Dárek pro foodie 2023

За любителите на храната и готвенето

С какво най-много ще зарадваме тези, за които готвенето е абсолютна радост? С най-добрата посуда, разбира се. Защото с нея е още по-забавно и резултатът е още по-добър. А ако е и красива, ще изпъква в кухнята и в Instagram.

 

Основни

Тенджери, тигани, ножове, мелнички за сол и пипер. За тези, за които страстта към готвенето е нова, и за тези, които искат да преминат на следващото ниво. Качествена тенджера или нож в кухнята са като малка черна рокля или тренчкот в гардероба. В кои продукти си струва да инвестирате, защото ще служат в мечтаната кухня дълги години, можете да разберете в нашия наръчник за ключовите продукти в кухнята.

 

Подаръчен комплект за стек de Buyer

Перфектен стек

Перфектно приготвеното месо изисква качествени съставки, малко практика и преди всичко добър тиган. Професионалните готвачи обикновено предпочитат традиционната стомана за приготвянето на месо, например тиганите от френската марка de Buyer, евентуално чугунени или медни. Алтернативата е модерна технология, която, може да комбинира незалепващо покритие и отлична топлопроводимост, като например тиганите Profiresist от немската марка WMF.

 

тиганите Profiresist от немската марка WMF

Изненадайте го/й с уред или джаджа, които ще разширят кулинарните му/й обзори. Готвене във вакуум при ниска температура в тенджера за су вид, домашно кисело мляко по Ваш вкус (кисело мляко, млечни напитки, но също така и веган или без лактоза) или яйца, приготвени точно както ги искате . Точно това са “хитрините”, които ще оценят почитателите на разнообразното хранене и готвене.

КОМПЛЕКТ ЗА ВАКУУМИРАНЕ

Когато готвите в по-голямо количество, съхранението на продуктите се превръща в основен проблем. С комплекта за вакуумиране храната и готовите ястия издържат до 5 пъти по-дълго. Освен това комплектът може да се използва и за щадящо вакуумно готвене sous vide.

МАШИНИ ЗА КИСЕЛО МЛЯКО

Приготвят прясно домашно кисело мляко по техен вкус (гръцко, напитка от кисело мляко, но също така веганско или без лактоза). Просто не можете да го сравните с купеното кисело мляко.

НОЖОВЕ DELLINGER

Инструмент за кухненския самурай. Той вероятно вече има основен комплект ножове. Но ако наистина обича да готви, ножовете не са просто инструмент, а израз на личността му. Точно като ножовете на Dellinger, например.

МЕДНИ СЪДОВЕ

Тези съдове не се съхраняват в шкафове. Тези съдове са гордо изложени в кухнята. Те са красиви, те са кулинарна класика, която ще бъде щастливо наследявана от следващите поколения.

 

 

Той. Само той.

Всички го знаят, всички го обичат. Роботът KitchenAid е най-продаваният кухненски робот в света, звездата на кухните и неизменна част от сватбените списъци. Лесно е да се разбере защо. Емблематичният дизайн от 50-те години на миналия век никога не излиза от мода, а с широката гама от цветове и сменяеми купи всеки може да създаде свой собствен оригинал. Безкомпромисна производителност, лесна за използване, с богат избор от аксесоари за почти всяка кухненска задача. Ако все още не притежават такава, със сигурност мечтаят за нея.