Форми за тарти

11 items total
Тава за тарт 24 см, de Buyer
30 лв –13 %
26 лв
DB470524
Тава за тарт DELIBAKE J1641574 28 см, Tefal
38 лв –7 %
35 лв
TEFJ1641574
Legio Чиния за пай ⌀ 24 см Eva Solo
118 лв –7 %
109 лв
ES885242
Тава за тарт FRENCH CLASSICS 12,5 cм, REVOL
24 лв –12 %
21 лв
RV612426
Тава за тарт CRISPYBAKE J4170814 28 см, Tefal
36 лв
TEFJ4170814

Форми за тарт и тарталети - разширете менюто си у дома

Какво представляват тиганите за тарта и тарталети?

Тартата е плитък, кръгъл съд за печене, който най-често се използва за приготвяне на тарти (сладки или кисели), тарталетки, пайове и кишове. Тарталетките са просто мини тарталети и може да си купите тавички за тарталети, ако искате да приготвите закуски за парти или банкет. Когато избирате пръстен или форма за тарта, вземете предвид диаметъра и броя на хората в семейството ви.

Някои от тиганите за тарталети, предлагани в Kulina, са с подвижна основа, но ако приготвяте тарталети с течен пълнеж, може да ви е по-подходящ тиган от една част.

В Kulina ще откриете богат избор от тигани за тарталети и тарталетки с различни диаметри и форми - от най-традиционните - кръгли, до правоъгълни или квадратни тигани. Предлагаме висококачествени перфорирани пръстени за тарталети, изработени от стоманени или керамични съдове за тарталети. Изберете стоманена кръгла форма за тарта от de Buyer или изберете истинска атракция за очите - червена керамична чиния за тарта от Emile Henry.

Трябва ли да намасля тавата за тарталети?

В повечето случаи не е необходимо да намазнявате формата за тарталети, преди да я застелете с тесто. Защо? Високото съдържание на масло в тестото естествено ще попречи на залепването му за дъното на тигана. Въпреки това, особено ако разполагате с еднокомпонентен тиган за тарталети или тавичка за тарталети, можете да използвате малко масло, за да намажете тигана. Това ще ви улесни при изваждането на тартата от съда. Ако тиганът ви за тарталети е с набрашнени ръбове, уверете се, че сте ги намазали равномерно.

Фасул за печене - приятно допълнение към тавата за тарталети

Бобчетата за печене са малки топчета, направени от топлопроводима керамика, които утежняват сладкиша и му помагат да се изпече отгоре. Как ги използвате? Бобът за печене се използва при печене "на сляпо" - при него неопеченото тесто се облицова с пергамент за печене или фолио и след това се напълва с тежести - боб за печене. Те поддържат формата на тестото по време на печене и предотвратяват надуването на основата.

Ако обичате да печете, не пропускайте да разгледате нашето предложение за аксесоари за печене и тави за печене. Пс. Знаете ли, че можете да печете тарталети и във формички за мъфини? Вижте ги!