Уок 36 см, неръждаема стомана, WMF

Code: WM0753576380
Brand: WMF
369 лв –18 %
Уок 36 см, неръждаема стомана, WMF
369 лв –18 % 300 лв
На склад (15 бр.)

Тиганът Wok с две дръжки Ø 36 см от неръждаема стомана, WMF съдържа:

  • 1x Тиган Wok Ø 36 см
  • 1x стъклен капак с дръжка от неръждаема стомана

Detailed information

Product detailed description

Големият тиган Wok със стъклен капак и дръжки от неръждаема стомана на немската компания WMF с модерен, непреходен дизайн ще ви направи майстор на азиатската кухня! Ако сте любители на пикантните, люти и необичайни вкусове, които са толкова популярни в същото време, не бива да пропускате този помощник в кухненското си оборудване.

Дълбокият кръгъл тиган wok се смята за едно от най-важните кухненски съоръжения в Азия. И поради страхотните му характеристики и широката гама от приложения, вие също ще го харесате.

Можете да използвате Wok тигана не само за приготвяне на автентични азиатски ястия и деликатеси, но и за меко и нежно запържване на различни зеленчуци, месо, риба и морски дарове. Запържете и с помощта на капака задушете според въображението си.

СЪВЕТ: Най-популярният метод за приготвяне на храна в уок се нарича "бъркане". Методът се състои в бързо пържене на съставките при висока температура с постоянно обръщане.

С удоволствие ще използвате Wok тигана с неговия стилен дизайн не само за готвене, но и за сервиране. Всеки ваш гост ще оцени цветните, пресни и хрупкави ястия, поднесени в красиво оформен и просторен тиган.

Патентованият дизайн на TransTherm-Allherdboden® осигурява равномерно разпределение на топлината, след което тиганът акумулира топлината много добре. Така ще спестите много ценна енергия и ще постигнете оптимални резултати при пържене и печене.

Двете странични дръжки от неръждаема стомана позволяват безопасно захващане и работа.

  • Изработен от висококачествена Cromargan® неръждаема стомана
  • Неутрален на вкус и мирис, киселинноустойчив материал
  • Патентован дизайн на дъното TransTherm-Allherdboden®
  • Равномерно разпределение и задържане на топлината
  • Ергономични дръжки от неръждаема стомана за удобна работа и здрав захват
  • Висока заоблена форма - удобно разбъркване и обръщане дори на големи количества храна
  • За приготвяне на азиатски ястия при високи температури, вкл. запържване
  • За щадящо печене, обикновенопържене, дълбоко пържене, задушаване
  • Широк ръб за лесно изсипване на съдържанието на съда
  • Подходящ за всички източници на топлина, включително индукционни
  • Оптимален за котлони с диаметър 22 см
  • Качествен стъклен капак с дръжка от неръждаема стомана
  • Разработено в Германия
  • Лесен за почистване
  • Може да се мие в съдомиялна машина

Съвети за пържене:

Студено пресованите масла не са подходящи за пържене върху незалепваща повърхност, тъй като са нестабилни при по-високи температури, а компонентите им могат да се свържат с незалепващата повърхност и да намалят незалепващите ѝ свойства.

Маслото или маргаринът не трябва да се загряват до температура, по-висока от 150 °C (маргаринът - около 170 °C). Подходящи са за пържене на яйца, палачинки, панирани храни или риба. Загрейте бавно мазнината, докато се появят малки мехурчета, намалете температурата и изчакайте мазнината да шупне. След това можете да започнете да пържите.

За любителите на готвенето препоръчваме избистрено масло за пържене. Без вода и протеини, то е подходящо за фино пържене и за печене при високи температури от 190 °C до 210 °C. То има специфичен вкус и свойства, различни от тези на обикновеното краве масло.

Обикновено използваните растителни масла, като рапично, слънчогледово или смесено масло, издържат на пържене при високи температури от 190 °C - 220 °C. Подходящи са за пържене или при използване на фритюрник за повечето храни, особено за печене на месо. Когато ги използвате, се уверете, че те не са ненужно прегорели. Ако маслото започне да дими, то е загрято на твърде висока температура.

Втвърдените растителни мазнини могат да издържат и на високи температури от 190 °C до 220 °C. Обикновено се продават на блокчета и са лесни за рязане. Те са идеални за пържене до златистокафяв цвят. Подходящи са за пържене на брашнени храни (напр. палачинки) и панирани храни (пържоли).

Additional parameters

Category: Уок тигани
Weight: 4.63 kg
Материал: Неръждаема стомана
Размери: 36 cm
Характеристики: Подходящо за индукция
Вид / Тип: УОК тиган
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: A

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: