Чаши за бира

25 items total
Чаша за бира 500 мл, Eva Solo
Sticker
78 лв –25 %
58 лв
ES541112
Чаша за бира 350 мл, Eva Solo
Sticker
78 лв –25 %
58 лв
ES541111
Up
More products

Чаши за бира - насладете се на бирата си още повече!

Какво представляват чашите за бира?

Чашата за бира е особен вид стъклена чаша, предназначена за пиене на бира. Чашите за бира се предлагат в различни форми, размери и материали, като всички те са предназначени да подобрят изживяването при пиене и вкуса на различните видове бира.

Чашите за бира, които се предлагат в Kulina, са произведени от известни производители и специалисти по стъкло като Eva Solo. А ако търсите подарък за почитател на бирата, не пропускайте да разгледате нашата селекция от дизайнерски отварачки за бутилки.

Какви са видовете чаши за бира?

За да бъде пиенето на бира по-приятно, тя се сервира в чаши. Видът, ароматът и вкусът на бирата могат да бъдат повлияни от формата и размера на чашата, което ви позволява да се насладите напълно на всички нейни отличителни качества. Можете да се насладите още повече на любимата си бира, ако използвате подходящия вид чаша. Сред най-типичните стилове чаши за бира са:

  • Чаша за пинта: Стандартната чаша за пинта е с прави страни и малко заострено дъно. Обикновено с него се сервират бира и лагер.
  • Стъкло за лалета: Чашата за лале прилича на чаша за пинта, но се различава по това, че горната ѝ част е разширена и се стеснява към дъното. Използва се за подобряване на вкуса и аромата на силни и ароматни бири като белгийската.
  • Чаша за пилзен: Чашата за пилзнер е висока и тънка чаша с леко издуване в горната част. Той е създаден, за да демонстрира прозрачността и ефервесценцията на пилзерите и други светли бири.
  • Weissbier Glass: Чашата за Вайсбиер има изпъкнал връх и е висока и тънка. Целта му е да подобри вкуса и аромата на пшеничните бири.
  • Снайпер стъкло: Снайперската чаша има тесен отвор и широка чаша. Тя е къса и здрава. Той е създаден, за да подобри вкуса и аромата на силни и сложни бири като стаут, портвайн и барлейвини.

Как се налива бира в чаша?

Бирата не се налива просто в чаша, като се наклони бутилката или кенчето. Изборът на подходяща чаша за сервираната бира, накланянето ѝ под ъгъл от 45 градуса, внимателното наливане на бирата по стената на чашата и постепенното изправяне, за да се образува добра пяна, са все стъпки в изкуството на перфектното наливане.

Преди да дегустирате, отделете минута, за да се насладите на аромата и вида на бирата. Оставете около един сантиметър разстояние в горната част на чашата, за да може пяната да се утаи.

Предлагаме и разнообразие от различни чаши за алкохолни напитки, като чаши за коктейли, чаши за вино, чаши за шампанско и чаши за дълги напитки.