Шпатули за глазури и декорации

9 items total

Шпатули за глазура и декорация - превърнете тортата си в произведение на изкуството

Какво е шпатула за глазура?

Шпатулите за глазура, както подсказва името им, се използват предимно за разнасяне на глазура, разнасяне на пълнеж между слоевете на тортата и равномерно разнасяне на маслен крем върху торти, кексове и бисквити. Шпатулите за айсинг и декорация обикновено имат дълги дръжки, които предпазват пръстите ви от крема или айсинга, и обикновено имат дълги, тесни и малко гъвкави остриета, най-често изработени от метал.

Шпатулата трябва да се държи удобно в ръката, а острието ѝ да е здраво, но същевременно гъвкаво, за да се получат хубави и гладки ръбове.

Сред нашите шпатули за декориране на торти ще откриете и някои шпатули за печене и за изстъргване на тесто, които ще ви помогнат при разбъркването на тестото и изстъргването на купичките за смесване.

Проверете нашата оферта от първокласни аксесоари за печене от надеждни производители като de Buyer или Zwilling.

Кой е най-подходящият вид шпатула за глазиране на тортата?

Офсетната шпатула е подходящият инструмент, с който да поставите глазурата върху тортата. Този тип шпатула има острие, прикрепено към дръжка с изместен ъгъл. Формата дава повече контрол от стандартната шпатула, а ъгълът създава пространство между ръката ви и крема, което предотвратява случайното потапяне на кокалчетата ви в слоя, върху който работите. Наклоненото острие е полезно и за изваждане на храната от тигани, форми или тави за печене.

Как да използвам декоративна шпатула?

  • Преди да я използвате, потопете шпатулата в гореща вода, за да предотвратите полепването на глазурата по нея.
  • Използвайте плоската страна на шпатулата за глазура, за да добавите първия слой глазура или да запечатате трохите, за да създадете покритие от трохи. Този слой може да е доста тънък. След нанасянето на покритието от трохи сложете тортата в хладилника за 30 минути.
  • Поставете купчинка глазура върху горната част на втория слой на тортата и я разстелете, за да се получи равна повърхност. След това покрийте страните на тортата с глазура, като използвате шпатула за глазура. Продължавайте така, докато покриете цялата торта.

Как да поддържам шпатулата си за глазура?

  • Винаги минавайте с шпатулата под гореща вода , преди да я използвате, за да предотвратите залепването на глазурата по нея.
  • Никога не използвайте шпатулата си за глазура или декорация за друго, освен за декорация на тортите. Избягвайте да го използвате за отваряне на капаци (да не говорим за кутии!) и не удряйте ръба на острието по твърда повърхност, за да не повредите, начупите или надраскате острието. Така ще се получат слоеве глазура с шарка, която никога не бихте искали да постигнете!
  • Измийте ръчно шпатулата веднага след като приключите с нея и я подсушете с мека кърпа.