Градински факли

24 items total
Керосиново гориво FEUERHAND 1л, Petromax
15 лв
PET742082
Градинска факла ORCHOS 154,5 cм, черна, Blomus BM65032
Градинска факла SPIN 90, сребриста, Höfats
246,80 лв
HO00036
Биоетанолов гел 1л, комплект 6 бр., Höfats
82,80 лв
HO0908016
Маслена лампа TARCIA 12 cм, черна, Philippi PHP174005
Градинска факла SPIN 120, сребриста, Höfats HO00017
Земен шип за градинска факла SPIN 120, сив, Höfats HO090301
Полюс за фенер за свещ GRAVITY CANDLE , Höfats HO080301
Масло за лампа 1л, Blomus
20 лв –15 %
Масло за лампа 1л, Blomus
На склад (23 бр.)
17 лв
BM31032
Капак за градинска факла SOCO ⌀ 7 cм, Blomus BM65417
Земен шип за градинска факла SPIN, дъб, Höfats HO00003
Основа за градинска факла BASO, Blomus
110 лв
BM65046

Градински факли - подобрете атмосферата в помещението си с градински факли

Какво представляват градинските факли?

Градинските факли са вид външно осветление, предназначено да придаде стил и елегантност на вашето външно пространство. Когато са запалени, съвременните градински факли излъчват мека, трептяща светлина, която създава топла и привлекателна атмосфера.

Градинските факли, предлагани на Kulina, обикновено са изработени от дърво, неръждаема стомана или желязо и се предлагат в различни форми, размери и цветове. Те се произвеждат от реномирани производители като Blomus, Höfats иPhilippi.

Къде мога да използвам градински факли?

Градинските факли, известни също като тики-факли, са осветителни тела за открито, които придават светлина и атмосфера на откритите пространства. Те често се използват в градини, вътрешни дворове и зони за забавление на открито. Ето някои често срещани места за поставяне на градински факли:

 • Пътеки и алеи: Поставете градински факли покрай пътеки и алеи, за да създадете топло и привлекателно осветление, което да помага на гостите да се ориентират и да добавя елегантност към пейзажа.

 • Входове и портали: Разположете факли в близост до входове, порти или врати, за да осигурите приветлива светлина за посетителите, когато влизат в имота ви.

 • Патиони и тераси: Използвайте градинските факли за осветяване на тераси и палуби, за да подобрите храненето и почивката на открито и да създадете уютна атмосфера.

 • Зони за хранене на открито: Поставете факли около масите за хранене на открито, за да осигурите едновременно практично осветление и очарователна обстановка за вечерно хранене.

 • Зони за сядане: Създайте уютен кът за сядане, като поставите факли около местата за сядане, превръщайки ги в удобно и привлекателно място за почивка и разговори.

 • Край басейна: Разположете факли около басейна, за да осигурите околно осветление и да повишите безопасността на околностите на басейна по време на вечерни събирания.

 • Градински бордюри: Подредете с факли краищата на градинските лехи или растителните бордюри, за да очертаете пространството и да придадете вълшебно сияние на градината си.

 • Събития на открито: Използвайте градинските факли за специални събития на открито като партита, сватби и празненства. Те могат да придадат празничен вид и да осветят пространството на събитието.

 • Открити характеристики на озеленяването: Подчертайте външни скулптури, водни съоръжения или архитектурни елементи, като поставите факли в близост до тях, привличайки вниманието към тези фокусни точки.

 • Зони за забавление: Независимо дали имате бар на открито, огнищеили зона за развлечения, факлите могат да подобрят настроението и да осигурят меко осветление за гостите.

 • Настройка на лагерен огън: Създайте атмосфера, наподобяваща лагерно огнище, като подредите факли около места за сядане, за да разказвате истории или да наблюдавате звездите.

 • Зона за барбекю или скара: Осветете мястото за барбекю или грил с помощта на факли, за да улесните готвенето и приготвянето на храна вечер.

Когато поставяте градински факли, обърнете внимание на аспектите на безопасността, като например да се уверите, че са стабилни и няма да се преобърнат. Освен това избирайте факли с подходящи източници на гориво и механизми за контрол на пламъка, за да осигурите безопасно и приятно осветление на открито.

Как се зарежда градинска факла?

Градинските факли са създадени за използване на определени видове гориво, а на Kulina, нашите продукти обикновено използват три общи вида гориво.

 • Керосиново масло

Керосинът е традиционно гориво, което се използва за захранване на градински факли. Керосиновото масло е подходящо за външно осветление, тъй като гори стабилно и произвежда пламък, който се запазва дълго време.

 • Запалим гел

Друг избор на гориво за градински фенерчета е запалимият гел. Обикновено той е под формата на гелообразна субстанция, която се поставя в резервоара на горелката. Това гелообразно гориво е създадено да гори интензивно и да излъчва стабилен пламък.

 • Парафиново масло

Парафиновото масло, често наричано лампово масло или течен парафин, е друго широко използвано гориво за градински факли, тъй като гори чисто и не отделя много дим. Това е течно гориво на петролна основа, което е прозрачно, без мирис и с нисък вискозитет.

Моля, имайте предвид, че за оптимална работа и безопасност на вашите градински факли е изключително важно да прочетете инструкциите или препоръките на производителя относно подходящото гориво, което да използвате за вашия модел факла.

Ако искате да добавите нещо ново към градинската си обстановка, можете да пазарувате и външни соларни лампи, външни фенери и външни настолни лампи.