Конзолни маси

4 items total

Конзолни маси - перфектно съчетание на стил и функционалност

Какво представляват конзолните маси?

Конзолната масичка е дълга и плитка масичка за съхранение, която обикновено се поставя до стената в антрето или до облегалката на дивана. Тези маси се предлагат на Kulina в различни дизайни и цветове, което ви позволява лесно да ги впишете в интериора си. Те могат да служат и като център на вниманието във фоайето, като посрещат посетителите с шикозен вид.

Каква е разликата между конзолни и странични масички?

Както конзолните масички, така и страничните масички са мебели, които придават дизайн и практичност на пространството, но между тях има някои основни разлики. Страничните масички се предлагат в различни форми и размери и обикновено се разполагат до местата за сядане. Конзолните маси, от друга страна, са по-дълги и по-тесни и са предназначени да се поставят до стена или на малки места като коридори или входни антрета. Освен това, докато страничните масички могат да се използват като декоративни акценти, конзолните масички са забележителни елементи, които предлагат голяма площ за излагане на декорация.

Могат ли конзолните масички да работят в малки пространства?

Малките пространства са идеални за конзолни масички. Отвореното разпределение съхранява вещите ви, като същевременно позволява на светлината да преминава през него и създава усещане за голямо, отворено пространство. Те пасват идеално на тесни коридори, антрета и стълбища.

Как да оформите конзолната си масичка?

Оформянето на конзолна масичка е чудесен начин да подобрите естетиката на входа, коридора, дневната или на всяко друго място, където има конзолна масичка. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да оформите конзолната си масичка по привлекателен и балансиран начин:

 • Изберете тема или стил: Изберете тема или стил, който да съответства на цялостния интериор на стаята. Независимо дали е модерна, рустикална, винтидж, минималистична или еклектична, наличието на последователна тема ще насочи избора ви.

 • Започнете с база: Започнете с поставянето на декоративна основа върху масата. Това може да бъде плъзгач за маса, парче плат или декоративен поднос. Основата помага за закрепване на дисплея и добавя текстура и цвят.

 • Добавяне на фокусна точка: Изберете фокусна точка за конзолната си масичка. Това може да е по-голям декоративен елемент, например огледало, произведение на изкуството или ваза цветя. Фокусната точка привлича погледа и задава тон на останалата част от аранжировката.

 • Създаване на височина и баланс: Променяйте височината на предметите, които поставяте на масата, за да създадете визуален интерес. Използвайте предмети с различна височина, например високи вази, подредени книги или скулптури. Постигнете баланс, като подредите по-високи предмети от едната страна, а по-ниски - от другата.

 • Използвайте декоративни елементи: Декоративни предмети като скулптури, фигурки и декоративни купи могат да придадат индивидуалност и чар на вашата изложба. Изберете елементи, които отговарят на вашата тема и стил.

 • Включете зеленина: Добавянето на растения или цветя може да вдъхне живот и свежест на вашата конзолна маса. Помислете за използване на растения в саксии, сукуленти или ваза свежи цветя.

 • Книги и списания: Подреждането на няколко добре подбрани книги или списания може да добави текстура и височина към изложбата. Можете да ги използвате и като платформи за повдигане на други предмети.

 • Свещи и осветление: Включете свещи, свещници или малки лампи, за да добавите топлина и атмосфера. Те също така могат да придадат меко и привлекателно излъчване на пространството.

 • Лични докосвания: Изложете лични предмети като снимки в рамка, сувенири от пътувания или сантиментални сувенири, за да направите пространството по-лично.

 • Отразяващи повърхности: Огледала или метални елементи могат да добавят блясък и светлина към подредбата на вашата конзолна маса.

 • Групиране и подреждане: Подредете предметите в групи с нечетен брой, например тройки или петици. Играйте с различни подредби, докато намерите визуално приемливо оформление.

 • Негативно пространство: Не препълвайте масата. Оставете малко празно пространство, за да могат предметите да дишат и да не изглеждат претрупани.

 • Цветова палитра: Придържайте се към единна цветова палитра, която допълва декора на стаята. Това ще гарантира, че вашата конзолна маса ще се впише безпроблемно в цялостния дизайн.

 • Сезонно завъртане: Сменяйте декорацията на конзолната си масичка сезонно, за да я поддържате свежа и интересна. Помислете за обновяване на цветовете и елементите, за да съответстват на годишното време.

 • Редовна поддръжка: Периодично почиствайте от прах и пренареждайте конзолната си маса, за да поддържате визуалната ѝ привлекателност и да предотвратите застояването ѝ.

Не забравяйте, че стилизирането на конзолната масичка е възможност да изразите творчеството си и да покажете личния си вкус. Експериментирайте с различни аранжировки, докато постигнете любим за вас вид, който допълва пространството.

В Kulina, ние предлагаме и друга разнообразна гама от мебели, включително масички за кафе, колички за маса и странични масички.