Ножове за месо

21 items total
Нож за сланина 12 см, черен, Victorinox
56 лв –5 %
53 лв
VN5200312
Нож за сланина IKON 9 см, Wüsthof
310 лв –5 %
293 лв
WU498609
Нож за сланина IKON 12 см, Wüsthof
328 лв
WU498612
Нож за сланина ALPHA MIKARTA, 10 см, червен, Güde GUDEM76410
Нож за сланина CLASSIC IKON 9 cм, Wüsthof
184 лв
WU408609
Нож за сланина CLASSIC 10 cм, Wüsthof
155 лв
WU406610
Нож за сланина ALPHA OAK, 13 см, кафяв, Güde GUDEE76413
Нож за сланина CLASSIC 9 cм, Wüsthof
142 лв
WU406609
Нож за сланина DELTA GRENADILL, 10 см, кафяв, Güde GUDED76410
Нож за сланина PROFESSIONAL "S", 13 cм, Zwilling
151 лв –28 %
108 лв
ZW31020131
Нож за сланина ALPHA POM, 13 см, черен, Güde GUDE176413
Нож за сланина KAPPA, 10 см, сребро, Güde GUDE76410
Нож за сланина GOURMET 10 cм, Zwilling
82 лв
ZW36110101
Нож за сланина TWIN GOURMET 10 cм, Zwilling
55 лв –12 %
48 лв
ZW31620100
Нож за сланина TWIN CHEF 2 10 cм, Zwilling
57 лв –15 %
48 лв
ZW34910101
Нож за сланина CLASSIC LINE 10 cм, WMF
55 лв –16 %
46 лв
WM1874536030
Нож за сланина TWIN GRIP XS 9 cм, Zwilling
23 лв –13 %
20 лв
ZW38601090
Нож за сланина FOUR STAR 10 cм, Zwilling
114 лв –18 %
93 лв
ZW31070101

Ножове за саламура - за лесно нарязване на парчета месо

Какво представлява ножът за саламура?

Ножът за саламура, наричан още "нож за рязане", е тънък, гладък нож с отлично качество на рязане и заострено 17-сантиметрово острие. Това е идеалният нож за:

  • нарязване на червено месо или птиче месо
  • фино нарязване на сурови или варени филета
  • рязане на филийки с равномерна дебелина
  • подплатяване

В Kulina, ще намерите професионални ножове за саламура от марките Zwilling, Wusthof или WMF, изработени от трайна висококачествена неръждаема стомана.

Как се приготвя саламурата?

Замазването е кулинарна техника, използвана за приготвяне на големи парчета месо. Това включва вплитане на дълги ивици мазнина в месото с помощта на специален нож, наречен " larding knife". Благодарение на разтоварването, тъй като мазнината се разтопява по време на готвенето, печеното месо или ребрата са по-влажни, по-меки и по-ароматни.

След като отрежете ивиците сланина, сложете сланината във фризера, преди да започнете да я мажете - след като се втвърдят, ивиците ще бъдат по-лесни за поставяне в месото.

Как да се грижите за ножа си за саламура?

Кухненските ножове са сериозна инвестиция, така че ако искате ножът ви за саламура да издържи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си с помощта на точило за ножове

Ако често приготвяте месо в кухнята си, можете да разгледате и нашата селекция от ножове за обезкостяване и филетиране.