Точила за ножове

48 items total
Точило за ножове, F.Dick
Точило за ножове, F.Dick
На склад (>5 бр.)
254 лв
FDCK9009200
210484 brusny kamen 1000 6000 risam dellinger
78 лв
DNGR6971496038270
Заточващ прът GRAND GOURMET 23 cм, WMF
Akce
177 лв –20 %
141 лв
WM1889646030
Заточващ прът 26 см, Wüsthof
72 лв
WU4473
Точило за ножове TWINSHARP SELECT, Zwilling
102 лв
ZW32601000
Заточващ прът DARKNITRO 30 см, кафяв, F.DICK
366 лв
FDCK71103302
Заточващ прът 26 см, диамант, Zwilling
151 лв
ZW32520261
Камък за заточване #1000, Miyabi
247 лв
MB34536002
Точило за ножове GOURMET, WMF
Akce
77 лв –20 %
61 лв
WM1876516030
Заточващ прът 18 cм, Wüsthof
41 лв
WU446318
Камък за заточване 3000/8000, Zwilling
292 лв
ZW32505300
Точило за ножове V-EDGE, Zwilling
155 лв
ZW32605000
Точило за ножове GOURMET, 2 степени, WMF
Akce
89 лв –20 %
71 лв
WM1874376030
Точило за ножове ROUTE, сгъваемо, Joseph Joseph JS10048
210454 drzak brusneho kamene risam nastavitelny dellinger DNGR6971496038263
Заточващ прът 23 см, керамика, Zwilling
120 лв
ZW32513231
Камък за заточване 240/1000 RISAM, Dellinger
51 лв
DNGR6971496038324
Камък за заточване 1000/3000, Wüsthof
163 лв
WU4451
Електрическо точило за ножове EASY EDGE, Wüsthof WU4341
Камък за заточване 400/1500 RISAM, Dellinger
59 лв
DNGR6971496038331
Камък за заточване #400, Miyabi
210 лв
MB34536001
Диамантена стомана за заточване KATAI 26 cм, Forged FORGEDSDV625426
Up
More products

Точила, брусове и камъни за заточване: Ключът към поддържане на остротата на вашите ножове

За да постигнете прецизно и безопасно рязане, е необходимо да поддържате ножовете си в перфектно състояние. Точила и брусове са основни инструменти, които ще ви помогнат да запазите остротата на остриетата и да удължите живота им.

Точила

Точила служат за редовно подравняване и поддържане на острието на ножовете. При ежедневна употреба острието се огъва микроскопично, което може да повлияе на неговата ефективност. Използването на точило преди всяка употреба на ножа гарантира, че острието ще остане право и готово за ефективно рязане. Точила се предлагат в различни варианти, включително керамични и диамантени, които предлагат по-фин или по-агресивен ефект върху острието.

Заточващи камъни

Заточващите камъни са традиционен и едновременно с това един от най-ефективните методи за заточване на ножове. Предлагат се в различни грапавини (грит), като по-грубите камъни (напр. 400–800) служат за възстановяване на острието, докато по-фините камъни (над 3000) позволяват перфектно гладко полиране на острието. Заточването на точилен камък изисква малко практика, но осигурява максимален контрол върху остротата и ъгъла на острието. За оптимална производителност се препоръчва камъкът да се накисне във вода или масло преди употреба, в зависимост от вида на материала.

Точила

Точилата са предназначени да възстановят остротата на ножовете, които са загубили първоначалната си режеща способност. Съществуват различни видове точила, от ръчни до електрически и точилни камъни. Ръчните точила често са оборудвани с няколко степени на грапавост за предварително и фино заточване. Електрическите точила предлагат бързи и последователни резултати с минимални усилия. Точилните камъни осигуряват традиционен метод за заточване с висок контрол върху процеса, което е идеално за опитни потребители.

Прочетете също

Топ марки точила и брусове

При избора на точило или брус е важно да се съсредоточите върху качеството и надеждността на производителя. Сред реномираните марки са:

  • Dellinger – Тази марка предлага широка гама от точила и брусове, включително диамантени точила и брусове с различна едрина, които са проектирани за постигане на максимална острота на ножовете.
  • ZWILLING – немски производител с дългогодишна традиция предлага висококачествени заточващи пръти и брусове, като диамантен заточващ прът с дължина 26 см, който позволява перфектно и бързо заточване на всички ножове.

Съвети за поддръжка на ножове

  • Редовност – използвайте заточващ прът преди всяка употреба на ножа, за да поддържате оптимална острота.
  • Правилна техника – при заточване спазвайте препоръчителния ъгъл и техника, за да не повредите острието.
  • Безопасност – При работа с точило или камък за заточване, бъдете внимателни и използвайте предпазни средства, ако е необходимо.

Инвестицията в качествено точило или камък за заточване е оправдана, тъй като правилно поддържаните ножове осигуряват ефективна и безопасна работа в кухнята. Редовната грижа за острието не само удължава живота на ножовете, но и подобрява удоволствието от готвенето.