Наливници

9 items total

Наливници - елегантен начин да сервирате виното си

Какви са предимствата на използването на накрайник за вино?

При наливането на вино е полезно да се използва накрайник за вино , тъй като тя предлага следните предимства:

  • Контрол на дебита на виното: накрайник за вино спомага за контрола на потока на виното по време на наливането му, като намалява вероятността от разливане и капки.
  • Аериране: Някои наливници за вино са направени така, че да аерират виното по време на наливането му, което увеличава вкуса и аромата на напитката.
  • Удобство: С наливните машини за вино се работи лесно и не се изисква специализирано обучение. Просто прикрепете наливника към гърлото на бутилката и сте готови да наливате.

В Kulina, ние разполагаме с наливници от реномирани производители като WMF и Zwilling, които са едновременно стилни и лесни за използване. Освен това предлагаме широка гама от тапи за вино и коркови тапи, които улесняват отварянето на бутилките с вино.

Каква е разликата между накрайник за вино, тапа за винои декантер за вино?

При сервирането на вино накрайник за вино, тапа за винои декантер за вино са различни видове оборудване, които се използват за различни задачи.

  • накрайник за вино е инструмент, който се използва за управление на потока на виното при наливането му в чаша. накрайник за вино често се състои от аксесоар, подобен на чучур, който се поставя върху гърлото на бутилката с вино и помага да запазите покривката и плота си без разливи, капки и петна. Някои наливници за вино са направени така, че да аерират виното по време на наливането му, като по този начин увеличават вкуса и аромата му.
  • Второ, тапа за вино е инструмент, който се използва за затваряне на отворена бутилка вино, за да се запазят вкусът и ароматът на виното. Запушалките за вино се предлагат в различни размери и форми, подходящи за различни бутилки, и могат да бъдат изработени от различни материали. Обикновено тапа за вино се използва, след като бутилката е била отворена или виното не е напълно изпито и в бутилката е останало малко.
  • Декантери за вино, от друга страна, са съдове, в които се налива вино преди сервиране. Обикновено те имат голяма основа и малка шийка и са изработени от стъкло. Основната цел на декантерите за вино е да се освободят от утайката, която може да се е натрупала в бутилката с течение на времето и която може да влоши вкуса и структурата на виното.