Тиган за палачинки TITANIUM NOWO 26 см, за индукция, титан, WOLL

Code: WL226IL
Brand: WOLL
168 лв
На склад (3 бр.)

Най-добрите титаниеви тигани с незалепващо покритие Titanium Nowo на германската марка WOLL се превърнаха в класика на световните пазари през последните петнадесет години. Серията съчетава ръчна изработка, първокласни високотехнологични материали с модерни производствени техники и деликатен дизайн, за да гарантира отлични резултати при готвене. Високото им качество вече е доказано от времето. Неслучайно в името на компанията Nowo е изписано името на нейния основател Norbert Woll.

Detailed information

Product detailed description

Най-добрите титаниеви тигани с незалепващо покритие Titanium Nowo на германската марка WOLL се превърнаха в класика на световните пазари през последните петнадесет години. Серията съчетава ръчна изработка, първокласни високотехнологични материали с модерни производствени техники и деликатен дизайн, за да гарантира отлични резултати при готвене. Високото им качество вече е доказано от времето. Неслучайно в името на компанията Nowo е изписано името на нейния основател Norbert Woll.

Здравите тигани Titanium Nowo са идеални за здравословно и енергийно ефективно готвене с малко или никакви мазнини. Закалената от титан повърхност се отличава с много добри незалепващи свойства и е изключително устойчива на надраскване. Тиганите са лесни за почистване и издържат на миене в съдомиялна машина или на използване на например метални кухненски прибори.

Удобният захват е осигурен от ергономичната дръжка от синтетичен материал с противоплъзгаща се дръжка за палеца и отвор за окачване. Поддържащата част на дръжката е влята в отливката на тигана. Те образуват едно цяло, което осигурява сигурно прилепване. Друго предимство на серията Titanium Keenwo е перфектното разпределение и акумулиране на топлината. Тиганите могат да се използват на всички видове котлони, включително индукционни, дори за печене във фурната, при температура до 250 °C.

Серия Titanium Nowo

 • Премиум титаниеви тигани за ежедневна употреба, патентовано производство
 • Ръчна отливка от едно парче за по-висока механична и термична устойчивост
 • Съчетаване на занаятчийско майсторство с иновативни технологии
 • Солидни, стабилни в размерите си, подходящи за професионални готвачи, благодарение на своето качество
 • Изключително устойчива незалепваща повърхност за здравословно готвене без мазнини
 • Закалени, устойчиви на надраскване, изработени без PFOA
 • Благодарение на високата устойчивост на повърхността можете да използвате дори метални кухненски прибори
 • За приготвяне на деликатни храни и за пържене при високи температури
 • Основа от феромагнитна стомана с дебелина около 9 мм, изработена специално за WOLL
 • Перфектно разпределение и акумулиране на топлината, пренос на топлина по цялата повърхност
 • Спестява до 1/3 енергия в сравнение с традиционните тигани от неръждаема стомана
 • Подходящ за всички източници на топлина, идеален за индукционен плот
 • Подсилени ръбове за по-добра устойчивост при удар
 • Проектирана за лесно изливане без капки
 • Дръжките са изработени от термоустойчива синтетика, подходящи за печене във фурна
 • Много лесен за почистване, подходящ за съдомиялна машина

Използвани технологии и материали

Професионалните отливки WOLL представляват продукти, изработени в Германия с най-високо качество на изработката. Това се следи непрекъснато по време на производствения процес. Освен това технологиите, използвани от WOLL, са екологични и имат ниски емисии на въглероден диоксид. Всички WOLL съдове за готвене, изработени от висококачествена култивирана алуминиева сплав, представляват ръчна отливка, което ги отличава от обичайното анонимно фабрично производство. Бавното ръчно отливане предотвратява образуването на въздушни джобове, влошаващи качеството на материала.

Върху получената алуминиева отливка се нанасят още няколко слоя за по-голяма незалепваща способност и издръжливост на съдовете. Преди това повърхността се обработва няколко пъти с пясъкоструйка. На следващ етап корпусът на тигана или тенджерата се закалява с титаниеви частици и се изпича с плазмена дюза при екстремни температури над 20 000 °C. По този начин съдовете са със стабилни размери и устойчиви на механични повреди. Вторият слой предпазва материала от корозия, а третият слой осигурява отлични антиадхезионни свойства. Последният най-горен втвърден слой е незалепващ и втвърден с помощта на титанови частици. Заради изключителните си свойства, той е защитен с производствена тайна. Уникалният метод за производство на индукционната плоча от феромагнитна стомана осигурява плоско дъно и бързо и равномерно нагряване на тигана без загуба на топлина.

Благодарение на специалния производствен процес висококачествената незалепваща повърхност издържа на миене в съдомиялна машина или дори на използване на метални кухненски инструменти. (Въпреки това, за да удължите живота на съдовете, ви препоръчваме да използвате по-щадящи дървени или силиконови прибори). Специално втвърдената незалепваща повърхност на WOLL е с доказани свойства за здравословно готвене с малко или без никаква мазнина. Тя е безопасна и не съдържа PFOA. Получените ястия са богати на витамини. Благодарение на топлинната устойчивост до 250 °C тя е подходяща не само за деликатни храни, но и за пържене при високи температури. Съдовете за готвене Titanium Nowo също така издържат много добре на температурни промени, като дори могат да се нагряват бързо без използване на мазнина. Благодарение на отличните незалепващи свойства, съдовете се почистват много лесно.

Additional parameters

Category: Тигани за палачинки
Weight: 1.18 kg
Материал: Титан
Размери: 26 cm
Характеристики: Подходящо за индукция
Вид / Тип: Тиган за палачинки
Серия: WOLL Titanium Nowo Induction
K překladu: CZ AUTO
Margin: E

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: