Комплекти лъжици за салати

26 items total
Комплект прибори за сервиране NUOVA, WMF WM1291246040
Комплект лъжици за салата NUOVA, WMF
44 лв
WM1291416040
Лъжица за сервиране PROFI PLUS, WMF
53 лв –5 %
50 лв
WM1876656030
Комплект лъжици за салата NUOVA M, WMF
39 лв
WM1291426040
Лъжица за сервиране PROFI PLUS, WMF
53 лв –5 %
50 лв
WM1872466030
Щипки за салата INGENIO K2060614, Tefal
18 лв
TEFK2060614
Щипки за спагети 25 х 4 см, Eva Solo
55 лв –27 %
40 лв
ES552084
Лъжица за сервиране STELLA, Blomus
60 лв
BM63949
Комплект лъжици за салата 24 см, дъб, Bitz BITZ224417
Up
More products

Комплекти лъжици за салата - поднесете салатата си със стил

Какво представляват лъжиците за сервиране на салата?

Лъжиците за сервиране на салати са специфичен вид прибори за сервиране, предназначени за сервиране на салати. Има различни видове лъжици за салата и те са:

  • комплекти лъжици за салата, съдържащи две лъжици, едната с по-плоска и широка чаша, а другата - с по-извита чаша. Извитата лъжица се използва за равномерно разпръскване на дресинга върху салатата, а по-плоската лъжица се използва за загребване на маруля и други зеленчуци.
  • комплекти лъжици за салата, съдържащи лъжица за салата и вилица за салата
  • клещи за сладолед

За да се избегне нараняването или смачкването на деликатните листа, лъжиците за сервиране на салата често са по-малки и имат дълги, тънки дръжки, които са удобни за използване дори в дълбоки салатиери. Те придават усещане за изтънченост и елегантност на храненето, което ги прави популярен вариант за семейни вечери и градински партита с барбекю.

Комплекти лъжици за салата с изискан дизайн се предлагат на Kulina от известни производители като Bitz, Eva Solo, WMF, и ZWILLING.

Защо лъжиците за салата имат дупка?

Някои лъжици за салата имат дупка в средата, която увеличава функционалността на лъжицата за сервиране.

Дупката може да предотврати събирането на дресинг или други течности в лъжицата и да улесни сервирането на салатата. Когато сервирате голяма или тежка салата, дупката може да направи лъжицата по-лека и удобна за работа.

Каква е разликата между лъжица за сервиранесалата и обикновените лъжица за сервиране?

Обикновените лъжици за сервиране и лъжиците за сервиране на салата се различават значително по своя дизайн и употреба. Лъжиците за сервиране на салата често имат дълги и тънки дръжки, които са удобни за използване и са по-малки от обикновените лъжици за сервиране. Те са предназначени за салата, с която трябва да се борави деликатно, за да не се наранят или смачкат деликатните листа.

От друга страна, по-големите и по-дълбоки чаши на обикновените лъжици за сервиране ги правят идеални за сервиране на по-тежки и солидни храни като картофено пюре, ориз или макаронени изделия.

В заключение, лъжиците за сервиране на салати са специално създадени за сервиране на салати и всяка лъжица се предлага с чифт по-плоски, извити купички за загребване на зеленина и разпределяне на дресинга. От друга страна, обикновените лъжици за сервиране са по-големи и по-дълбоки и са предназначени за сервиране на по-тежки храни.

Моля, проверете и другите видове прибори за сервиране, налични в Kulina.