Запушалки

15 items total
Тапа за шампанско CLEVER & MORE CHAMPAGNE, WMF
22 лв
WM0641036030
Тапа за вино CLEVER & MORE, WMF
24 лв
WM0641026030
Тапа за вино, WMF
Тапа за вино, WMF
На склад (15 бр.)
33 лв
WM0640727920
Помпа за вино VINO, с 2 тапи за вино, WMF
64 лв
WM0640717920
Помпа за вино GARD'VIN ON/OFF POWER, L'Atelier du Vin
New
LADV957389
Тапа за вино ZU3624, розова, Severin
31,34 лв –7 %
29 лв
SEVEZU3624
Помпа за вино GARD'VIN ON/OFF MÉTAL, L'Atelier du Vin
New
LADV952438
Помпа за вино GARD'VIN ON/OFF, L'Atelier du Vin
New
55 лв
LADV953824

Запушалки - по-добър начин да запазите вкуса и аромата на напитката си живи

Какво е запушалка за вино и защо ми е необходима?

Запушалка за вино е устройство, което се използва за запечатване на отворена бутилка вино, за да се предотврати навлизането на въздух и развалянето на виното. Тапите за вино се предлагат в различни форми, размери и материали, включително пластмаса, силикон и неръждаема стомана.

Ако обичате да пиете вино, но рядко допивате бутилката наведнъж, имате нужда от запушалка за вино, защото при отваряне на бутилка въздухът веднага я окислява, променяйки вкуса и аромата ѝ.

Запушалката за вино може също така да помогне да се избегне разливане и да се запази виното свежо и готово за пиене за следващата порция. Запечатвайки бутилката със запушалка за вино, можете значително да забавите процеса на окисляване и да запазите качеството на виното за по-дълго време.

Запушалките за вино са задължителен елемент за ценителите на виното, които искат да усещат вкуса и аромата на любимите си вина възможно най-дълго. В магазините на Kulina има широка гама от висококачествени тапи за вино от производители като WMF и Zwilling.

Как да използвам запушалка за вино?

За да използвате тапа за вино, първо отворете бутилката с вино и излейте необходимото количество. Поставете винената тапа в гърлото на бутилката и я натиснете, докато щракне на мястото си. Съхранявайте бутилката с вино на студено и тъмно място.

Отстранете тапата и излейте желаното количество, когато сте готови да пиете отново. Някои тапи за вино са за многократна употреба, затова ги измийте добре, преди да ги използвате отново.

Каква е разликата между наливна чаша за вино и запушалка за вино?

Виночерпецът е устройство, което се прикрепя към горната част на бутилка вино и регулира потока на виното при наливане. Обикновено той има малък чучур или дюза, която предотвратява капки и разливи, като улеснява наливането на вино, без да се разлива.

Някои наливници за вино са предназначени и за аериране на виното по време на наливането му, което може да подобри вкуса и аромата на виното.

От друга страна, запушалката за вино е инструмент, който се използва за запечатване на отворена бутилка вино, за да се предотврати навлизането на въздух и развалянето на виното, както беше обяснено по-горе.

Основната разлика между наливник за вино и тапа за вино е в нейната функция. Наливките за вино се използват за наливане на вино, докато запушалките за вино се използват за запазване на виното след отварянето му.

Ако се чувствате авантюристично настроени, можете да разгледате и нашата селекция от коркови тапи и декантери за вино за цялостно винено преживяване.