Френска преса

9 items total

Френска преса - приготвяне на кафе с максимален вкус с минимални усилия

Какво представлява френската преса и как работи?

Френската преса, често наричана пресовка или пресовка с бутало, е проста кафеварка, която използва цилиндрична стъклена или пластмасова чаша и стоманено бутало с фин мрежест филтър.

За да приготвите кафе с френска преса, поставете грубата утайка в касеролата, залейте я с гореща вода и оставете сместа да попие известно време. След това кафето и утайката се разделят и утайката се изтласква на дъното на кафеника, като се потапя постепенно надолу.

Крайният резултат е кафе с богат вкусов профил, пълноценно и кремообразно. Тъй като не е филтрирано, нефилтрираното кафе има по-високо съдържание на масла и утайки в сравнение с кафето, приготвено чрез други техники на приготвяне, което може да му придаде малко зърнеста текстура.

В Kulina, ние разполагаме с най-добрите кафемашини за френска преса от реномирани производители като Leopold Viena, WMF, и Stelton.

Колко време се вари кафе във френска преса?

Загряването на водата и грубото смилане на кафеените зърна са първите стъпки при приготвянето на кафе във френска преса. Изсипете горещата вода върху утайката от кафе във френската преса, като се уверите, че тя е напълно покрита.

След като разбъркате сместа, я накиснете за четири-пет минути. Изсипете току-що приготвеното кафе в предпочитаната от вас чаша, след като внимателно натиснете буталото, за да отделите кафето от земята.

Каква е разликата между кафето, приготвено в Френска преса за кафе , и кафемашината за еспресо?

Основните разлики между кафето, приготвено в Френска преса за кафе , и кафемашината за еспресо, са следните:

  • Метод на приготвяне: Френската преса е вид потапяща се кафеварка, при която утайката от кафето се накисва в гореща вода за няколко минути, преди да бъде пресована и отделена от свареното кафе. Машината за еспресо използва налягане за извличане на кафе от фино смлени зърна.

  • Размер на смилане: Кафето, приготвено във френска преса, изисква едро смилане, докато еспресото изисква много фино смилане. По-финото смилане позволява на водата да премине бързо през утайката на кафето, което създава силно и концентрирано кафе.

  • Сила на кафето: Еспресото е концентрирана порция кафе с високо съдържание на кофеин и силен аромат. Кафето, приготвено във френска преса, е по-малко концентрирано и има по-мек вкус.

  • Крема: Еспресото има слой каймак, който представлява кремообразна пяна с цвят на карамел на върха на чашата. Кафето от френска преса няма слой пяна.

  • Оборудване: Кафемашините за френска преса са прости и евтини, докато еспресо машините обикновено са по-скъпи и изискват повече умения за работа.

Ако търсите още начини за приготвяне на кафе, разгледайте нашата селекция от кафемашини за капково кафе, кафемашини за бавно капково кафе и съдове за еспресо.