Тиган за пържоли MINERAL B ELEMENT 24 см, стомана, de Buyer

Code: DB561624
Brand: de Buyer
117 лв –19 %
Тиган за пържоли MINERAL B ELEMENT 24 см, стомана, de Buyer
117 лв –19 % 94 лв
На склад (20 бр.)

Тиганът за пържоли от стомана Mineral B Element е изработен в рустикален дизайн, който препраща към ръчно ковани тигани. Той има разширени ръбове и фини жлебове от вътрешната страна, които създават правилна шарка. Френската компания de Buyer , която произвежда тиганите, е призната в цял свят, особено в професионалната сфера, където стоманените тигани са много популярни заради незаменимите си свойства при печене на месо или зеленчуци.

Detailed information

Product detailed description

Тиганът за пържоли от стомана Mineral B Element е изработен в рустикален дизайн, който препраща към ръчно ковани тигани. Той има разширени ръбове и фини жлебове от вътрешната страна, които създават правилна шарка. Френската компания de Buyer , която произвежда тиганите, е призната в цял свят, особено в професионалната сфера, където стоманените тигани са много популярни заради незаменимите си свойства при печене на месо или зеленчуци.

Гамата тигани Mineral B Element е подобрена за домашна употреба с покритие на основата на пчелен восък. Това ги предпазва от окисляване и повишава естествените незалепващи свойства на тиганите, които също се подобряват с всяка употреба. Тиганите са предназначени за всички видове източници на готвене, включително индукционни. Стоманените тигани Mineral B Element са 100% естествени, екологични и могат да се рециклират.

Тиганите Mineral B Element могат да се използват във фурната само за кратко печене, максимум до 10 минути при температура 180°C. Ако тиганът се остави във фурната за дълго време, лакираната дръжка може да се повреди. Ако предпочитате тиган, който може да се използва и във фурната за неограничен период от време, изберете тиган от серията Mineral B Element PRO или French Collection B Element.

Накратко за Mineral B Element:

  • Тиганите са идеални за запържване на месо или зеленчуци и за печене на скара. За хрупкави палачинки и перфектни омлети.
  • Стоманата е 100% естествен материал с покритие в основата на пчелен восък.
  • Mineral B Element тиганите нямат изкуствена незалепваща повърхност, не съдържат PFOA или PTFE.
  • Без добавени химикали - екологично производство.
  • Щадящи околната среда и рециклируеми.
  • Молекулите на желязото от тигана са полезни за здравето.
  • Тиганите могат да се използват при много високи температури, при които приготвената храна бързо се прибира и не се губят витамини и хранителни вещества.
  • Колкото повече се използва тиганът, толкова по-добри са незалепващите му свойства.
  • Отлична топлопроводимост.
  • Здрава конструкция, много дълъг експлоатационен живот.

Реакцията на Maillard:

Когато тиганът се нагрее до над 140 °C, приготвената храна бързо се карамелизира, защото се карамелизират естествените сокове. Образува се коричка, която предпазва храната вътре от изсъхване. Резултатът е запечено и хрупкаво ястие с мека и сочна сърцевина. Идеален за печене на месо, приготвяне на хрупкави палачинки или вкусни омлети.

Как да използвате правилно тиганите с Mineral B Element:

Преди първата употреба: Изплакнете тигана с вряла вода и го подсушете добре. Изсипете олиото в тигана на височина около 1 мм и загрейте за около 5 минути. Излейте маслото и избършете тигана с хартиена кърпа. Колкото по-често използвате тигана, толкова по-добри ще бъдат резултатите от готвенето. Колкото по-черна е вътрешната повърхност, толкова по-добри са незалепващите свойства. Не мийте тигана в съдомиялна машина, тъй като той ще загуби незалепващите си свойства и ще корозира.

Процедура на готвене: Загрейте тиганът с малко олио. Когато котлонът е достатъчно горещ, запържете ястието от двете страни. Намалете температурата и допечете при необходимост.

Грижа след употреба: Отстранете остатъците от храна и изплакнете съда с вряла вода. След това веднага избършете с кърпа, за да запазите свойствата на тигана и да предотвратите появата на ръжда.

Почистване и поддръжка: използвайте едра морска сол (без вода), която поставяте в тиган и загрявате на висока температура за 1,5 мин. След това избършете с хартиена кухненска кърпа. Едрата морска сол премахва остатъците от изгаряне и нежеланите миризми. След това намажете с масло и съхранявайте на сухо място.

ВНИМАНИЕ! Никога не оставяйте тигана да се намокри. Когато храната загори, почистете тигана с груба гъба. Не мийте в съдомиялна машина!

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: