Преси за чесън

9 items total

Преси за чесън - улеснено приготвяне на чесън

Какво представлява пресата за чесън?

Пресата за чесън се използва за пресоване на суров чесън през малки пори, за да се получи млян чесън. Използването на преса за чесън може да ви спести много време , вместо да се налага внимателно да смилате всяка скилидка чесън с нож.

Можете да избирате от различни висококачествени преси за чесън, които се предлагат на нашия уебсайт от реномирани производители като WMF или Joseph Joseph.

Кой е най-добрият материал за преса за чесън?

Идеалният материал за преса за чесън обикновено зависи от личния избор и от това какво търсите в пресата за чесън. По-долу е представен списък на типичните материали за преси за чесън, както и някои от техните предимства:

Неръждаема стомана: Неръждаемата стомана е предпочитан материал за пресите за чесън поради нейната здравина, лесното почистване и липсата на реакция към храната. Освен това е устойчив на ръжда и може да се мие в съдомиялна машина.

Алуминий: Алуминият не реагира с храни, лек е и е устойчив на ръжда. Тя може да бъде анодизирана за по-голяма издръжливост и често е по-евтина от неръждаемата стомана.

Пластмаса: Пластмасовите преси за чесън са леки и обикновено са по-евтини от другите материали. Предлагат се в различни цветове и се почистват много лесно.

Действат ли пресите за чесън?

Да, пресата за чесън върши цялата работа вместо вас. Той пресова суровия чесън през малки пори, за да се получи смлян чесън. Скилидките чесън дори не е необходимо да се обелват, преди да се смачкат в преса за чесън.

По-добре ли е да нарежете чесъна или да използвате преса за чесън?

Отговорът на този въпрос зависи от конкретните ви предпочитания и от ястието, което приготвяте.

Когато нарязвате чесъна на парчета с нож, като например готварски нож или нож "Сантоку", можете да регулирате размера на парчетата и да придадете текстура на ястието си, което е предимство. Можете също така да подобрите уменията си за работа с нож, като ръчно нарежете чесъна.

От друга страна, използването на преса за чесън е по-бързо и по-лесно (особено ако използвате много чесън) и дава по-фина кайма, която може да се използва по-равномерно в рецептата. Ако приготвяте сос или разядка или търсите по-приглушен вкус на чесън, това може да ви бъде изключително полезно.

А ако не харесвате миризмата на чесън по ръцете си, можете да разгледате и нашата колекция от препарати за премахване на миризми от сапун от неръждаема стомана.