Термометри за храна

9 items total
Термометър за месо SCALA, черен, WMF
45 лв –6 %
42 лв
WM0608636030
Термометър за вино CLEVER & MORE, WMF
29 лв –20 %
23 лв
WM0658516030
Термометър за пържоли SCALA, WMF
45 лв –11 %
40 лв
WM0608676030
Термометър за месо PROFI PLUS, WMF
101 лв –12 %
88 лв
WM1872386030
Термометър за фурна, de Buyer
55 лв –32 %
37 лв
DB488501
Дигитален кухненски термометър, Rösle ROS25086

Термометри за храна – най-добрият начин да следите какво ядете

Какво е термометър за храна?

Термометърът за храна е устройство, използвано за измерване на температурата на храната , за да се установи дали е достигнала желаното ниво на готовност или да се провери дали печката и хладилникa работят при правилната температура.

Какви са видовете термометри за храна?

Има няколко вида термометри за храна, които се различават по функция, дизайн и понякога по предназначение:

Дигитален термометър за месо

С помощта на термометър за месо можете надеждно да печете месо на скара, да готвите филета от риба, свински пържоли, пилешки гърди или да приготвяте пържоли до подходящата степен на готовност.

Термометър с игла

Термометрите с игла или сонда са преносими цифрови устройства, използвани за отчитане на температурата на храна като месо, колбаси, сирене, домати и др. Благодарение на своя компактен размер, бързото време за реакция и възможност за отчитане на температурата на обект без директен контакт, термометърът със сонда е невероятно лесен за използване.

Безжични термометри за храна

Безжичните интелигентни термометри за храна ви позволяват да контролирате температурата от разстояние, което ги прави чудесни за готвене на открито (барбекю, лагерен огън, готвене на огън в казан,котел и др.). Тези термометри са не само интелигентни, но и удобни и лесни за използване.

Термометър за вино

Използването на термометъра за вино е доста лесно. Температурата на виното може да се провери без дори да отваряте бутилката. Просто увийте термометъра за вино около бутилката като ръчен часовник и след малко можете да проверите температурата на цифровия дисплей.

Можете да намерите всички тези видове термометри за храна в Кулина. Известни сме с нашите надеждни, висококачествени кухненски принадлежности и уреди. Ние сме добре познати с нашите надеждни и висококачествени съдове за готвене и уреди от марки като WMF, de Buyer и много други.

Кухненският таймер е приятно допълнение към термометрите за храна. Кухненският таймер е инструмент, който може да бъде настроен за определено време и който след изтичане на зададеното време издава предупредителен сигнал като звънец или сирена. Когато боравите с гореща храна, трябва също да използвате подноси , за да предпазите масата си от повреди и да носите ръкавици за фурна , за да предпазите ръцете си от горещата храна.

Ако търсите термометър за храна, защото сте любител на барбекюто или месото, разгледайте и нашата оферта от прибори за барбекю, за да направите изживяването си още по-приятно.