Комплект ножове за пържоли GOURMET, 6 бр., Wüsthof

Code: WU9728
Brand: WÜSTHOF
329 лв
На склад (4 бр.)

Комплектът Silverpoint включва:

Detailed information

Product detailed description

Комплектът Silverpoint включва:

  • 6x нож за пържоли GOURMET, острие 12 cm, сер. номер: 4050

В този комплект ще откриете 6 ножа, които са идеални за нарязване на пържоли и други месни ястия благодарение на изключително острото острие . Можете да ги използвате не само за семейни вечери, но и за барбекю. С тях можете да режете удобно и големи парчета по-твърдо месо.

Серия Гурме

  • Качествени, добре балансирани ножове, произведени в Солинген
  • Черната дръжка е изработена от специален синтетичен материал
  • Класически външен вид с три нита, който приляга добре в ръката ви
  • Използвана е висококачествена немска легирана стомана X50CrMoV15
  • Лазерно прецизно отрязани от стоманена лента
  • Изцяло метални ядра с дължина на острието 12 см и повече
  • Изключителен нож, който се поддържа лесно
  • Твърдост 56-57 HRC по скалата на Рокуел
  • Прецизно ръчно усъвършенстване и полиране за перфектен ръб
  • Стриктен непрекъснат контрол на качеството - острието се проверява с лазер
  • Ножовете могат да се мият в съдомиялна машина, но се препоръчва да се мият на ръка
  • Удължена гаранция срещу производствени и материални дефекти за 15 години
  • Серията е получила отличителния знак за качество и хигиена NSF в САЩ

Серията ножове Gourmet представя качествени ножове WÜSTHOF с популярния традиционен дизайн с три нита. Остриетата им са прецизно изрязани с лазер от лента от легирана неръждаема стомана X50CrMoV15. Те се произвеждат на 12 до 14 етапа. Благодарение на използването на висококачествени материали и прецизно шлифоване те се отличават с висока и дълготрайна острота.

Дръжката на ножовете Gourmet е изработена от издръжлив синтетичен материал в типичен дизайн с три нита. Дръжките са проектирани в съответствие с ергономичните изисквания. Висококачествената синтетика може да издържи на миене в съдомиялна машина, но за да се запази качеството на острието, препоръчваме миенето на ръка, което е по-подходящо за висококачествените ножове.

Специалният компютърно контролиран WÜSTHOF процес на заточване на ножовете се използва, за да се поддържа перфектната им острота. Компютърът измерва острието с лазер и дава на робота необходимата информация, за да го наточи перфектно. Компютърно подпомаганото производство осигурява на ножовете изключително висока първоначална производителност на рязане (по цялата дължина на острието) и дълъг експлоатационен живот. Качеството на острието е високо и, което е по-важно, лесно се подновява.

Накрая, но не на последно място, трябва да споменем важния сертификат NSF , който серията Classic Ikon получи в САЩ. Целта на NSF е да защитава общественото здраве и околната среда. Той сертифицира, наред с други неща, кухненско оборудване, включително ножове, които не са вредни за човешкото здраве. Дизайнът на продукта също се тества - безопасността на материалите и неговата употреба. Логото на NSF ще откриете върху продукти, които са произведени по природосъобразен начин и не натоварват излишно околната среда.

Използвани технологии и материали

Ножовете WÜSTHOF се произвеждат от висококачествената немска стомана X50CrMoV15, която има около 0,5 процента въглерод и легиращите елементи хром, молибден и ванадий. Благодарение на добавения хром, те са устойчиви на корозия, което е желателно за кухненските ножове.

Острието е лазерно изрязано от стоманена лента. След това се темперира в продължение на 15 минути при 1070 °C и бързо се охлажда до 60 °C за две минути. Следва закаляване (процес на бавно нагряване на материала до 200 °C в продължение на 45 минути), което освобождава острието от вътрешните напрежения и стабилизира мартензитната му структура. Това осигурява на острието оптимално необходимата твърдост от 56-57° по Рокуел и по-висока издръжливост.

Специалният процес на заточване на ножа, наречен PEtec (Precision Edge Technology), осигурява идеален ъгъл на рязане. Това е технология от най-висок клас, при която ножовете се заточват от роботи, които се контролират и наблюдават от компютри. Предимството на този процес е прецизната геометрия по цялата дължина на острието, забележителната и изключително висока първоначална режеща способност на ножа, сравнима с остър като бръснач нож, и не на последно място - дългият живот на острието.

Стабилното острие и перфектната геометрия на острието осигуряват изключително изпълнение и прецизен контрол при рязане. Острият ъгъл осигурява още по-голяма острота, което прави рязането по-приятно. Благодарение на клиновидната кройка, ножът прониква в храната без усилие.

Точене на ножове WÜSTHOF

Всеки нож трябва да се заточва от време на време, тъй като се затъпява след продължителна употреба. За да поддържаме и съживяваме острието, ние използваме хромирана заточваща стомана и препоръчваме заточващите камъни WÜSTHOF. За по-неопитните предлагаме и шлайфмашини с по-лесно управление. Просто прекарайте острието внимателно през шлифовъчния канал няколко пъти и острието ще бъде възстановено.

Изд. Компанията Wüsthof Dreizackwerk KG е основана в Золинген още през 1814 г. и през 200-те години на нейното съществуване, са били начело седем поколения на семейство Wüsthof. Те разполагат с едни от най-модерните и високоавтоматизирани производствени процеси в света. Например при производството на ножове се използват 100 робота в почти 40 етапа.

Днес ножовете WÜSTHOF се продават в повече от 80 страни по света. Използването на висококачествени материали и съвременни технологии с компютърно управление, ги прави удобни за използване и приготвяне на храна. Сами по себе си са кулинарна наслада.

Additional parameters

Category: Ножове за пържоли
Weight: 0.41 kg
Бройки в комплекта: 6 бр.
Вид / Тип: Комплект ножове
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: A

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: