Японски нож за зеленчуци SHOTOH 5000MCD 14 см, Miyabi

Code: MB34381141
Sale
Brand: MIYABI
799 лв –30 %
Японски нож за зеленчуци SHOTOH 5000MCD 14 см, Miyabi
799 лв –30 % 558 лв
На склад (1 бр.)

Изключително остър японски нож "Шотох", с тънко, но издръжливо късо острие, идеален за почистване, белене и нарязване на зеленчуци и плодове. Благодарение на необичайно тънкото си острие можете да използвате този нож и за нарязване на месо на шишчета.

Detailed information

Product detailed description

Изключително остър японски нож "Шотох", с тънко, но издръжливо късо острие, идеален за почистване, белене и нарязване на зеленчуци и плодове. Благодарение на необичайно тънкото си острие можете да използвате този нож и за нарязване на месо на шишчета.

Всеки отделен нож е резултат от майсторската работа на "града на ножовете" Секи. Традиционното майсторство и модерните технологии са довели до възможно най-високото качество сред ножовете, произвеждани в търговската мрежа. Изключително твърдото ядро от прахообразна стомана Micro Carbide MC63 е капсулирано в 100 слоя стомана с две различни твърдости. Специалното покритие на острието придава на острието многопластова текстура, която придава на всеки нож оригинален, уникален модел.

За да се постигнат още по-добри свойства на стоманата, е използван уникалният CRYODUR® процес на втвърдяване , по време на който тя се замразява при -196°C. Полученият материал се отличава с изключителна твърдост от 63 по Рокуел. Ножът е симетрично заострен във формата на буквата "V" под ъгъл 19°. Всяко парче е изрязано на ръка с помощта на традиционната техника Хонбазуке, доказана от стотици години практика на майстори ножари. Това е многоетапен процес на заточване, при който ножът първо се наточва с вертикален и хоризонтален точилен камък, а след това острието се полира с кожен хонинговащ колан. Дръжката е изработена от бреза Masur.

  • - Изключително твърда стоманена сърцевина от микрокарбид MC63 на прах
    - Твърдост 63 по Рокуел
    - CRYODUR® - уникален метод за втвърдяване/закаляване чрез замразяване
    - Дамасценална стомана, изработена от 100 слоя
    - V-образен клиновиден разрез
    - Традиция за ръчно заточване на три стъпки Honbazuke
    - извито острие Katana Edge, перфектен баланс
    - Висока степен на запазване на острието, устойчивост на корозия и оптимална гъвкавост
    - Удобна D-образна дръжка, изработена от бреза Masur
    - Основа от неръждаема стомана с лого
    - Доживотна гаранция за производствени дефекти на острието

Additional parameters

Category: Японски ножове
Weight: 0.38 kg
Вид / Тип: Японски и Сантоку нож
Серия: MIYABI 5000MCD
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: B

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: