Купи за сос

9 items total
Купичка за сос LEGIO NOVA, Eva Solo
54 лв
ES887277
Каничка за сос HAMMERSHOI 660 мл, бяла, Kähler KHL690115
Дозатор за соев сос CRAFT BLACK 250 мл, MIJ
62 лв
MIJC5442
Дозатор за соев сос AQUA BLUE 360 мл, син, MIJ MIJC2605
Каничка за соя MODERN BLACK 150 мл, черна, MIJ MIJC9009
Дозатор за соев сос BLACK SCROLL 8,5 cм, MIJ
43 лв
MIJC1380

Купички за сос и канички за сос - малки съдове, които имат значение

Какво е купа за сос?

Купата за сос е малка купа, която често се използва за сервиране на сосове и дипове. Обикновено се предлагат в различни размери и форми и са изработени от керамика или порцелан. Обикновено те се използват в ресторанти, кафенета и домакинства за сервиране на кетчуп, горчица, соев сос, салса и други сосове или дипове към основните ястия.

Каничките за сосове са малки канички с дръжка, които се използват за сервиране на топли или студени сосове. Обикновено те са изработени от порцелан, а съвременните кани за сос могат да бъдат изработени и от неръждаема стомана.

В Kulina ще откриете и сосиери - ниски канички с дръжка и форма на лодка, в които се сервира сос или сос. Те са много елегантни и обикновено се използват за официални поводи. Можете да използвате лодка за сос с лъжица за сервиране на сос.

А ако търсите друг вид съдове, не пропускайте да разгледате нашите купи за сервиране, кани за мляко и съдове за сервиране на закуски.

Защо ви е нужен сос към ястието?

Сосът е течна или полутечна смес, която се сервира с храната или се добавя към нея по време на готвене. Сосовете придават на ястието вкус и влага, подобряват текстурата на ястието и правят чинията ви по-красива.

Какви са различните видове сосове?

Съществуват няколко вида сосове, всеки от които се отличава с особен вкус, текстура и съставки. По-долу са изброени някои от най-популярните категории сосове:

  • Сосове на доматена основа: Те включват сос за паста, сос за пица и сос маринара и се създават предимно от домати.
  • Сосовете на кремообразна основа, като например Алфредо, Бешамел и Сос от сирене, се приготвят от сметана, мляко или други млечни съставки.
  • Сосове на основата на сосове: Те се произвеждат от брашно и месни капки и включват говежди сос, свински сос, пилешки сос и пуешки сос.
  • Сосовете на основата на песто, като например песто от рукола, сушени домати и босилек, се приготвят от пресни билки, сирене, ядки и чесън.
  • Люти сосове: Те включват сос Шрирача, сос Табаско и сос Хабанеро и се произвеждат от люти чушки.
  • Сосове на соева основа: Сосът терияки, сосът хойсин и соевият джинджифилов сос са примери за соеви сосове, които се произвеждат от соя.
  • Сокове на основата на плодове: Сосът от манго, ябълковият сос и сосът от червени боровинки са няколко примера за сосове на плодова основа.
  • Сосовете на холандска основа, като холандез, беарнез и майонеза, се приготвят с яйца и масло.

В крайна сметка има няколко разновидности на сосове, всяка от които има отличителен вкус и приложение. Специфичните ви нужди и храната, която приготвяте, ще определят вида на соса, който ще изберете, и ще намерите подходящата купа за сос в Kulina. Предлагаме канички и купички за сос от реномирани марки като MIJ.