Дълбок тиган от стомана Mineral B Element О 32 см de Buyer
Code: DB561432Related products
Product detailed description
Mineral B Element е серия стоманени тигани на френската компания de Buyer . Компанията de Buyer е световно призната, особено в професионалната сфера, където стоманените тигани са много популярни заради незаменимите си свойства при готвене на месо или зеленчуци. Гамата тигани Mineral B Element е подобрена за домашна употреба с покритие на основата на пчелен восък. Това ги предпазва от окисляване и повишава естествените незалепващи свойства на тиганите, които също се подобряват с всяка употреба. Тиганите са предназначени за всички видове източници на готвене, включително индукционни. Стоманените тигани Mineral B Element са 100% естествени, екологични и могат да се рециклират.
Тиганите Mineral B Element могат да се използват във фурната само за кратко печене, максимум до 10 минути при температура 180°C. Ако тиганът се остави във фурната за дълго време, лакираната дръжка може да се повреди. Ако предпочитате тиган, който може да се използва и във фурната за неограничен период от време, изберете тиган от серията Mineral B Element PRO или French Collection B Element.
Накратко за Mineral B Element:
- Тиганите са идеални за запържване на месо или зеленчуци и за печене на скара. За хрупкави палачинки и перфектни омлети.
- Стоманата е 100% естествен материал с покритие в основата на пчелен восък.
- Mineral B Element тиганите нямат изкуствена незалепваща повърхност, не съдържат PFOA или PTFE.
- Без добавени химикали - екологично производство.
- Щадящи околната среда и рециклируеми.
- Молекулите на желязото от тигана са полезни за здравето.
- Тиганите могат да се използват при много високи температури, при които приготвената храна бързо се прибира и не се губят витамини и хранителни вещества.
- Колкото повече се използва тиганът, толкова по-добри са незалепващите му свойства.
- Отлична топлопроводимост.
- Здрава конструкция, много дълъг експлоатационен живот.
Реакцията на Maillard:
Когато тиганът се нагрее до повече от 140°C, приготвената храна бързо се карамелизира поради сгъстяването на естествените сокове. Образува се коричка, която предпазва храната вътре от изсъхване. Резултатът е запечено и хрупкаво ястие с мека и сочна сърцевина. Идеален за печене на месо, приготвяне на хрупкави палачинки или вкусни омлети.
Как да използвате правилно тиганите с Mineral B Element:
Преди първата употреба: Изплакнете тигана с вряла вода и го подсушете добре. Изсипете олиото в тигана на височина около 1 мм и загрейте за около 5 минути. Излейте маслото и избършете тигана с хартиена кърпа. Колкото по-често използвате тигана, толкова по-добри ще бъдат резултатите от готвенето. Колкото по-черна е вътрешната повърхност, толкова по-добри са незалепващите свойства. Не мийте тигана в съдомиялна машина, тъй като той ще загуби незалепващите си свойства и ще корозира.
Процедура на готвене: Загрейте тиганът с малко олио. Когато котлонът е достатъчно горещ, запържете ястието от двете страни. Намалете температурата и допечете при необходимост.
Грижа след употреба: Отстранете остатъците от храна и изплакнете съда с вряла вода. След това веднага избършете с кърпа, за да запазите свойствата на тигана и да предотвратите появата на ръжда.
Почистване и поддръжка: използвайте едра морска сол (без вода), която поставяте в тиган и загрявате на висока температура за 1:30 мин. След това избършете с хартиена кухненска кърпа. Едрата морска сол премахва остатъците от изгаряне и нежеланите миризми. След това намажете с масло и съхранявайте на сухо място.
ВНИМАНИЕ! Никога не оставяйте тигана да се намокри. Когато храната загори, почистете тигана с груба гъба. Не мийте в съдомиялна машина!
Additional parameters
Category: | Тиган за сотиране |
---|---|
Weight: | 3.36 kg |
Материал: | Стомана |
Размери: | 32 cm |
Характеристики: | Подходящо за индукция |
Вид / Тип: | Универсален тиган |
Серия: | de Buyer Mineral B Element |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | A |
Be the first who will post an article to this item!