Френска преса

14 items total
Френска преса за кафе KULT, WMF
183 лв –21 %
144 лв
WM0630796030
Кафеварка LASZLO 1л, сребриста, Philippi
310 лв
PHP135004
Френска преса за кафе 800 мл, мед, Leopold Vienna LV01519
Френска преса за кафе EM77 1л, бяла, Stelton SN811
Френска преса за кафе 350 мл, Leopold Vienna LV01534
Френска преса за кафе 350 мл, мед, Leopold Vienna LV01529

Френска преса - приготвяне на кафе с максимален вкус с минимални усилия

Какво представлява френската преса и как работи?

Френската преса, често наричана пресовка или пресовка с бутало, е проста кафеварка, която използва цилиндрична стъклена или пластмасова чаша и стоманено бутало с фин мрежест филтър.

За да приготвите кафе с френска преса, поставете грубата утайка в касеролата, залейте я с гореща вода и оставете сместа да попие известно време. След това кафето и утайката се разделят и утайката се изтласква на дъното на кафеника, като се потапя постепенно надолу.

Крайният резултат е кафе с богат вкусов профил, пълноценно и кремообразно. Тъй като не е филтрирано, нефилтрираното кафе има по-високо съдържание на масла и утайки в сравнение с кафето, приготвено чрез други техники на приготвяне, което може да му придаде малко зърнеста текстура.

В Kulina, ние разполагаме с най-добрите кафемашини за френска преса от реномирани производители като Leopold Viena, WMF, и Stelton.

Колко време се вари кафе във френска преса?

Загряването на водата и грубото смилане на кафеените зърна са първите стъпки при приготвянето на кафе във френска преса. Изсипете горещата вода върху утайката от кафе във френската преса, като се уверите, че тя е напълно покрита.

След като разбъркате сместа, я накиснете за четири-пет минути. Изсипете току-що приготвеното кафе в предпочитаната от вас чаша, след като внимателно натиснете буталото, за да отделите кафето от земята.

Каква е разликата между кафето, приготвено в Френска преса за кафе , и кафемашината за еспресо?

Основните разлики между кафето, приготвено в Френска преса за кафе , и кафемашината за еспресо, са следните:

  • Метод на приготвяне: Френската преса е вид потапяща се кафеварка, при която утайката от кафето се накисва в гореща вода за няколко минути, преди да бъде пресована и отделена от свареното кафе. Машината за еспресо използва налягане за извличане на кафе от фино смлени зърна.

  • Размер на смилане: Кафето, приготвено във френска преса, изисква едро смилане, докато еспресото изисква много фино смилане. По-финото смилане позволява на водата да премине бързо през утайката на кафето, което създава силно и концентрирано кафе.

  • Сила на кафето: Еспресото е концентрирана порция кафе с високо съдържание на кофеин и силен аромат. Кафето, приготвено във френска преса, е по-малко концентрирано и има по-мек вкус.

  • Крема: Еспресото има слой каймак, който представлява кремообразна пяна с цвят на карамел на върха на чашата. Кафето от френска преса няма слой пяна.

  • Оборудване: Кафемашините за френска преса са прости и евтини, докато еспресо машините обикновено са по-скъпи и изискват повече умения за работа.

Ако търсите още начини за приготвяне на кафе, разгледайте нашата селекция от кафемашини за капково кафе, кафемашини за бавно капково кафе и съдове за еспресо.