Кухненски шпатули

18 items total
Шпатула за печене PROFI PLUS 28 см, WMF
53 лв
WM1871956030
Шпатула за сервиране PROFI PLUS, WMF
60 лв
WM1871336030
Кухненска шпатула, 36 см, зелен, силикон, Lékué
New
LKL0207017V28U220
Лопатка за тесто 30 см, кафява, силикон, Staub ST405031060
Шпатула за печене DUO, Joseph Joseph
25 лв
JS80030
Шпатула за печене PRO, Zwilling
52 лв –9 %
47 лв
ZW37160032

Кухненски шпатули - по-лесен начин за обработка на храната

Какво представлява кухненската шпатула?

Кухненската шпатула е инструмент, който се използва за повдигане, обръщане или разстилане на храна. Обикновено тя има дръжка и плоско, тънко, правоъгълно или овално острие. Кухненските шпатули се предлагат в различни размери и форми, в зависимост от желаната употреба.

Например по-голяма шпатула може да се използва за обръщане на палачинки, а по-малка - за глазиране на торта. Освен това някои шпатули имат острие с прорези, които позволяват на допълнителни течности или масла да се отцеждат от повдиганото ястие.

Като цяло кухненската шпатула е многофункционален инструмент, който може да се използва за редица пекарски и кулинарни задачи.

В Kulina, ние предлагаме кухненски шпатули от известни производители като de Buyer и Zwilling. Предлагаме и разнообразие от други шпатули за по-специализирани приложения, като кухненски обръщачи и шпатули за глазура и декорация.

Каква е разликата между шпатула за готвене и шпатула за печене?

Шпатулите за готвене и печене се различават основно по конструкцията и основните си приложения.

Обикновено острието на шпатулата за готвене е по-широко, по-дълго и по-гъвкаво. Това острие може лесно да се плъзне под храната, без да я повреди, което го прави идеално за обръщане и въртене на продукти в тиган или на скара. Освен това можете да използвате шпатули за готвене, за да изстържете всички хранителни частици, които са се залепили за тигана.

От друга страна, шпатулите за печене са направени по-прецизно и деликатно. Те често имат по-тясно, по-твърдо и по-правилно острие, което подобрява контрола при обработката на деликатни печива като торти, сладкиши и бисквити. За да се осигури по-добър лост и да не се пречи на ръката, острието често е изместено от дръжката. Освен това те са по-гъвкави, за да могат да се разнасят кремове или да се остъргват остатъците от тестото от стените на купата

За какво мога да използвам кухненска шпатула?

Кухненските шпатули са универсални прибори, които могат да се използват за широк спектър от кухненски дейности, като обръщане и преобръщане на храна, повдигане на печени храни, изстъргване на купи и буркани, разнасяне на подправки, разбъркване и смесване, изваждане на храна от тигани, печене на скара и др. Както виждате, има много възможности за използване на кухненската шпатула и те са ограничени само от вашите нужди, креативност и въображение в кухнята.

Можете да разгледате и нашата колекция от лъжици за бъркане и комплекти кухненски прибори, за да сте сигурни, че разполагате с всичко необходимо за справяне с всички кулинарни задачи.