Лъжици за супи и сосове

9 items total

Лъжици за супа и сос - вашите помощници в трапезарията

Лъжиците за сервиране на супи и сосове, подобно на други лъжици за сервиране, имат по-големи чаши от стандартните лъжица за маса или лъжици за смесване. Купата им е предназначена да поеме повече течност, а дръжките им са по-дълги, за да могат да достигнат до дълбока тенджера или супник.

Кои са видовете лъжици, използвани в трапезарията?

Съществуват много различни видове лъжици, които се използват при сервиране на вечеря или друго ястие на масата, но някои от най-популярните са следните:

  • Черпаци за супа: Използва се за сервиране на супи или яхнии. Обикновено е изработена с дръжка с кука, за да може лесно да се закачи на тиган за сосове или супник .
  • Лъжица за сос или черпак за сос е по-малка лъжица с по-дълбока и тясна чаша (често с чучур), която се използва за сервиране на сосове, поднесени в купички за сос или лодки за сос
  • Лъжици за сервиране с по-плитки чаши от черпаците за супа, използвани за сервиране на ориз, картофи или зеленчуци
  • Супени лъжици - лъжици, използвани предимно за хранене
  • Чаени лъжички и лъжички за еспресо - използват се за сервиране на чай, кафе и десерти

Това са само няколко примера от няколкото дизайна на лъжица за сервиране супа и сос, които се предлагат на уебсайта Kulina; докато разглеждате колекцията, ще откриете още разновидности. Изборът на лъжица зависи от конкретната супа или сос, които сервирате, както и от вашите предпочитания.

Мога ли да използвам лъжица за супа или сос за сервиране на други видове ястия?

Да, можете да използвате черпак или лъжица за сос, за да сервирате други видове ястия, но това невинаги е най-добрият вариант. За разлика от другите видове лъжици, лъжиците за супа или сос имат по-голяма и по-дълбока купа, тъй като са създадени специално за сервиране на супи и сосове. Въпреки това тези лъжици могат да бъдат добър вариант, ако сервирате ястие с много сос или течност, която не трябва да се отцежда - например гулаш. Някои хора използват лъжици за сервиране на ястия с макаронени изделия.

Ако търсите кухненски черпак, разгледайте нашата селекция от прибори за готвене.