декоративни текстилни изделия, като например одеяла или текстил за маса.