За фламбиране

4 items total
Кулинарна горелка, de Buyer
118 лв –36 %
75 лв
DB204000N
Лъжица за мед INGENIO WOOD K2305814 17,5 cм, Tefal TEFK2305814

Flambéing - впечатляваща техника за готвене

Какво означава flambé в кулинарията?

Flambé е метод за готвене, при който се запалва алкохол, например бренди или ром, за да се създаде пламък в горещ тиган. Това често се прави за завършване на ястия като пържоли, палачинки или банани и обикновено се прави, за да се придаде малко вкус и ефектност на готвенето.

Разгледайте богатата ни селекция от тигани за соте или универсални тигани за пържене, за да изберете идеалния тиган за фламбиране на вашето ястие.

Как се прави фламбиране на храна?

За да фламбирате храна, са ви необходими горещ тиган, факла или запалка с дълга дръжка, алкохол с високо съдържание на алкохол, като бренди, ром или уиски, и ястието, което искате да фламбирате. Основната обща процедура, която трябва да следвате при фламбирането на ястието, е следната:

  • Тиганът трябва да е предварително загрят на средно висока температура. Тиганът трябва да е достатъчно горещ, за да се запържи веднага храната.
  • Ликьорът трябва да се добави в тигана и да се остави малко да се загрее.
  • Дръжте ръцете и лицето си далеч от пламъка, докато бавно запалвате съдържанието на тигана.
  • Алкохолът трябва да се запали и да избухне в пламъци. Алкохолът скоро изгаря, като оставя силен вкус и аромат. Ако пламъкът не се запали веднага, наклонете леко тигана или го приближете до пламъка, за да може изпаренията да се свържат с пламъка.
  • Когато пламъците утихнат, добавете в тигана други съставки, като масло, билки или подправки, и продължете да готвите ястието по желание.

Важно е да се помни, че фламбирането може да бъде рисковано, ако се прави неправилно, затова при използването на тази техника е важно да се внимава. Носете престилка и ръкавици за печене. Препоръчително е също така да имате под ръка капак, с който да потушите пламъците, в случай че излязат извън контрол.