Японски нож за зеленчуци SHOTOH 5000FCD, 11 см, Miyabi

Code: MB34680111
Brand: MIYABI
352 лв
Продадено
The item has been sold out…

"Кухня, в която не можеш да намериш добър нож, не е кухня."

Detailed information

Product detailed description

"Кухня, в която не можеш да намериш добър нож, не е кухня."

Масахару Моримото, експерт по японската кухня и готвач

Изключително острият японски малък нож SHOTOH с тънко, но издръжливо късо острие е идеален за почистване, белене и рязане на зеленчуци и плодове. Благодарение на необичайно тънкото си острие този нож е и идеалният инструмент за нарязване на месо на шишчета. Късото острие и удобната дръжка позволяват прецизно водене на разрезите.SHOTOH е един от най-популярните и разпространени ножове в Япония.

Спецификации: дължина на острието 11 см, дължина на дръжката 9,3 см, тегло 94 г

Удоволствието от готвенето започва с подготовката, където ножът играе ненадмината водеща роля. Японските ножове от серията MIYABI 5000FCD ще ви преведат грациозно през всички ритуали на приготвянето на храната. Ножовете с традиционни дръжки и изменчив дизайн на острието от дамаскин са проектирани с акцент върху елегантността и максималната практичност.

Сърцевината е изработена от двойно закалена хромирана стомана FC61. За да се постигнат още по-добри свойства, е използван уникален процес на закаляване CRYODUR®, при който стоманата се замразява при -196°C. Полученият материал се отличава с изключителна твърдост. Дамаскинът е създаден от допълнителни 48 слоя неръждаема стомана, като моделът на всеки нож е уникален. Традиционното ръчно заточване Honbazuke е доказано от стотици години работа на майстори ножари. Това е многоетапен процес на шлифоване, при който ножът първо се заточва с вертикално и хоризонтално въртящ се шлифовъчен камък, а накрая острието се полира с кожен хонинговащ колан. Симетричното заточване и острието на катана осигуряват лесно проникване през суровините. Изрязаният предпазител предотвратява плъзгането на пръстите по острието.

Г-образната дръжка осигурява перфектен контрол на рязането и ефективна опора по време на рязане. Здравата дръжка, изработена от екзотичното дърво Cocobolo Pakka, е не само перфектно балансирана , но и стабилна по размер. Тъмният нюанс на дървото оставя впечатление за лукс. Елегантността на тъмната дръжка се подчертава от изисканите декоративни елементи. Хубавата декоративна линия е запълнена с червен цвят, което в Япония символизира страст, искреност и ентусиазъм. Фините детайли под формата на мозаечен щифт и основа от неръждаема стомана с лого ще илюстрират атмосферата на Далечния изток. Перфектният баланс на ножа носи комфорт и предотвратява умората на ръката. Ножовете MIYABI 5000FCD ще задоволят напълно желанието ви за прецизен инструмент с японски произход.

  • Изключително твърда сърцевина от двойно закалена хромирана стомана FC61
  • Фин карбид 61 HRC
  • Твърдост 60 по Rockwell
  • CRYODUR® - уникален метод за втвърдяване / закаляване чрез замразяване
  • 49 слоя стомана
  • Дамаскин на острието - рисунка, която се променя от различните ъгли
  • Допълнително заоблена форма на острието
  • Защита от разрязване увеличава безопасността при използване
  • Автентична, тясна японска форма
  • Острие с ръб Katana
  • Симетрично сечение
  • Уникално трифазно ръчно шлайфане Honbazuke
  • Високо запазване на острието, устойчивост на корозия и оптимална гъвкавост
  • Ергономична и стабилна дръжка, изработена от екзотичното дърво Cocobolo Pakka
  • Перфектен баланс за удобна работа с ножа
  • Основа от неръждаема стомана с лого
  • Не се препоръчва да се мие в съдомиялна машина
  • Доживотна гаранция за производствени дефекти на острието

Красотата и прецизността са основните черти на японската култура и същата философия зачита и марката MIYABI от Секи, центъра на японските прибори за хранене от 14-ти век насам. Японският традиционен производител на ножове е съчетал своята прецизна изработка с доказаните производствени процеси и стандарти на немската марка ZWILLING J. A. HENKELS. По този начин бизнес групата ZWILLING успя да разшири портфолиото си със собствено производство на автентични японски ножове, точно в сърцето на японската индустрия за ножове.

Изработването на японски мечове е традиция в страната на изгряващото слънце от много векове. Самурайските мечове са били и са обект на възхищение, заради уникалната си елегантност, острота, красота и техническо съвършенство. MIYABI прецизно изработените инструменти с автентични японски остриета са достоен наследник на тази традиция. Зашеметяващата, почти "хирургическа" острота на ножовете запазва структурата на използваните суровини. Бъдете взискателни като японските готвачи и целта ви винаги ще бъде идеално вкусно изглеждащо ястие.

Препоръки и поддръжка:

  • Не използвайте ножове за рязане на изключително твърди съставки, като например замразени храни
  • Не излагайте ножа на продължителен контакт с вода или сол
  • Избягвайте да огъвате ножа
  • За да се запази остротата на ножа, е препоръчително след употреба да се измие ръчно със слаб препарат и да се подсуши веднага
  • Защита на острието от удар
  • Ако не използвате ножа дълго време, е препоръчително да го увиете в сух плат или вестникарска хартия. Маслото от мастилото, използвано за печатането на вестниците ще предпази острието от евентуална корозия
  • За допълнителна грижа, острието може да се избърше с кърпа, напоена с течно масло, което увеличава устойчивостта му на корозия
  • Съхранявайте ножа на безопасно място

Additional parameters

Category: Японски ножове
Weight: 0.23 kg
Размери: 11 cm
Дължина на острието: 11 cm
Вид / Тип: Японски и Сантоку нож
Серия: MIYABI 5000FCD
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: E
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: