Фритюрници

8 items total
Фритюрник PRO PREMIUM FR510170, 3л, Tefal
Sticker
219 лв
TEFFR510170
Въздушен фритюрник ACTIFRY EXTRA FZ720015, Tefal
Sticker
439 лв
TEFFZ720015
Въздушен фритюрник FR 2445, Severin
Sticker
249 лв
SEVEFR2445
Решетка XA491070 за фритюрници VERSAILLO, Tefal
Sticker
TEFXA491070
Въздушен фритюрник FR 2455, Severin
Sticker
159 лв
SEVEFR2455
Въздушен фритюрник ACTIFRY GENIUS FZ760030, Tefal
Sticker
TEFFZ760030

Дълбоки и въздушни фритюрници - за по-здравословно и хрупкаво готвене

Какво трябва да знам за фритюрниците?

Фритюрникът прилича на фурната най-вече по това, че пече и запържва храна, но се различава от фурната по това, че използва по-малко масло от обикновената фурна и има нагревателни компоненти само отгоре. Така храната става невероятно хрупкава за няколко минути.

Въздушните фритюрници често се нагряват много бързо и приготвят храната бързо и равномерно поради концентрирания източник на топлина, местоположението и размера на вентилатора.

С много малко мазнина фритюрниците позволяват да приготвяте ястия, които традиционно се пържат в дълбока мазнина, като например чипс. Фритюрниците са по-добра алтернатива за приготвяне и консумиране на тези храни и закуски с високо съдържание на мазнини.

Как работи фритюрникът на въздух?

Във фритюрника храната се поставя в перфорирана кошница и уредът я приготвя, като я обдухва с горещ въздух. Конвекцията се създава от силата на въздуха, който изпича и зачервява външната страна на храната в кошницата. Панирани ястия като замразени пилешки бутчета или непанирани храни с нишесте като пържени картофи или картофки ще станат кафяви, докато температурата на въздуха надвишава около 320 F.

По какво се различава въздушният фритюрник от фритюрника?

Въпреки че фритюрникът и фритюрникът имат някои сходства, двете кухненски машини имат и значителни разлики, някои от които са посочени по-долу:

  • Фритюрниците се нуждаят от много масло, за да покрият напълно храната. Храните, приготвени във фритюрници, могат да се приготвят само с една лъжица олио или без никакво олио.
  • Някои продукти се оказват по-хрупкави във фритюрник, отколкото във фритюрник, тъй като фритюрниците използват малко или никакво масло.
  • Фритюрниците се използват само за пържене на храна. Фритюрниците могат да се използват за повече техники на готвене, например за печене на скара или печене!
  • Готвенето с фритюрник е по-здравословно.

Въздушните и дълбоките фритюрници имат и някои общи предимства. Те позволяват на кухнята ви да остане чиста (което не е лесно, ако се опитвате да пържите храна в дълбоко олио в дълбок тиган), а по-голямата част от стойките и кошниците за въздушни и дълбоки фритюрници могат да се мият в съдомиялна машина.

Разгледайте нашата оферта за кухненски фритюрници от надеждни компании като Tefal или Severin, и вижте колко много могат да направят за вас!