Вази

160 items total
Ваза MINERVA GOLD, 32 см, прозрачна, Nachtmann
607 лв
NM104160
Ваза CREVASSE 42 см, неръждаема стомана, Alessi ALZH01
Ваза MINERVA PLATINUM, 40 см, прозрачна, Nachtmann NM104165
Ваза 20 cм BOSSA NOVA, Nachtmann
Ваза 20 cм BOSSA NOVA, Nachtmann
На склад (22 бр.)
41 лв
NM82088
Ваза BOSSA NOVA 16 cм, Nachtmann
22 лв –9 %
Ваза BOSSA NOVA 16 cм, Nachtmann
На склад (20 бр.)
20 лв
NM82087
Ваза SILHOUETTE 18,5 см, опушено стъкло, Eva Solo ES591511
Ваза HAMMERSHOI 25,5 cм, индиго, Kähler
175,50 лв –5 %
165 лв
KHL693196
Ваза COSMIC DINER STARMAN 28 см, златиста, Seletti SLT10933
Ваза 20 см, кехлибар, Lyngby
143 лв
LY200562
Ваза LOVE IN BLOOM 25 cм, бяла, Seletti
170 лв
SLT09920
Ваза ANAIS 18 см, сребриста, Philippi
165 лв
PHP240030
Ваза 20 см, зелена, гранитогрес, Bitz
82 лв –12 %
72 лв
BITZ872911
Ваза 20 см, зелена, Lyngby
142 лв
LY201041
Ваза LEGIO NOVA 21,5 cм, бяла, порцелан, Eva Solo ES887288
Up
More products

Вази - елегантен начин да оформите интериора си

ваза е съд, използван за съхранение на цветя, декоративни клонки или други декоративни предмети. Често се изработват от стъкло, порцелан или фаянс, но съвременните вази често са изработени от неръждаема стомана или пластмаса. Вазите се предлагат в различни размери, форми и цветове, често украсени с различни шарки или мотиви.

Вазите, които се предлагат в Kulina , са изработени от традиционни стъкларски заводи, но и от съвременни производители като Holmegaard, Blomus, Philippi, и Kahler. Seletti предлага вази, които изобщо не приличат на вази, така че можете да ги разгледате, ако сте достатъчно смели. Ако търсите още декорации за дома, можете да разгледате и други декорации за дома от нашата оферта.

Какви са различните видове вази?

Вазите могат да бъдат разделени на групи въз основа на техния дизайн, композиция и форми. По-долу са изброени някои от най-популярните видове вази:

  • Каменни вази: Каменната керамика е твърда и издръжлива керамика, която се изпича при високи температури. Вазите, изработени от керамика, често са тежки и подхождат на стиловете рустик, кънтри и бохо.
  • Керамични вази: За разлика от керамиката, керамичните вази се изпичат при по-ниска температура. В резултат на това те стават по-деликатни и често по-декоративни.
  • Стъклени вази: Прозрачни стъклени вази или вази от цветно стъкло се предлагат в широка гама от варианти. Стъклените вази са много атрактивни, вписват се във всеки интериорен стил, могат да бъдат леки или тежки и винаги са чудесна идея за подарък.
  • Порцеланови вази: Порцеланът е вид керамичен материал, който се изпича при много високи температури, което го прави непорьозен и много издръжлив. Вазите, изработени от порцелан, често са украсени със сложни шарки и се предлагат в различни цветове. Те изглеждат перфектно в традиционни или еклектични интериори.
  • Вази от неръждаема стомана: те са много модерни и се предлагат в различни форми и размери. Те подхождат на модерен и минималистичен интериор и са чудесен подарък за тези, които обичат простотата.

Тези видове вази, както и някои други, които се предлагат в магазините Kulina, са с разнообразни форми, като цилиндрични, сферични, луковични, раздути, прави и т.н.

Какви са различните начини, по които мога да оформя вазаси?

Независимо дали сте решили да изложите ваза с цветя или без, има няколко начина да я оформите в дома си. Ето няколко предложения, които да ви помогнат:

Използвайте една ваза: Една обикновена ваза, със или без цветя, може да придаде елегантност на всяка стая. Единичната ваза може да се използва и като забележителен елемент, независимо дали е поставена на конзола, масичка за кафеили скрин.

Направете композиция: За да създадете визуално привлекателна композиция, подредете няколко вази с различни размери, форми или цветове върху плота или рафта. За да създадете многопластова и динамична експозиция, можете да смесвате и съчетавате различни материали, като стъкло, фаянс, порцелан и керамика.

Използвайте вази като централен елемент: За трапезна маса, масичка за кафеили друга голяма повърхност използвайте ваза като централен елемент. Във вазаможете да поставите цветя или други декоративни предмети като плодове или клонки.

За да изложите повече цветя в интериора си, разгледайте нашата селекция от саксии и стойки за цветя.