Уреди за мачкане на картофи

10 items total

Пюрета за картофи - по-добър начин да се справите със зеленчуците си

Защо картофобелачката е най-добрият начин за пасиране на картофи?

Картофобелачката е инструмент за приготвяне на храна, който се използва за смачкване на варени, меки зеленчуци като картофи, ябълки или боб. В сравнение с други методи на пасиране картофите, пасирани с помощта на картофобелачка, са по-пухкави и с по-лека текстура, тъй като използването на инструмента намалява количеството нишесте, което се отделя от клетката на картофа.

На адрес Kulina, можете да избирате от разнообразни уредби за разбиване на картофи от известни производители като Joseph Joseph и WMF.

Кои са двата вида кухненски инструменти, използвани за намачкване на картофи?

Двата основни вида картофобелачки са:

Стандартен уред за разбиване на картофи: Традиционните картофобелачки имат дълга дръжка с метални жици, усукани в решетка или с прорези в края. Картофите се прекарват през решетката или решетъчната плоча, което им придава консистенцията на картофено пюре.

Картофобелачки/преси: Преса за картофи или преса за картофи е вид машина за картофено пюре, която прави картофено пюре с помощта на бутало и перфорирана плоча. Картофите се поставят в бункера в горната част на картофобелачката, след което буталото се натиска, за да премине картофът през перфорираната плоча. В резултат на това картофите имат деликатна и пухкава текстура, след като са преминали през малките пори на пресата. Вижте нашата оферта за кухненски преси за хубав пример за преса за картофи.

Въпреки че и двата вида картофобелачки пасират картофите много добре, текстурата, която създават, е малко по-различна. Пресата за картофи е за предпочитане за получаване на по-кремообразна и пухкава текстура, докато телената преса за картофи е идеална за получаване на грубо или селско картофено пюре.

За какво друго мога да използвам картофено пюре?

Освен за типичната употреба за картофено пюре, машината за картофи може да се използва и за редица други цели в кухнята. Някои от тях са смачкване на чесън, приготвяне на гуакамоле, омекотяване на месо, намачкване на консервиран или варен боб, намачкване на други варени зеленчуци и др.

В крайна сметка машината за картофи е полезен кухненски аксесоар, който може да се използва за различни задачи, различни от простото раздробяване на картофи.

А ако обичате варени картофи или други зеленчуци, уверете се, че разполагате с добра белачка за зеленчуци, за да приготвите зеленчуците си за секунда.