Форми за кубчета

5 items total
Кубчета за уиски LOUNGE, Blomus
60 лв
BM63539
Форма за кубчета лед, силикон, Bitz
26 лв
BITZ225293

Какво представляват формите и тавите за кубчета лед и за какво мога да използвам формите за кубчета?

Формите за кубчета са многофункционални кухненски уреди, които могат да се използват за приготвяне на различни видове кубчета лед или за замразяване на течности, като вода, плодов сок, кафе, чай и др.

Освен за други продукти, те могат да се използват за замразяване на бебешка храна, сос, бульон и запаси, като например сладолед за деца. Някои хора ги използват и за изработване на елегантни ледени скулптури или украси за маси за специални поводи.

Kulina внимателно подбира своите форми за кубчета от известни производители като Bitz, Joseph Joseph, и Lekue. Не забравяйте да разгледате и нашите охладители за бутилки, щипки за леди кофи за лед, за да сервирате напитките си перфектно.

Кои видове напитки е най-добре да се сервират с лед?

Ледът често се използва за сервиране на широк спектър от напитки, включително:

 • Вода: За да бъде хладна и приятна, водата за пиене често се залива с лед.
 • Безалкохолни напитки: Газираните напитки, като сода, лимонада и студен чай, обикновено се поднасят с лед, за да се запазят студени.
 • Сок: За да се запазят плодовите сокове като портокалов сок, сок от червена боровинка и ябълков сок хладни, обикновено се сервира лед към плодовите сокове, включително.
 • Алкохолни напитки: Много смесени напитки и коктейли, включително добре познати смеси като Маргарита, Мохито и Джин с тоник, се сервират с лед.
 • Студено кафе и студен чай

Като цяло ледът е универсален компонент, който може да се използва за охлаждане и освежаване на различни напитки.

Какви са различните начини за приготвяне на лед?

Производството на лед може да се извърши по много начини, включително:

 • Обикновените кубчета лед се произвеждат чрез замразяване на вода на малки кубчета лед с квадратна форма с помощта на машина за кубчета лед, торбичка за замразяване или тава.
 • Ароматизирани кубчета лед: използва се същата процедура като при обикновените кубчета лед, но преди замразяване във водата се добавят плодове, билки или други ароматизатори.
 • Коктейлният лед се произвежда с помощта на специални форми за лед, за да се получат огромни, бавно топящи се ледени кубчета или сфери.
 • Натрошен лед: използвайте трошачка за лед или блендер, за да натрошите леда на малки парчета.
 • Бръснат лед: това е лед, който е бил бръснат със специално оборудване, за да се получи пухкава, подобна на сняг текстура.
 • Ледът на блокчета се получава чрез замразяване на вода в твърдо блокче, което може да се счупи или раздроби на по-малки парчета според нуждите, като се използва голям контейнер или кофа.