Японски универсален нож SANTOKU 18 см 5000MCD 67 клен MIYABI

Code: MB34404181
Brand: MIYABI
1 214 лв
На склад (1 бр.)

"За да се наслаждавате на готвенето, първо трябва да си вземете наистина добър нож."

Detailed information

Product detailed description

"За да се наслаждавате на готвенето, първо трябва да си вземете наистина добър нож."

Рокусабуро Мичиба, експерт по японска кухня и готвач

Изключително острият нож SANTOKU с автентично японско острие е най-известният нож за инструменти в азиатски стил. С право го наричат ножът на трите добродетели. Той се справя отлично с рязане, нарязване и накълцване.Всеки втори нож, продаван в Япония, е нож SANTOKU. Като основен инструмент на японското кулинарно изкуство, този нож бързо придобива популярност в Европа. Приготвянето на японско суши се превърна в мода и SANTOKU е идеалният нож за приготвянето му. Широкото и дълго острие с фин ръб позволява равномерно разпределение на силата, което прави рязането прецизно и удобно. По-високата фасетка намалява триенето, което прави рязането по-прецизно. SANTOKU е идеалният спътник при работа с месо, риба, зеленчуци и плодове. Ще оцените ненадминатите свойства на ножа, например при рязане на лук. Удобната "D" дръжка пасва идеално в ръката. Специално оформената подложка поддържа азиатския захват на ножа. SANTOKU е задължителен при приготвянето на ястия по азиатски рецепти.

Спецификации: дължина на острието 18 см, дължина на дръжката 11,4 см, тегло 203 г

MIYABI 5000MCD 67 е подходящият кандидат за личен нож за цял живот. Блестящата дамасцена от мразовити цветя на острието е уникална и ще символизира вашата индивидуалност. Яркият модел се отразява свободно в дървената дръжка, създавайки произведение на изкуството, което внушава уважение и смирение.

Всеки отделен нож е резултат от автентична изработка в "Града на ножовете" Секи. Традиционното майсторство и модерните технологии водят до възможно най-високо качество сред ножовете, произвеждани в търговската мрежа. Изключително твърдото стоманено ядро от Micro Carbide MC66 на прах е обвито в 132 слоя стомана с две различни твърдости. Специалното покритие на острието придава на острието многопластова текстура, която придава на всеки нож оригинален и уникален дамаскински флорален модел. За да се постигнат още по-добри свойства на стоманата, е използван уникален процес на закаляване CRYODUR®, при който стоманата се замразява при -196°C. Полученият материал се отличава с изключителна твърдост от 66 по Рокуел. Ножът е симетрично ръчно заточен във формата на буквата "V" под ъгъл 10°. Традиционното ръчно заточване на Honbazuke е доказано от стотици години работа на майстори ножари. Това е многоетапен процес на заточване, при който ножът първо се заточва с вертикален и хоризонтален въртящ се шлифовъчен камък, а накрая острието се полира с кожен хонинговащ колан. Благодарение на клиновидния режещ ръб острието лесно прониква в хранителните продукти. Класическата дръжка във формата на буквата "D" е изработена от стабилизирана дървесина от черен клен. Признатият богат дървесен рисунък е уникален за всяко изделие.

Използваните материали представляват концентрираната сила на природните ресурси. Структурата на дървото отразява времето и природните стихии, разказвайки характерна история. Докато златният мозаечен накрайник напомня за декоративната подпора на емблематичните японски мечове, релефната азиатска пета образно използва енергията на ножа.

 • Изключително твърда стоманена сърцевина от микрокарбид MC66 на прах
 • Изключително високо съдържание на въглерод
 • Твърдост 66 по Рокуел
 • CRYODUR® - уникален метод за втвърдяване / закаляване чрез замразяване
 • 133 слоя стомана
 • Дизайн дамасцена (флорален)
 • Автентична, тясна японска форма
 • V-образен клиновиден разрез
 • Уникално трифазно ръчно шлайфане Honbazuke
 • Острие Katana
 • Високо запазване на острието, устойчивост на корозия и оптимална гъвкавост
 • Удобна дръжка във формата на буквата "D", изработена от стабилизирана дървесина от черен ясен
 • Перфектен баланс за удобна работа с ножа
 • Релефна пета от неръждаема стомана с лого
 • Доживотна гаранция за производствени дефекти на острието
 • Не е предназначена за миене в съдомиялна машина

Красотата и прецизността са основните черти на японската култура и същата философия зачита и марката MIYABI от Секи, центъра на японските прибори за хранене от 14-ти век насам. Японският традиционен производител на ножове е съчетал своята прецизна изработка с доказаните производствени процеси и стандарти на немската марка ZWILLING J. A. HENKELS. По този начин бизнес групата ZWILLING успя да разшири портфолиото си със собствено производство на автентични японски ножове, точно в сърцето на японската индустрия за ножове.

Изработването на японски мечове е традиция в страната на изгряващото слънце от много векове. Самурайските мечове са били и са обект на възхищение, заради уникалната си елегантност, острота, красота и техническо съвършенство. MIYABI прецизно изработените инструменти с автентични японски остриета са достоен наследник на тази традиция. Зашеметяващата, почти "хирургическа" острота на ножовете запазва структурата на използваните суровини. Бъдете взискателни като японските готвачи и целта ви винаги ще бъде идеално вкусно изглеждащо ястие.

Препоръки и поддръжка:

 • Не използвайте ножовете за рязане на изключително твърди съставки, като например замразени храни
 • Не излагайте ножа на продължителен контакт с вода или сол
 • Избягвайте да огъвате ножа
 • За да се запази остротата на ножа, е препоръчително след употреба да се измие ръчно със слаб препарат и да се подсуши веднага
 • Защита на острието от удар
 • Ако не използвате ножа дълго време, е препоръчително да го увиете в сух плат или вестникарска хартия. Маслото от мастилото, използвано за печатането на вестниците ще предпази острието от евентуална корозия
 • За допълнителна грижа, острието може да се избърше с кърпа, напоена с течно масло, което увеличава устойчивостта му на корозия
 • Съхранявайте ножа на безопасно място

Additional parameters

Category: Японски ножове
Weight: 0.56 kg
Размери: 18 cm
Дължина на острието: 18 cm
Вид / Тип: Японски и Сантоку нож
Серия: MIYABI 5000MCD 67
K překladu: CZ AUTO
Margin: B

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: