Тиган за сервиране на паеля MINERAL B ELEMENT 32 см, стомана, de Buyer

Code: DB565232
Brand: de Buyer
199 лв –21 %
Тиган за сервиране на паеля MINERAL B ELEMENT 32 см, стомана, de Buyer
199 лв –21 % 156 лв
На склад (6 бр.)

Популярният стоманен тиган сега е специално за приготвяне на паеля с две дръжки. Благодарение на липсата на дълга дръжка той се поставя удобно във фурната.

Detailed information

Product detailed description

Популярният стоманен тиган сега е специално за приготвяне на паеля с две дръжки. Благодарение на липсата на дълга дръжка той се поставя удобно във фурната.

Mineral B Element е серия стоманени тигани на френската компания de Buyer . Компанията de Buyer е световно призната, особено в професионалната сфера, където стоманените тигани са много популярни заради незаменимите си свойства при готвене на месо или зеленчуци. Гамата тигани Mineral B Element е подобрена за домашна употреба с покритие на основата на пчелен восък. Това ги предпазва от окисляване и повишава естествените незалепващи свойства на тиганите, които също се подобряват с всяка употреба. Тиганите са предназначени за всички видове източници на готвене, включително индукционни. Стоманените тигани Mineral B Element са 100% естествени, екологични и могат да се рециклират.

Накратко за Mineral B Element:

  • Тиганите са идеални за запържване на месо или зеленчуци и за печене на скара. За хрупкави палачинки и перфектни омлети.
  • Стоманата е 100% естествен материал с покритие в основата на пчелен восък.
  • Mineral B Element тиганите нямат изкуствена незалепваща повърхност, не съдържат PFOA или PTFE.
  • Без добавени химикали - екологично производство.
  • Щадящи околната среда и рециклируеми.
  • Молекулите на желязото от тигана са полезни за здравето.
  • Тиганите могат да се използват при много високи температури, при които приготвената храна бързо се прибира и не се губят витамини и хранителни вещества.
  • Колкото повече се използва тиганът, толкова по-добри са незалепващите му свойства.
  • Отлична топлопроводимост.
  • Здрава конструкция, много дълъг експлоатационен живот.

Реакцията на Maillard:

Когато тиганът се нагрее до повече от 140°C, приготвената храна бързо се карамелизира поради сгъстяването на естествените сокове. Образува се коричка, която предпазва храната вътре от изсъхване. Резултатът е запечено и хрупкаво ястие с мека и сочна сърцевина. Идеален за печене на месо, приготвяне на хрупкави палачинки или вкусни омлети.

Как да използвате правилно тиганите с Mineral B Element:

Преди първата употреба: Изплакнете тигана с вряла вода и го подсушете добре. Изсипете олиото в тигана на височина около 1 мм и загрейте за около 5 минути. Излейте маслото и избършете тигана с хартиена кърпа. Колкото по-често използвате тигана, толкова по-добри ще бъдат резултатите от готвенето. Колкото по-черна е вътрешната повърхност, толкова по-добри са незалепващите свойства. Не мийте тигана в съдомиялна машина, тъй като той ще загуби незалепващите си свойства и ще корозира.

Процедура на готвене: Загрейте тиганът с малко олио. Когато котлонът е достатъчно горещ, запържете ястието от двете страни. Намалете температурата и допечете при необходимост.

Грижа след употреба: Отстранете остатъците от храна и изплакнете съда с вряла вода. След това веднага избършете с кърпа, за да запазите свойствата на тигана и да предотвратите появата на ръжда.

Почистване и поддръжка: използвайте едра морска сол (без вода), която поставяте в тиган и загрявате на висока температура за 1:30 мин. След това избършете с хартиена кухненска кърпа. Едрата морска сол премахва остатъците от изгаряне и нежеланите миризми. След това намажете с масло и съхранявайте на сухо място.

ВНИМАНИЕ! Никога не оставяйте тигана да се намокри. Когато храната загори, почистете тигана с груба гъба. Не мийте в съдомиялна машина!

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: