Фигури

34 items total
Пясъчен часовник LALA 16 см, магнитен, Philippi PHP103004
Спирачка за врата HAMBURGER 12,5 cм, сива, Philippi PHP240011
Up
More products

Фигурки - чудесен начин да персонализирате пространството си

Какви са видовете фигурки, които се предлагат в магазина Kulina?

Богатството от интелигентни акценти е знак за дом с креативен собственик, който има усет към детайлите. Най-малките детайли могат да послужат като основа за цялостното оформление на дизайна в помещението или в цялата къща.

Няма нищо по-хубаво от избора на най-великите фигурки и уникални скулптури, когато става въпрос за декориране с умни и забавни елементи. Kulina предлага широка гама от скулптури и фигурки с различни теми, материали, цветове и марки, като например Seletti.

Къде да поставите фигурките си и как да ги подредите?

Фигурките могат да бъдат възхитителни декоративни елементи, които придават индивидуалност и чар на дома ви. Ето няколко идеи за това къде да ги поставите и как да ги подредите:

 • Рафтове и витрини: Отворените рафтове или стъклените витрини са отлично място за излагане на фигурки. Подредете ги по визуално приятен начин, като държите подобни фигурки заедно или създавате тематични групи.

 • Камина или огнище на камина: Ако имате камина или огнище на камина, помислете дали да не поставите няколко фигурки върху тях. Смесете ги с други декоративни елементи като свещи или снимки в рамка, за да създадете интересна фокусна точка.

 • Странични масички и нощни шкафчета: Фигурките могат да се поставят на странични масички, крайни масички или нощни шкафчета. Те придават на тези повърхности причудливост и интерес.

 • Прозоречни первази: Поставянето на фигурки върху первазите на прозорците може да създаде очарователна сцена, която взаимодейства с външния свят. Само трябва да се внимава за пряката слънчева светлина и потенциалното избледняване на цветовете.

 • Рафтове за книги: Разположете фигурки сред книгите си на рафтовете за книги. Те могат да добавят визуален интерес към колекцията ви от книги и да разчупят монотонността на редиците от книги.

 • Конзолна маса за вход: Фигурка на входната конзолна масичка може да посрещне посетителите и да придаде приветлив тон на дома ви.

 • Кухненски плотове: В кухнята можете да поставите фигурки на отворени рафтове или плотове, като внесете нотка артистичност във функционалното пространство.

 • Суета за баня: За да придадете елегантност, поставете фигурка върху тоалетната чиния или плота в банята.

 • Висящи рафтове или плаващи рафтове: Ако разполагате с висящи или плаващи рафтове, можете да поставите фигурки върху тях, за да създадете уникална изложба, която привлича погледа нагоре.

 • Работни пространства: Малка фигурка може да бъде приятно допълнение към домашния ви офис или работното място, като осигурява визуална почивка от предметите, свързани с работата.

При подреждане на фигурки:

 • Баланс: Обърнете внимание на цялостния визуален баланс. Смесвайте по-големи и по-малки фигурки и променяйте височината им, за да създадете динамична композиция.

 • Тема или стил: Подредете заедно фигурки с обща тема, цветова палитра или стил, за да създадете единна визия.

 • Негативно пространство: Оставете малко негативно пространство около всяка фигурка, за да не изглежда претрупана.

 • Различни височини и размери: Различните височини и размери на фигурките придават визуален интерес на аранжировката.

 • Групировки: Групирайте подобни фигурки, за да създадете по-ефектна изложба.

Не забравяйте, че подреждането на фигурките е творчески процес и можете да експериментирате с различни места и комбинации, докато не откриете подредба, която отговаря на личния ви стил и подсилва атмосферата на дома ви.

Добър подарък ли са фигурките?

Фактът, че фигурките са толкова разнообразни, означава, че можете да изберете такава, която да отговаря на интересите или хобитата на получателя, като добавите индивидуалност. Можете да изберете такъв, който да отговаря на техните предпочитания, независимо дали са любители на изкуството или колекционери на фигурки.

Освен това фигурките могат да се използват като вечни декоративни допълнения, които придават индивидуалност и чар на всеки жилищен район. Те могат да подобрят естетическия вид на пространството и да послужат като начало на разговор. Те варират от красиви скулптури до комични предмети.

Фигурките имат и сантиментално значение и могат да предизвикат приятни спомени. Можете да създадете лична връзка с получателя, като изберете фигура, която има уникално значение или отразява общ интерес.


За повече декоративни решения разгледайте нашата селекция от поставки за книги, декорации за стена, рамки за снимки и др.