Кухненски прибори за обръщане на храна

50 items total
Обръщач за палачинки INGENIO, пластмаса, Tefal TEFK2060914
Обръщач за палачинки B BOIS 30 cм, дърво, de Buyer DB487300
Кухненски обръщач PROFI PLUS 32 cм, WMF
61 лв
WM1873086030
Кухненски обръщач INGENIO WOOD K2304614 33 cм, Tefal TEFK2300814
Кухненски обръщач PROFI PLUS, WMF
54 лв
WM1871056030
Кухненски обръщач PRO, за уок, силикон, Zwilling ZW37160013
Кухненски обръщач B BOIS, перфориран, de Buyer DB270106
Кухненски обръщач INGENIO WOOD K2304614 29,5 cм, Tefal TEFK2304614
Кухненски обръщач PROFI PLUS, за уок, WMF
54 лв
WM1874966030
Кухненска шпатула GOURMET 25 см, Wüsthof
126 лв
WU9035091825
Шпатула за барбекю FLEX2 24 см, Petromax
60 лв
PET701638
Кухненски обръщач EVA TRIO, пластмаса, Eva Solo ES118652
Up
More products

Кухненски обръщачи - удобен начин за обработка на гореща храна

Какво представлява обръщачът и за какво се използва в кухнята?

Обръщачът е кухненски инструмент, който се използва за обръщане, обръщане или повдигане на хранителни продукти, като палачинки, яйца, бургери и риба. Обръщачите са основни инструменти във всяка кухня и обикновено се използват за различни техники на готвене, като сотиране, печене на скара и пържене.

Обръщачът се счита за определен вид кухненска шпатула. Може да се използва за сервиране на храна, например при пренасяне на печени продукти от тиган за готвене или тиган за палачинки в чиния за сервиране.

Каква е разликата между шпатула и обръщач?

Понякога термините "шпатула" и "обръщач" се използват като взаимозаменяеми. Въпреки това между тях има няколко технически разлики, някои от които са подчертани по-долу:

Топлинна устойчивост: Както обръщачите, така и шпатулите могат да издържат на високи температури, въпреки че е значително по-вероятно обръщачите да са специално създадени за това. Основното предназначение на металните обръщачи е да обръщат храна върху нагорещени повърхности. Обръщачите са по-подходящи специално за готвене, докато шпатулите могат да се използват както за печене, така и за готвене.

Материал: Силиконовите или гумените шпатули са популярни, докато обръщачите са по-често изработени от метал или неръждаема стомана. Стоманата и другите видове метал са по-устойчиви на топлина, което е от полза за стругарите. Ако обаче трябва да използвате обръщалка за тиган с незалепващо покритие или за повърхност, която не е устойчива на надраскване, трябва да използвате обръщалка или шпатула, изработена от дърво, пластмаса или силикон.

Повърхност: Шпатулите имат различни здрави повърхности, което е показателно за широкия спектър от функции, които могат да изпълняват. Те често се използват за извличане на тесто от купи и за смесване на съставки. Те могат да бъдат напълно плоски или да имат по-висока вдлъбнатина, където се закрепва дръжката. От друга страна, стругарите обикновено винаги имат равна повърхност, тъй като тя най-добре подпомага основната им цел - да влязат под нещо и да го обърнат.

За нас е удоволствие да подбираме ръчно само най-добрите продукти за нашите клиенти на Kulina, поради което нашите кухненски обръщачи идват от реномирани производители като de Buyer, WMF, и Wusthof. А ако имате нужда от още кухненски прибори, разгледайте нашата категория комплекти кухненски прибори за по-единна визия на кухнята.