Отварачки за бутилки

11 items total
Отварачка за бутилки UTILO, Blomus
53 лв
BM63145
Отварачка за бутилки JOHNNY CATCH, Höfats
70,80 лв
HO040201

Отварачки за бутилки - отваряйте любимите си напитки с лекота

Какво представляват устройствата за отваряне на бутилки?

Отварачките за бутилки са инструменти, които се използват за премахване на капачките на бутилките (обикновено капачки). Те са направени така, че да свалят капачката, без да счупят бутилката или да позволят на съдържанието да се разлее. Отварачките за бутилки са изработени от здрави материали като неръждаема стомана или дърво и се предлагат в различни размери и стилове.

Отварачките за бутилки са изключително важни инструменти за всеки, който обича да консумира бутилирани напитки. Те са прости, но ефикасни инструменти, които могат бързо и лесно да отворят бутилка, без да навредят на потребителя, на съда (с изключение на сабята за шампанско) или да разлеят съдържанието му.

В Kulina, ние предлагаме различни видове отварачки за бутилки от реномирани производители като Höfats, Philippi, и UBRD.

Какви са видовете отварачки за бутилки, които се предлагат на Kulina?

На нашия уебсайт се предлагат няколко различни вида отварачки за бутилки, всяка от които е предназначена за определена цел или стил. По-долу са изброени някои от най-популярните видове отварачки за бутилки:

  • Ръчна отварачка за бутилки: Този стил на отварачка за бутилки, който е най-разпространеният, се състои от обикновен инструмент с плосък край, използван за отчупване на капачките на бутилките. Някои преносими отварачки за бутилки имат и втори край, който може да се използва за отваряне на консерви или за отвиване на капачките на бутилките.
  • Отварачка за бутилки, монтирана на стената: За по-голямо удобство този тип отварачка за бутилки обикновено се окачва на стената или на плота. Капачката се сваля с помощта на метална пластина с малък ръб или лостче, като често има контейнер, в който се улавят падащите капачки.
  • Отваряне на капачки за корони: Често срещаните на бирените бутилки капачки могат да се отварят с един от отварящите устройства за капачки, които се предлагат на Kulina. Тези отварачки за бутилки са изработени така, че да прилягат плътно към капачката, като ви дават възможност да я махнете, без да счупите бутилката или да изпуснете съдържанието ѝ.
  • Сабя за шампанско: Kulina предлага сабя за шампанско за елегантно отваряне на бутилки шампанско. Тези саби са предназначени да се използват за разрязване на ръба на бутилката шампанско, разкъсване на гърлото и освобождаване на тапата. За специални събития сабята за шампанско е елегантен и драматичен начин за отваряне на бутилка.

Каква е историята на сабята и сабята за шампанско?

историята на сабята за шампанско, известна още като сабраж, води началото си от времето на Наполеон Бонапарт в края на XVIII и началото на XIX век.

Според легендата по време на кампаниите на Наполеон той и неговите офицери празнували победите, като отваряли бутилки шампанско с шпагите си. Традицията продължава и след края на Наполеоновата епоха и в крайна сметка става популярна сред френските аристократи, а по-късно се разпространява и в други страни.

Първият регистриран случай на сабраж всъщност е от 1812 г., когато кавалерийски офицер на име Франсоа-Антоан Оланд уж отваря бутилка шампанско със сабята си след битката при Бородино. Това действие бързо става популярно сред офицерите, а скоро е възприето и от аристокрацията като начин да се впечатлят гостите по време на партита и празненства.

С течение на времето техниката на сабята се усъвършенства и специално за тази цел е разработена сабята за шампанско. Сабята за шампанско обикновено има дълго, плоско острие с тъп ръб, което позволява чисто разбиване по шева на бутилката. Сабята се използва, като се прокарва по шева на бутилката, създавайки малка пукнатина, която позволява на налягането вътре в бутилката да изтласка корковата тапа и стъклената тапа от горната част на бутилката.

Днес сабражът често се прави по време на специални събития и тържества и се е превърнал в популярна традиция в производството на вино и спиртни напитки. Макар че може да изглежда рисковано и опасно отваряне на бутилка шампанско, когато е направено правилно от опитен специалист, то може да бъде зрелищна и впечатляваща демонстрация на техника и майсторство.

Като цяло Kulina предлага избор от първокласни отварачки за бутилки, които отговарят на различни нужди и вкусове - от традиционни ръчни отварачки до по-специализирани модели за отваряне на определени видове бутилки.

А ако търсите още бар аксесоари, не забравяйте да разгледате нашата селекция от други бармански инструменти, охладители за бутилки и чаши, включително чаши за бира за всички любители на бирата.