Ножове за пържоли

51 items total
Комплект ножове за пържоли CRAFTER, 4 бр., Wüsthof WU1070860401
Комплект ножове за пържоли SEBRA, 4 бр., Forged FORGEDSDV623644
Нож за пържоли INTENSE, комплект 4 бр., Forged FORGEDSDV623231
Нож за пържоли GOURMET 12 cм, Wüsthof
85 лв
WU1035046412
Нож за пържоли BRUTE, комплект 4 бр., Forged FORGEDSDV304198
Нож за пържоли 11 см, черен, Victorinox
16 лв
VN6723320
Нож за пържоли 12 см, черен, Victorinox
20 лв
VN6793312
Up
More products

Ножове за пържоли - най-добрият подарък за любителите на месото

Ножовете за пържоли са чудесни, ако сте любител на месото или ако търсите подарък за любител на барбекюто. В Kulina предлагаме висококачествени прибори за хранене и ако търсите перфектни ножове за пържоли, не забравяйте да разгледате нашите най-продавани продукти и да прочетете ръководството по-долу.

Какъв е идеалният нож за пържоли?

Висококачествените ножове за пържоли имат следните характеристики:

  • много остър или назъбен ръб
  • острие с дължина от 10 до 15 см в зависимост от производителя
  • изключително издръжливи и здрави остриета, които могат да бъдат гарантирани само от висококачествена изработка
  • са изработени от внимателно подбрана стомана - неръждаема или въглеродна, като предлагат идеален баланс между стабилност и гъвкавост
  • са перфектно претеглени и прилягат максимално добре към ръката

Защо ми е необходим специален нож за пържоли?

Чували ли сте някога израза "сочна пържола"? Сигурни сме, че ви се е случвало, но за да бъде пържолата такава, ви е необходим нож, който да разреже месото по начин, който да предотврати излизането на всички сокове. Ако влакната на месото се прережат с остро острие, се предотвратява накъсването на месото и се запазва месният сок.

Не забравяйте, че ножовете за пържоли са идеални и за всички видове месо на скара, както и за пица и други вкусни хапки!

Защо ножовете за пържоли са назъбени?

Съществуват два вида ножове за пържоли - със или без назъбено острие. Ножовете за пържоли с назъбено острие улесняват рязането на пържолата, тъй като върху нея се упражнява по-голям натиск. Ножовете за пържоли без назъбени остриета трябва да са по-остри от стандартните ножове за хранене, за да се осигури лесно рязане на хрупкаво месо и корички.

Кои марки са известни с ножовете си за пържоли?

В Kulina ще намерите голям избор от висококачествени ножове за пържоли, произведени от известни марки. Можете да избирате от:

Можете да изберете единичен нож за пържоли, да изберете дуо, ако сте двойка любители на месото, или да купите целия комплект като подарък или хубаво допълнение към вашия барбекю плот.

Как да се грижа за ножовете си за пържоли?

Ако искате ножовете ви за пържоли да останат за поколенията, трябва да се погрижите за тях по подходящ начин:

  • ножовете за пържоли могат да се мият в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да ги почиствате на ръка, тъй като препаратите за съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие.
  • ако ножовете са с дървена дръжка, не ги поставяйте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножовете си за пържоли отделно, за да не се затъпят остриетата им. Използвайте блок за ножове или калъф, в който е купен комплект от ви ножове за пържоли
  • заточвайте ножовете си за пържоли като обикновените ножове, но внимавайте с назъбените ръбове. Не съществува автоматична точило за ножове назъбени точило за ножове , така че трябва да я заточвате ръчно с помощта на керамична заточващ прът. Все пак е по-добре да предадете назъбените си ножове за пържоли на специалист.

комплект от ножове за пържоли като подарък

Тъй като ножовете за пържоли често се предлагат в елегантен дървен или кожен калъф и са практичен кухненски аксесоар, те са идеална идея за подарък за всички любители на месото. Изберете комплект от ножове за пържоли и изненадайте партньора, съпруга или брата си с комплект прибори за хранене, който ще му хареса.