Нож на готвача FIBRE KARBON 2 17 см, de Buyer

Code: DB428017
Sale
Brand: de Buyer
239 лв –39 %
Нож на готвача FIBRE KARBON 2 17 см, de Buyer
239 лв –39 % 144 лв
Продадено
The item has been sold out…

Азиатският готварски нож De Buyer има специално оформено острие с дължина 17 см , изработено от висококачествена немска стомана за прибори за хранене. Изключителна острота, уникална система за балансиране на ножа , която отговаря на нуждите на готвача. Дръжка за удобна работа без умора.

Detailed information

Product detailed description

ОПИСАНИЕ

Japonský nůž Fibre Karbon 2 De Buyer

Азиатският готварски нож от колекцията Fibre Karbon 2 на De Buyer съчетава най-доброто от европейските и японските ножове. Той се характеризира с изключителна острота и има многостранно приложение.

Острието е изработено от висококачествена немска неръждаема стомана X50CrMoV15 (специална ножарска стомана) с твърдост 56 HRC (скала на твърдостта по Рокуел). Серията FK2 има уникална система за балансиране на ножовете, която отговаря на нуждите на всеки готвач. Просто отвийте крачето от неръждаема стомана на дръжката и извадете необходимото количество вложки от неръждаема стомана.

Ръкохватката на ножа е изработена ръчно чрез напластяване на въглеродни влакна. Това го прави много издръжлив, здрав и осигурява приятен и удобен захват за рязане без умора. Щитът предпазва пръстите. Препоръчваме само нежно ръчно измиване и редовна поддръжка с точило за ножове. Поставката за ножове е идеална за безопасно съхранение на ножовете ви.

СПЕЦИФИКАЦИИ

Дължина на ножа: 30 cm

Дължина на острието: 17 см

Тегло: 180 g

Материал: специална стомана за ножове, въглеродни влакна (дръжка)

Цвят: сребърен, черен (дръжка)

ПРЕДИМСТВА И НЕДОСТАТЪЦИ

plus

Ножът има необичайна форма на острието.

Острието съчетава японската и европейската култура на рязане.

Острието на ножа е изработено от висококачествена немска неръждаема стомана.

Уникална система за балансиране на ножа според нуждите на готвача.

Щитът предпазва пръстите. Плавно преминаване между дръжката и опората.

Ергономичната дръжка осигурява безопасен, удобен и приятен захват за работа без умора.

Ножът е подходящ и за професионална употреба.

ПРАКТИЧНИ СЪВЕТИ

Подходящ за съдомиялна машина: НЕ

Винаги мийте ножа само със студена вода, за да осигурите по-дълготрайна острота.

РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СТОМАНА ЗА ЗАТОЧВАНЕ, РЪЧЕН УРЕД ЗА ЗАТОЧВАНЕ И ТОЧИЛКА S TONE .

Използвайте заточващата стомана по време на редовната поддръжка - може би преди всяко използване на ножа. Въпреки това използвайте ръчна точилка или точилен камък само от време на време, за да възстановите първоначалната острота на ножа, т.е. когато ножът е наистина тъп.

ОСТРОЙНА СТОМАНА

За редовна поддръжка на ножовете се използва заостряща стомана . Използвайте заточващата стомана, за да възстановите бързо и лесно първоначалната острота на ножовете си. Използвайте заточващата стомана, за да поддържате острието. Не е лесно да се създаде остър ръб на вече затъпен нож - в този случай изберете ръчна точилка или точилен камък. Точилната стомана има дръжка, а частта за заточване може да има по-фина или по-груба повърхност. Стоманата за заточване не е практична за поддържане на твърде големи ножове.

Шлайфащата част на заточващата стомана може да бъде изработена от различни материали - диамант, керамика, специална режеща стомана и др. Дължината на заточващата част трябва да се избере в съответствие с дължината на остриетата на ножовете, които ще се заточват. Имаме за вас точила с части за заточване от 20 см до 31,5 см - специално месарско точило за заточване на големи ножове.

Заточване на ножа с точило

broušení nože ocílkou

Дръжте заточващата стомана вертикално в едната си ръка, а ножа в другата (наклонен под ъгъл около 20° спрямо повърхността на точилото). Най-добре е да имате опора (напр. маса и кърпа, за да не се плъзга точилото), за да поддържате ъгъла еднакъв по цялото острие и да заточвате точно. Работата с точилната стомана изисква практика, за да се избегнат нежелани зъби по острието. Издърпайте ножа от петата към върха срещу острието и повторете същото от другата страна на острието (20 пъти от всяка страна). Опитайте се да поддържате същия ъгъл между ножа и точилото и не натискайте прекалено силно.

РЪЧНА ШЛИФОВКА

Ръчната точилка се използва за възстановяване на първоначалната острота на ножа. За разлика от заточващата стомана, тя може да обработва дори тъпи ножове. Ръчната точилка съдържа шлифовъчни дискове , изработени от различни материали, които използвате за разтягане на ножа. Заточването на ножове с ръчната точилка е толкова лесно и бързо. Просто прекарайте няколко пъти острието по цялата дължина на ножа с шлифовъчните дискове и отново ще имате идеално остър нож. Трябва да използвате ръчната точилка само веднъж месечно или ако ножът вече е затъпен. За редовна поддръжка е достатъчна точилна стомана преди нарязване.

ТОЧИЛКА S TONE

Камъкът за точене на ножове има повърхност с определена грубост. Има и двойнозърнест точилен камък, като от едната страна е груб, а от другата - гладък. Точилният камък се използва за възстановяване на първоначалната острота на ножовете - като ръчно точило. Преди употреба точилният камък трябва да бъде навлажнен, а остриетата на ножовете трябва да бъдат поставени под правилен ъгъл спрямо него (приблизително 12-15°).

Заостряне на ножове с точилен камък

broušení nože brusným kamenem

Поставете острието на ножа върху единия край на камъка и издърпайте равномерно ножа леко надясно срещу острието. Обърнете ножа и го издърпайте по същия начин, но в обратна посока. Винаги прокарвайте по цялата дължина на острието. Внимавайте обаче да не закачите острието за ръба на точилния камък. Издърпайте ножа, сякаш се опитвате да отрежете тънко парче от нож. Не оказвайте прекалено голям натиск върху ножа. Прокарайте го първо по по-груба повърхност, а след това по по-гладката, за да изгладите острието и да отстраните неравностите.

ГРИЖАТА НА ТОЧИЛКАТА STONE

Изберете зърнометрията на точилния камък в зависимост от употребата на ножа. Острието е заточено върху шлифовъчен камък с по-груб ръб, идеален за рязане на меки и влакнести съставки като зеленчуци или месо. При по-фините шлифовъчни камъни (с по-малка грубост) се получава гладък ръб, който е подходящ за рязане с натиск, а не с издърпване, например при рязане или сваляне на кожа. Резултата зависи от грапавостта на точилния камък и от ъгъла, под който заточвате ножа.

Зърнистостта (грубостта) на точилния камък се определя с число, което съответства на броя на отворите на ситото на инч (25,4 мм), през които все още преминава абразивът по време на пресяването. Така колкото по-голямо е числото, толкова по-плътно е ситото и по-фин е абразивът. Международните стандарти FEPA (Федерация на европейските производители на шлифовъчни материали) посочват размера на зърното, вж. таблицата:

Размер на зърната според FEPA

Словесно име

7, 8, 10, 12

груб

14, 16, 20, 22, 24, 30

груб

36, 40, 46, 54, 60

среден

70, 80, 90, 100, 120

фин

150, 180, 220, 240

много фин

280, 320, 400, 500, 600

особено фин

800, 1000, 1200

изключително фин

Източник : http://www.vsharp.cz/o-brouseni/

Рецепта за летни рулца

Letní závitky

Съставки

2 пакета оризова хартия (мин. 20 парчета), 1 пакет оризови стъклени нудли, 1 салата айсберг, 1 връзка пролетен лук, 400 г пилешки гърди, 2 моркова, 1 алабаш, 1 пакет соеви кълнове, краставица, парче джинджифил, лют червен пипер, рибен сос, лайм, сладък лют червен сос, кориандър, мента, сол

Процедура

1. Сварете месото с джинджифил и подправете с рибен сос, след което го отцедете и оставете да се охлади след варенето.

2. Сложете нудлите да се варят за около 2 - 3 минути.

3. Отцедете сварените нудли и ги оставете да се накисне в студена вода.

4. Нарежете зеленчуците на фини конци и леко ги посолете, за да се освободят от водата.

5. Нарежете месото на ситни парчета, отцедете нудлите и ги смесете с месото, подправете с рибен сос, кориандър, сок от лайм и лют червен пипер. Можете да добавите и соев сос.

6. Накиснете оризовата хартия в хладка вода за няколко секунди и я поставете върху чиния.

7. Поставете подправените нудли и зеленчуци на дъното, сгънете краищата и завийте на руло.

8. Оставете рулцата да изсъхнат за известно време и след това сервирайте със сладък чили сос, към който можете да нарежете няколко листа мента.

Може да се мие в съдомиялна машина: да

Additional parameters

Category: Професионални кухненски ножове
Weight: 0.18 kg
Материал: Неръждаема стомана
Размери: 17 cm
Дължина на острието: 17 cm
Вид / Тип: Кухненски нож
Серия: De Buyer Fiber Carbon
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: E
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: