Тенджера под налягане DIAMOND ACTIVE LITE 24 см, за индукция, титан, WOLL

Code: WL124DALI
Brand: WOLL
367 лв –5 %
Тенджера под налягане DIAMOND ACTIVE LITE 24 см, за индукция, титан, WOLL
367 лв –5 % 346 лв
На склад (22 бр.)

Винаги пълнете тенджерите и тиганите под налягане с не повече от 2/3 от общата им вместимост. Необходимо е да оставите достатъчно място в съда за образуването на пара, в която се готви храната.

Detailed information

Product detailed description

Винаги пълнете тенджерите и тиганите под налягане с не повече от 2/3 от общата им вместимост. Необходимо е да оставите достатъчно място в съда за образуването на пара, в която се готви храната.

Благодарение на специалната си незалепваща повърхност иновативните титаниеви тенджери под налягане Diamond Active Lite на немската марка WOLL са идеални за здравословно и енергоспестяващо готвене под налягане, както и за пържене с малко или без никакви мазнини. Те могат да се използват дори за печене във фурна. Серията съчетава уникална технология за ръчно отливане на съдовете, високотехнологична незалепваща титаниева повърхност и патентован капак. Можете да готвите, както сте свикнали, но с по-малко течност и за по-кратко време, отколкото при традиционното готвене.

Двойно закалената повърхност на тенджерите Diamond Active Lite се отличава с превъзходни незалепващи свойства и е изключително устойчива на надраскване. Тя се почиства лесно и издържа на миене в съдомиялна машина или на използването на метални кухненски прибори.

В допълнение към изключително издръжливата незалепваща повърхност ще оцените бързия пренос на топлината по цялата повърхност на тенджерите Diamond Active Lite, което се осигурява от специалния 6-слоен материал и качественото обработено дъно. Съдовете са идеални за ползване върху индукционен плот, а възможността за печене във фурна до 250 °C е допълнително предимство. Те са снабдени със здрави дръжки, изработени от термоустойчив синтетичен материал за удобно боравене по време на готвене.

Черешката на тортата при съдовете за готвене Diamond Active Lite е иновативният патентован капак от закалено безопасно стъкло, който позволява готвене под налягане и задушаване с предимството, че можете да добавяте съставки в тенджерата по време на готвене - без да е необходимо да изпускате парата. Ще готвите по-бързо и по-здравословно, с по-малко миризми в кухнята. Капакът е снабден с широк силиконов ръб и клапан, който балансира и поддържа постоянно налягане в тенджерата. Интуитивното лесно затваряне и отваряне с една ръка улеснява работата с него. За разлика от тенджерите под налягане с капаци от неръждаема стомана, имате пълен контрол върху съдържанието на тенджерата. Съдовете за готвене Diamond Active Lite са това, от което се нуждаете за перфектен резултат в кулинарните ви начинания.

Серията Diamond Active Lite

 • Универсален титаниев съд за здравословно и енергийно ефективно готвене под налягане
 • Може да се използва и за пържене, задушаване, размразяване, консервиране или печене във фурна
 • Ръчно отлята цяла отливка за по-висока механична и топлинна устойчивост
 • Съчетава майсторство с иновативни технологии
 • Здрави, стабилни размери, дълготрайност - 25 години гаранция за корпуса на съда
 • Изключително устойчива незалепваща повърхност за по-здравословно готвене без мазнина
 • Двойно втвърдена, устойчива на надраскване, изработена без PFOA
 • Благодарение на високата устойчивост на повърхността можете да използвате дори метални кухненски прибори
 • Подходяща за приготвяне на деликатни храни и за пържене при високи температури
 • Капакът може да се вдигне по всяко време на готвенето благодарение на специален клапан
 • Можете да добавяте допълнителни съставки по време на готвене, без да се налага да изпускате парата
 • Патентован механизъм за затваряне и отваряне на капака с една ръка
 • Ускорява процеса на готвене с до 50% от времето и намалява консумацията на енергия с до 70%
 • Получената храна е по-вкусна и с повече витамини, с по-малко излизащи миризми
 • Основа от феромагнитна стомана с дебелина около 8 мм, изработена специално за WOLL
 • Много бърз топлообмен по цялата повърхност
 • Може да се използва върху всякакви котлони, идеална за индукционни котлони
 • Подсилените ръбове осигуряват по-добра устойчивост на удари
 • Проектирана за лесно изливане без капки
 • Фиксираните дръжки са подходящи за печене във фурна до 250 °C
 • Съдовете и капаците могат да се мият в съдомиялна машина

Използвани технологии и материали

Професионалните отливки WOLL представляват продукти, изработени в Германия с най-високо качество на изработката. Това се следи непрекъснато по време на производствения процес. Освен това технологиите, използвани от WOLL, са екологични и имат ниски емисии на въглероден диоксид. Всички WOLL съдове за готвене, изработени от висококачествена култивирана алуминиева сплав, представляват ръчна отливка, което ги отличава от обичайното анонимно фабрично производство. Бавното ръчно отливане предотвратява образуването на въздушни джобове, влошаващи качеството на материала.

Върху получената алуминиева отливка се нанасят още няколко слоя за по-голяма незалепваща способност и издръжливост на съдовете. Преди това повърхността се обработва няколко пъти с пясъкоструйка. На следващ етап корпусът на тигана или тенджерата се закалява с титаниеви частици и се изпича с плазмена дюза при екстремни температури над 20 000 °C. По този начин съдовете са със стабилни размери и устойчиви на механични повреди. Вторият слой предпазва материала от корозия, а третият слой осигурява отлични антиадхезионни свойства. Последният най-горен втвърден слой е незалепващ, двойно втвърден с помощта на диамантени частици - най-твърдият минерал на нашата планета. Поради изключителните си свойства той е защитен с производствена тайна. Уникалният метод на производство на индукционната плоча от феромагнитна стомана осигурява плоско дъно и бързо и равномерно нагряване на съдовете за готвене без топлинни загуби.

Благодарение на специалния производствен процес висококачествената незалепваща повърхност издържа на миене в съдомиялна машина или дори на използване на метални кухненски инструменти. (Въпреки това, за да удължите живота на съдовете, ви препоръчваме да използвате по-щадящи дървени или силиконови прибори). Специално втвърдената незалепваща повърхност на WOLL е с доказани свойства за здравословно готвене с малко или без никаква мазнина. Тя е безопасна и не съдържа PFOA. Получените ястия са богати на витамини. Благодарение на топлинната устойчивост до 250 °C тя е подходяща не само за деликатни храни, но и за пържене при високи температури. Готварските съдове под налягане Diamond Active Lite също така издържат на температурни колебания, като дори могат да се нагряват бързо без използването на мазнина. Благодарение на превъзходните си незалепващи свойства се почиства много лесно.

Additional parameters

Category: Тенджери под налягане
Weight: 1.98 kg
Материал: Титан
Размери: 24 cm
Характеристики: Подходящо за фурна
Вид / Тип: Тенджера под налягане
Серия: WOLL Diamond Active Lite Induction
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: A

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: