Пепелници

4 items total
Пепелник PATTY, Blomus
48 лв –8 %
Пепелник PATTY, Blomus
На склад (25 бр.)
44 лв
BM68236
Пепелник MARY, Blomus
Пепелник MARY, Blomus
На склад (1 бр.)
88 лв
BM68250
Пепелник COCOON, 13 см, сребрист, Philippi
250 лв
PHP195149

Пепелник - удобен и безопасен начин да се наслаждавате на пурата си

Какво е Пепелник и за какво се използва?

пепелник е контейнер, който се използва за съхранение на пепел и угарки от цигари или пури. Пепелниците обикновено са изработени от термоустойчиви материали, като стъкло, метал или керамика, и се предлагат в различни форми и размери.

Пепелниците обикновено се намират на места, където пушенето е разрешено, като открити тераси, барове и салони за пушачи. Те могат да се използват и в частни домове от лица, които пушат или приемат гости, които пушат.

През последните години, когато тютюнопушенето стана по-малко популярно, пепелниците се срещат по-рядко на обществени места и се превърнаха по-скоро в колекционерски предмет или новост. Някои хора използват пепелници за непушене, например за съхранение на монети, бижута или други дребни предмети.

Историята на пепелник

Пепелниците се използват от векове, още от древни времена, когато хората са събирали пепелта и са я изхвърляли в специални контейнери. През XIX век, когато пушенето става все по-популярно, пепелниците стават все по-разпространени и започват да се произвеждат в различни форми и размери.

В началото на 20-ти век пепелниците стават популярен декоративен елемент, като се използват много различни дизайни и материали, включително стъкло, метал и порцелан. Пепелниците често са били украсени със сложни мотиви, лога и шарки, а много от тях са били изработени от известни художници и дизайнери.

В средата на 20-ти век пушенето е много популярно и пепелниците се превръщат в повсеместен елемент в домовете, офисите и обществените места. Много хотели, ресторанти и авиокомпании дори предлагат пепелници като част от обслужването си.

През втората половина на 20-ти век обаче, когато негативните последици от тютюнопушенето за здравето стават все по-известни, отношението към тютюнопушенето започва да се променя и популярността на пепелниците намалява. Много обществени места и предприятия започват да забраняват тютюнопушенето, а пепелниците стават все по-малко разпространени и в частните домове.

Днес пепелниците все още се използват от пушачите и могат да се намерят на някои обществени места, но вече не са толкова разпространени и популярни, както някога.

Кога и къде ми е необходим пепелник?

На всяко място, където е разрешено пушенето, обикновено се изисква пепелник, като например:

  • Къщи: пепелник е необходим, ако вие или вашите приятели пушите. Можете да изберете пепелник на терасата или балкона, в обособена зона за пушачи или в определени стаи, в които пушенето е разрешено.
  • Открити пространства: Трябва да разполагате с пепелник ако разполагате с тераса, балкон или други външни места за сядане, където пушенето е разрешено. За да издържат на въздействието на природните стихии, пепелниците на открито трябва да са здрави и устойчиви на атмосферни влияния.
  • Ресторанти и барове: В ресторантите и баровете често има специални места за пушачи с пепелници. В някои заведения може да се изисква от клиентите да пушат само на определени места.

В заключение, пепелник е необходим на всяко място, където е разрешено пушенето, за да се запази чистотата на средата и да се намали рискът от пожар.

Добра идея за подарък "за него" ли е пепелник ?

Това зависи от предпочитанията и поведението на човека. пепелник може да бъде полезен и внимателен подарък, ако човекът пуши редовно у дома или навън. Но ако някой не пуши или е отказал цигарите, пепелник може да не е подходящият подарък. Тютюнопушенето е личен избор, затова дори добронамерени подаръци, свързани с тютюнопушенето, могат да обидят някои получатели.

Като цяло при избора на подарък е необходимо да се вземат предвид интересите и предпочитанията на получателя. Винаги е добра идея да попитате получателя директно, ако не сте сигурни, или да изберете по-неутрален подарък. Като по-неутрален избор за него, можете да разгледате нашата селекция от модерни игри или практични офис аксесоари.