Измервателни лъжички

16 items total
Мерителна кана 1л, WMF
Мерителна кана 1л, WMF
На склад (19 бр.)
58 лв
WM0605972000
Мерителна кана 500 мл, стъклена, WMF
46 лв
WM0605962000
Шейкър за дресинг, 180 млl, сив, пластмаса, Lékué LKL0205700G13U150
Мерител за спагети VOILE, Alessi
51 лв
ALPG01

Кухненски измервателни инструменти - гответе с точност до грам

Кухненски мерки и измервателни инструменти

Кухненските мерки се използват за изчисляване и определяне на точното количество на дадена съставка, необходима за приготвяне на желаното ястие. В рецептите се посочват количествата на съставките по тегло, обем или по чаши или лъжици. За да измерите точното количество съставки, се нуждаете от практични инструменти за измерване, като например мерителни чаши, мерителни кани или кухненски везни. Мерителните чаши и канички са подходящи за измерване на течни и сухи съставки.

За да можете точно да измервате съставките си и да постигате желаните резултати, Kulina разполага с разнообразни кухненски измервателни инструменти от известни марки като WMF, Joseph Joseph и de Buyer.

Защо ви трябват кухненски мерки за печене?

Независимо дали печете торта, мъфини или бисквити, точното измерване на съставките е от съществено значение за получаването на успешен продукт. Печенето всъщност е поредица от химични реакции, които се осъществяват между съставките, за да се получи крайният продукт, поради което съотношението на съставките трябва да е перфектно и затова точните измервания са от решаващо значение.

Какви са разликите между мерителните чаши и мерителните кани?

Мерителните чаши и мерителните канички са двата основни вида измервателни инструменти. Мерителните кани са подходящи, когато искате да измерите по-големи количества съставки или течности като вода, мляко, сметана или бульон. Мерителните чаши са подходящи за измерване на малки количества сухи съставки, като сода за хляб, канела, брашно, захар и др.

Обикновено мерителните кани са изработени от стъкло или пластмаса, прозрачни са и често са снабдени с дръжка. На стените им има мерки, подходящи за различни видове съставки - течни, сухи, с различна текстура и т.н.

Обикновено мерителните чаши са изработени от пластмаса или метал и се предлагат в комплект с различни размери и вместимост.

Какво да вземете предвид, когато купувате мерителни чаши или канички?

Въпреки че винаги можете да измерите количеството съставки, необходими за рецептата, с чаша или лъжица, винаги е по-лесно и безопасно да използвате мерителна кана и чаши. Те са удобни, точни и необходими във всяка кухня. Когато избирате кухненски измервателни инструменти, винаги се уверявайте, че измерванията, които те предоставят, са дадени в познатите ви единици.