Фритюрници

12 items total
Фритюрник VERSALIO DE LUXE FR490070 7в1, бял, Tefal TEFFR490070
Фритюрник PRO PREMIUM FR510170, 3л, Tefal
219 лв
TEFFR510170
Въздушен фритюрник FR 2455, Severin
127 лв –5 %
120 лв
SEVEFR2455
Въздушен фритюрник EASY FRY OVEN & GRILL FW501815, Tefal TEFFW501815
Фритюрник FILTER ЕДНО FF162131, Tefal
158 лв
TEFFF162131
Фритюрник MAXI FR480015, Tefal
313 лв –12 %
273 лв
TEFFR480015
Въздушен фритюрник FR 2445, Severin
217 лв
SEVEFR2445

Дълбоки и въздушни фритюрници - за по-здравословно и хрупкаво готвене

Какво трябва да знам за фритюрниците?

Фритюрникът прилича на фурната най-вече по това, че пече и запържва храна, но се различава от фурната по това, че използва по-малко масло от обикновената фурна и има нагревателни компоненти само отгоре. Така храната става невероятно хрупкава за няколко минути.

Въздушните фритюрници често се нагряват много бързо и приготвят храната бързо и равномерно поради концентрирания източник на топлина, местоположението и размера на вентилатора.

С много малко мазнина фритюрниците позволяват да приготвяте ястия, които традиционно се пържат в дълбока мазнина, като например чипс. Фритюрниците са по-добра алтернатива за приготвяне и консумиране на тези храни и закуски с високо съдържание на мазнини.

Как работи фритюрникът на въздух?

Във фритюрника храната се поставя в перфорирана кошница и уредът я приготвя, като я обдухва с горещ въздух. Конвекцията се създава от силата на въздуха, който изпича и зачервява външната страна на храната в кошницата. Панирани ястия като замразени пилешки бутчета или непанирани храни с нишесте като пържени картофи или картофки ще станат кафяви, докато температурата на въздуха надвишава около 320 F.

По какво се различава въздушният фритюрник от фритюрника?

Въпреки че фритюрникът и фритюрникът имат някои сходства, двете кухненски машини имат и значителни разлики, някои от които са посочени по-долу:

  • Фритюрниците се нуждаят от много масло, за да покрият напълно храната. Храните, приготвени във фритюрници, могат да се приготвят само с една лъжица олио или без никакво олио.
  • Някои продукти се оказват по-хрупкави във фритюрник, отколкото във фритюрник, тъй като фритюрниците използват малко или никакво масло.
  • Фритюрниците се използват само за пържене на храна. Фритюрниците могат да се използват за повече техники на готвене, например за печене на скара или печене!
  • Готвенето с фритюрник е по-здравословно.

Въздушните и дълбоките фритюрници имат и някои общи предимства. Те позволяват на кухнята ви да остане чиста (което не е лесно, ако се опитвате да пържите храна в дълбоко олио в дълбок тиган), а по-голямата част от стойките и кошниците за въздушни и дълбоки фритюрници могат да се мият в съдомиялна машина.

Разгледайте нашата оферта за кухненски фритюрници от надеждни компании като Tefal или Severin, и вижте колко много могат да направят за вас!