Десертни чинии

56 items total
Чиния за тапас ICE GREEN 13 cм, зелена, MIJ MIJC2684
Чиния за тапас ICE GREEN 16,5 cм, зелена, MIJ MIJC2685
Десертна чиния PILAR 20 см, сива, Blomus
25 лв
BM63715
Чиния за десерт 21 см, кремава, Bitz
31 лв –12 %
27 лв
BITZ11280
Чиния за десерт ALL-TIME, 20 см, бяла, Alessi ALAGV295
Чиния за тапас PILAR, 10 см, каки, Blomus
13 лв
BM63989
Чиния за тапас ICE BLUE 16,5 cм, синя, MIJ
18 лв
MIJC2694
Чиния за десерт PILAR 20 см, каки, Blomus
25 лв
BM63704
Чиния за десерт SABLO 21 см, светло сива, Blomus BM64101
Up
More products

Тарелки за торта - създадени, за да изпълнят всичките ви сладки мечти

Какво представляват чиниите за торта?

Чиниите за торти са чинии, които са специално предназначени за сервиране на торти и десерти. Те често имат равна повърхност, върху която може да се постави тортата, и са по-малки от обикновените чинии за вечеря. Чиниите за торти могат да бъдат изработени от стъкло, керамика, фаянс или пластмаса.

За какво се използват чиниите за торти?

Чиниите за торти се използват за сервиране на торти и други печени изделия или сладкиши, като сладкиши, бисквити или кексове. Често се използват и за закуска, сандвичи, обяд и специални събития като рождени дни, сватби и празници заради елегантния си външен вид и удобния си размер, който е идеален за всички видове храна с пръсти.

Как да поднесете десерт като готвач?

Независимо дали сте домашен готвач, или готвач със звезда "Мишлен", трябва да обърнете внимание на всеки детайл и да поднесете десертите си по елегантен начин. Това са някои общи насоки, които ще ви помогнат да поднесете десерта като професионалист:

  • Изберете подходящата чиния за десерт: Започнете с чиста чиния, която допълва цветовете и текстурите на десерта (разгледайте офертата на MIJ за голям избор от цветове и глазури)
  • Преценете цялостния дизайн на десерта, докато решавате къде да разположите различните компоненти. Направете скица на дизайна си на хартия, за да си го представите.
  • Сложете малко сос върху чинията, преди да сложите десерта върху нея. Създайте модел или дизайн с помощта на лъжица или бутилка за изстискване. Десертът ви ще има по-добър вкус и вид на чинията, ако използвате сос.
  • Добавете хрупкавост: Чудесно е десертът ви да има различни текстури. За да придадете хрупкавост на десерта, използвайте хрупкав топинг, например бадеми или трохи от бисквити. разпределете равномерно топинга върху десерта.
  • Използвайте контрастни цветове: Използвайте контрастни цветове, за да направите десерта си визуално привлекателен. Ако десертът ви е бял, използвайте например ярък сос или гарнитура, за да придадете визуална привлекателност.
  • Обърнете внимание на размера на порциите: Големината на порциите е важна при поднасянето на десертите. За да направите порции със същия размер, използвайте чаша или мерителна лъжичка.
  • Поставете украса в чинията за торта, за да я завършите и да подобрите цялостното представяне. Това може да е парче плод, какао на прах или листо мента.

Нашите чинии за торта са първокласни продукти от реномирани производители като Blomus и Revol. Предлагаме и страхотни стойки за торти и елегантни сервизи за торти. Може да разгледате и комплекти десертни вилици и ножове за сладкиши.