Форми за мъфини

13 items total

Форми за мъфини - имате желание за нещо сладко?

Какво представляват формите за мъфини?

Формите за мъфини (наричани още форми за кекс, тави за кекс или тави за мъфини) са подходящи за фурна форми с отделни чашки, в които се поставят тесто за кекс или смеси. Можете да ги използвате със или без чаши за печене в зависимост от незалепващите свойства на вашата тава за кексчета.

Формичките за кексчета могат да се използват и за други печени ястия, като например плодови кифлички, домашно приготвени чашки с фъстъчено масло, чашки с пържен ориз или печени яйчени чашки.

Как да изберем форма за мъфини?

Мнозина любители на печенето са на мнение, че металните форми за мъфини с незалепващо покритие са най-добрите, тъй като пренасят ефективно топлината, насърчават равномерното покафеняване, прекрасното втасване и позволяват лесно изваждане на кексчетата.

В Kulina обаче ще намерите издръжливи форми за мъфини от различни материали и с различни размери. Изберете тава за кекс, която най-добре отговаря на нуждите ви, и можете да избирате от:

  1. чугунени, алуминиеви или емайлирани метални форми за мъфини: те осигуряват равномерно разпределение на топлината, което гарантира постоянно качество. Предлагат се в различни размери (за по-малки или по-големи кексчета) и идват от такива надеждни производители като Petromax, de Buyer или Nordicware
  2. силиконови тави за кексчета и индивидуални силиконови форми за мъфини: Те се считат за най-съвременните форми за мъфини на пазара. Незалепващите им свойства улесняват почистването им. Можете да ги използвате без подложки или спрей за готвене и мъфините ще се изваждат лесно. Освен това те са меки, гъвкави, лесни за съхранение и могат да се използват от фризера до фурната. Отделните формички са полезни и ако искате да приготвите малък брой кексчета и могат да се подреждат една върху друга, което спестява ценно място на кухненските рафтове или чекмеджета. Ако искате да използвате силиконови тави, разгледайте офертата на известната марка Lekue - специалист в готвенето и печенето със силиконови кухненски инструменти.

Как трябва да се намазнява форма за мъфини?

Напръскайте формата за мъфини с незалепващ зеленчуков спрей - това е най-простият начин да я намажете с масло. Можете също така да използвате чаши за печене - подложките помагат за предотвратяване на полепването на тестото по тавата и улесняват изваждането и сервирането на кексчетата по време на партита.

Ако предпочитате да не използвате растителен спрей и нямате под ръка чаши за печене, просто намажете всяка кухина с масло с парче хартиена кърпа или с пръсти. Изтръскайте излишното брашно, след като леко посипете всяка кухина с него. Това е особено полезно, когато използвате гигантски форми за мъфини.

Сред формите за мъфини, които се предлагат в Kulina, ще откриете и тави за печене на понички, бриош или мадленки. Не забравяйте да разгледате и други форми за печене за по-малки сладкиши и рамекени, както и сладкарски ръкави, за да украсите мъфините си с вкусен крем.