Японски Нож Сантоку 5000MCD 67, 18 см, клен, Miyabi
Code: MB34404181Related products
Product detailed description
"За да се наслаждавате на готвенето, първо трябва да си вземете наистина добър нож."
Рокусабуро Мичиба, експерт по японска кухня и готвач
Изключително острият нож SANTOKU с автентично японско острие е най-известният нож за инструменти в азиатски стил. С право го наричат ножът на трите добродетели. Той се справя отлично с рязане, нарязване и накълцване.Всеки втори нож, продаван в Япония, е нож SANTOKU. Като основен инструмент на японското кулинарно изкуство, този нож бързо придобива популярност в Европа. Приготвянето на японско суши се превърна в мода и SANTOKU е идеалният нож за приготвянето му. Широкото и дълго острие с фин ръб позволява равномерно разпределение на силата, което прави рязането прецизно и удобно. По-високата фасетка намалява триенето, което прави рязането по-прецизно. SANTOKU е идеалният спътник при работа с месо, риба, зеленчуци и плодове. Ще оцените ненадминатите свойства на ножа, например при рязане на лук. Удобната "D" дръжка пасва идеално в ръката. Специално оформената подложка поддържа азиатския захват на ножа. SANTOKU е задължителен при приготвянето на ястия по азиатски рецепти.
Спецификации: дължина на острието 18 см, дължина на дръжката 11,4 см, тегло 203 г
MIYABI 5000MCD 67 е подходящият кандидат за личен нож за цял живот. Блестящата дамасцена от мразовити цветя на острието е уникална и ще символизира вашата индивидуалност. Яркият модел се отразява свободно в дървената дръжка, създавайки произведение на изкуството, което внушава уважение и смирение.
Всеки отделен нож е резултат от автентична изработка в "Града на ножовете" Секи. Традиционното майсторство и модерните технологии водят до възможно най-високо качество сред ножовете, произвеждани в търговската мрежа. Изключително твърдото стоманено ядро от Micro Carbide MC66 на прах е обвито в 132 слоя стомана с две различни твърдости. Специалното покритие на острието придава на острието многопластова текстура, която придава на всеки нож оригинален и уникален дамаскински флорален модел. За да се постигнат още по-добри свойства на стоманата, е използван уникален процес на закаляване CRYODUR®, при който стоманата се замразява при -196°C. Полученият материал се отличава с изключителна твърдост от 66 по Рокуел. Ножът е симетрично ръчно заточен във формата на буквата "V" под ъгъл 10°. Традиционното ръчно заточване на Honbazuke е доказано от стотици години работа на майстори ножари. Това е многоетапен процес на заточване, при който ножът първо се заточва с вертикален и хоризонтален въртящ се шлифовъчен камък, а накрая острието се полира с кожен хонинговащ колан. Благодарение на клиновидния режещ ръб острието лесно прониква в хранителните продукти. Класическата дръжка във формата на буквата "D" е изработена от стабилизирана дървесина от черен клен. Признатият богат дървесен рисунък е уникален за всяко изделие.
Използваните материали представляват концентрираната сила на природните ресурси. Структурата на дървото отразява времето и природните стихии, разказвайки характерна история. Докато златният мозаечен накрайник напомня за декоративната подпора на емблематичните японски мечове, релефната азиатска пета образно използва енергията на ножа.
- Изключително твърда стоманена сърцевина от микрокарбид MC66 на прах
- Изключително високо съдържание на въглерод
- Твърдост 66 по Рокуел
- CRYODUR® - уникален метод за втвърдяване / закаляване чрез замразяване
- 133 слоя стомана
- Дизайн дамасцена (флорален)
- Автентична, тясна японска форма
- V-образен клиновиден разрез
- Уникално трифазно ръчно шлайфане Honbazuke
- Острие Katana
- Високо запазване на острието, устойчивост на корозия и оптимална гъвкавост
- Удобна дръжка във формата на буквата "D", изработена от стабилизирана дървесина от черен ясен
- Перфектен баланс за удобна работа с ножа
- Релефна пета от неръждаема стомана с лого
- Доживотна гаранция за производствени дефекти на острието
- Не е предназначена за миене в съдомиялна машина
Красотата и прецизността са основните черти на японската култура и същата философия зачита и марката MIYABI от Секи, центъра на японските прибори за хранене от 14-ти век насам. Японският традиционен производител на ножове е съчетал своята прецизна изработка с доказаните производствени процеси и стандарти на немската марка ZWILLING J. A. HENKELS. По този начин бизнес групата ZWILLING успя да разшири портфолиото си със собствено производство на автентични японски ножове, точно в сърцето на японската индустрия за ножове.
Изработването на японски мечове е традиция в страната на изгряващото слънце от много векове. Самурайските мечове са били и са обект на възхищение, заради уникалната си елегантност, острота, красота и техническо съвършенство. MIYABI прецизно изработените инструменти с автентични японски остриета са достоен наследник на тази традиция. Зашеметяващата, почти "хирургическа" острота на ножовете запазва структурата на използваните суровини. Бъдете взискателни като японските готвачи и целта ви винаги ще бъде идеално вкусно изглеждащо ястие.
Препоръки и поддръжка:
- Не използвайте ножовете за рязане на изключително твърди съставки, като например замразени храни
- Не излагайте ножа на продължителен контакт с вода или сол
- Избягвайте да огъвате ножа
- За да се запази остротата на ножа, е препоръчително след употреба да се измие ръчно със слаб препарат и да се подсуши веднага
- Защита на острието от удар
- Ако не използвате ножа дълго време, е препоръчително да го увиете в сух плат или вестникарска хартия. Маслото от мастилото, използвано за печатането на вестниците ще предпази острието от евентуална корозия
- За допълнителна грижа, острието може да се избърше с кърпа, напоена с течно масло, което увеличава устойчивостта му на корозия
- Съхранявайте ножа на безопасно място
Additional parameters
Category: | Японски ножове |
---|---|
Weight: | 0.56 kg |
Размери: | 18 cm |
Дължина на острието: | 18 cm |
Бройки в комплекта: | 1 ks |
Вид / Тип: | Японски и Сантоку нож |
Серия: | MIYABI 5000MCD 67 |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | E |
Margin-category: | B |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!